Cara Menyiapkan Xbox One: Mempercepat Persediaan Xbox One dengan petua dan trik berguna kami

  • Petua dan trik Xbox One: Yang perlu anda ketahui untuk memanfaatkan Xbox anda sepenuhnya
  • Cara Mengilang semula Xbox One dari kilang
  • Cara mempercepat Xbox One anda
  • Cara menambah ruang simpanan Xbox One anda
  • Cara mengemas kini Xbox One anda
  • Cara berkongsi permainan Xbox One anda
  • Permainan terbaik untuk Xbox One X
  • Apa yang anda perlu ketahui mengenai Xbox One S

Adakah anda berjaya mengambil Xbox One S atau Xbox One X yang baru? Mungkin anda telah memilih Xbox One yang asal? Walau apa pun, dunia keseronokan permainan menanti anda terima kasih kepada konsol baru anda.

Cara Menyiapkan Xbox One: Mempercepat Persediaan Xbox One dengan petua dan trik berguna kami

Tidak beruntung bagi anda, ini memerlukan membongkar Xbox One anda dan menyiapkannya terlebih dahulu. Beruntung untuk anda, ini tidak memerlukan ijazah dalam bidang kejuruteraan elektrik; Proses mudah Microsoft menjadikan penyediaan Xbox One mudah.

Dan kami berada di sini untuk menjadikannya sedikit lebih mudah, menawarkan beberapa petunjuk dan petua terbaik mengenai cara menyediakan Xbox One anda dan memanfaatkan yang terbaik dari konsol baru anda.

Percepat persediaan Xbox One dengan telefon anda

Beberapa langkah untuk penyediaan Xbox One pertama kali, anda akan menghadapi kemas kini perisian sistem wajib, yang memerlukan masa 15-20 minit yang baik bergantung pada sambungan internet anda. Anda boleh menghidupkan cerek dan menghirup secawan teh sambil menonton bar kemajuan di seberang skrin, atau anda boleh menggunakan telefon anda untuk membantu mempercepat.

Lihat yang berkaitan Cara menambahkan cakera keras Xbox One Cara mengemas kini Xbox One Permainan Xbox One terbaik pada tahun 2018: 11 permainan untuk dimainkan di Xbox One anda

Di bahagian bawah skrin, anda akan melihat URL dan kod yang dapat anda gunakan dengan penyemak imbas web telefon anda. Ini akan membolehkan anda meneruskan proses penyediaan selebihnya semasa konsol anda sibuk mengemas kini sendiri.

Log masuk ke akaun Microsoft anda

Setiap pengguna Xbox One perlu mempunyai akaun Microsoft dan Gamertag. Anda sudah mempunyai ini jika anda pernah online dengan konsol Xbox pada masa lalu, tetapi jika anda memerlukan Gamertag baru, sistem gabungan Microsoft bermaksud anda boleh log masuk dengan cepat dengan e-mel dan kata laluan dari akaun yang dibuat untuk Skype, Outlook, Windows 8, Windows 10 atau Windows Phone. Sekiranya tidak ada yang berlaku, anda selalu boleh memulakan dengan akaun Microsoft baru.

xbox_one_image

Pilih mod kuasa dan tetapan kemas kini automatik anda

Mematikan Xbox One anda tidak mematikannya sepenuhnya, melainkan menetapkannya ke mod siap sedia. Terdapat dua mod untuk dipilih semasa penyediaan: mod instan memberi anda masa permulaan yang lebih cepat, membolehkan anda meneruskan permainan anda dengan serta-merta dan memuat turun kemas kini secara automatik, tetapi menarik sekitar 12W dan mungkin mempunyai sedikit bunyi kipas. Mod penjimatan tenaga menggunakan tenaga yang jauh lebih sedikit, tetapi akan memakan masa lebih lama untuk menghidupkan konsol dan anda tidak akan dapat meneruskan permainan dengan serta-merta.

Anda juga boleh memilih sama ada anda mahu konsol memuat turun dan memasang kemas kini sistem secara automatik dan memperbarui permainan dan aplikasi anda.

Sekiranya anda berubah fikiran kemudian, anda boleh mendapatkan pilihan ini di Tetapan aplikasi di bawah Sistem | Kemas kini dan bawah Kuasa & Permulaan | Mod & Permulaan Kuasa.

Permudahkan peningkatan Xbox One X anda dengan cakera keras dan awan

Terdapat beberapa cara untuk memindahkan semua permainan dan data peribadi anda dari satu Xbox One ke yang lain. Microsoft kini secara automatik menyandarkan susun atur dan tetapan konsol Rumah anda di awan, jadi setiap kali anda masuk di mana-mana konsol, semua aplikasi dan permainan yang disematkan, komuniti, dan permainan yang anda ikuti akan berada di tempat yang anda harapkan.

Satu kesakitan dengan konsol baru ialah anda harus memasang permainan anda lagi. Sekiranya anda menaik taraf, anda dapat menghilangkan rasa sakit sepenuhnya dengan memasang semua permainan anda pada cakera keras luaran. Cukup pasangkan pemacu itu ke Xbox One X baru anda dan semua permainan anda ada untuk dimainkan dengan segera.

Tiada cakera keras? Sekiranya anda masih mempunyai Xbox One lama semasa menaik taraf, anda boleh melakukan pemindahan rangkaian. Pergi ke aplikasi Tetapan, kemudian Sistem | Sandaran & Pemindahan | Pemindahan Rangkaian. Tandakan kotak yang bertanda Benarkan Pemindahan Rangkaian.

Xbox One_

Pada Xbox One yang baru, log masuk dan pergi ke tempat yang sama di mana anda akan melihat konsol lama disenaraikan. Pilihnya dan anda akan dapat memilih permainan dan aplikasi mana yang akan disalin melalui rangkaian tempatan anda.

Dapatkan permainan Xbox percuma dengan percubaan dan langganan percuma

Konsol anda juga dilengkapi dengan percubaan percuma 14 hari untuk langganan Xbox Live Gold dan Xbox Game Pass. Ini boleh didapati sebagai kod di kotak dengan konsol anda - beberapa paket berkotak dilengkapi dengan percubaan yang lebih lama - tetapi juga ditawarkan semasa masuk untuk pertama kalinya.

Xbox Live Gold diperlukan untuk permainan dalam talian. Ia juga dilengkapi dengan dua permainan Xbox One dan dua Xbox 360 setiap bulan sebagai sebahagian daripada Games with Gold.

Ketahui jalan anda dengan Xbox Assist

Sekiranya anda merasa sedikit tersesat dengan konsol baru anda, anda selalu dapat menyelidiki Xbox Assist untuk mengetahui beberapa ciri-cirinya, mencari jalan keluar untuk masalah tertentu yang anda hadapi atau cari pangkalan data bantuan.

Anda dapat mencari Xbox Assist dengan menekan butang Xbox pada alat kawalan anda untuk membuka Panduan menu, menatal ke kanan ke Sistem tab, dan kemudian memilih Bantuan Xbox.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found