Permainan Google Doodle: Uji pengetahuan skala pH anda dengan Doodle interaktif ini mengenai S.P.L Sørensen

Untuk meraikan pencapaian Søren Peder Lauritz Sørensen, ahli kimia yang memperkenalkan skala pH ke dunia, Google telah merancang Doodle interaktif yang menyeronokkan yang menguji pengetahuan anda mengenai ujian asid / alkali terkenalnya.

Permainan Google Doodle: Uji pengetahuan skala pH anda dengan Doodle interaktif ini mengenai S.P.L Sørensen

Sørensen yang beranimasi akan menunjukkan kepada anda gambar haiwan, sayur-sayuran atau mineral dan anda harus memilih sisi skala pH yang dimilikinya. Ia tidak begitu terperinci seperti Doodles interaktif sebelumnya, tetapi tetap menyeronokkan.

Ia mengikuti Doodle interaktif yang indah, yang dilancarkan pada awal bulan Mei, yang dirancang untuk memperingati ulang tahun filem pendiam ilusi Perancis George Méliès 1912 conqu la victête du pôle (The Conquest of the Kutub). Doodle khas itu, dipanggil Kembali ke Bulan, adalah Doodle pertama seumpamanya dan merupakan kisah bergambar yang dibintangi oleh ilusi, Ratu Hati dan lelaki hijau jahat. Anda boleh menonton video 360 darjah tanpa alat dengar, atau melihat melalui aplikasi Google Spotlight Stories, tersedia di Google Play atau di App Store.

Doodles yang boleh dimainkan ini adalah sebahagian daripada barisan panjang permainan Google Doodle yang telah dirancang oleh gergasi pencarian selama ini. Sebenarnya, untuk meraikan ulang tahunnya yang ke-19 pada tahun 2017, Google mengumpulkan beberapa permainan Google Doodle terbaik yang dapat diakses melalui pemutar kejutan ulang tahun. Pemintal berada di bawah dan anda boleh menatal ke akhir artikel ini untuk melihat senarai penuh (jika anda tidak mahu mengambil judi.)

Pemutar kejutan ulang tahun Google

Google baru-baru ini mengeluarkan Doodle yang membuka pemintal kejutan ulang tahun Google. Anda boleh memainkan permainan yang dipilihnya atau berputar lagi untuk bermain yang lain. Selain klasik seperti Pac-man, Solitaire dan Pony Express, pemintal juga menunjukkan pencarian Easter Egg baru dalam bentuk Snake Game.

Lihat karya menyelamatkan nyawa Asima Chatterjee yang berkaitan untuk mengubati barah yang ditandai dalam abjad Bahasa Isyarat Google Doodle hari ini disambut dalam meme bintang 'Mr Trololo' Google Doodle, Eduard Khil yang diraikan dalam Sejarah Doodle Google animasi retro Google hip-hop Doodle ini membolehkan anda trek ikonik DJ di piring putar maya Google doodlers merosakkan Peta untuk selebihnya

Pengasas Google Larry Page dan Sergey Brin mula berusaha untuk “mengatur maklumat dunia dan menjadikannya dapat diakses dan berguna secara universal” pada tahun 1997 setelah bertemu di Universiti Stanford, menurut catatan blog yang menyertai si pemintal. Google tidak dibentuk secara rasmi sehingga setahun kemudian, dan 27 September kini merupakan tarikh "kelahiran" yang diterima.

Namun, ia tidak selalu berlaku. Google Doodles lain dari hari ini pada tahun-tahun sebelumnya, yang disimpan dalam arkib, mengandungi campuran Doodles ulang tahun dengan animasi festival pertengahan musim luruh. Sebenarnya, hanya ada 12 ulang tahun Doodles, bukan 19 yang seharusnya ada.

snip20170927_1

Ini kerana Google hanya merayakan ulang tahun secara rasmi dengan cara ini sejak tahun 2006. Tahun sebelumnya, peristiwa itu ditandai pada 26 September, dan ketika berusia enam tahun, ia merayakan 20 hari pada awal 7 September. Kekeliruan ini ditimbulkan oleh Ryan Germick dari Google sendiri yang mengakui pada hari ulang tahun ke-15 Google, pada tahun 2013, bahawa Google bahkan tidak tahu kapan ulang tahunnya: “Bilakah hari jadi Google? Saya tidak pasti walaupun kami tahu - kami telah meraikannya pada 7, 8, 26 September, dan paling baru pada 27 September. "

snip20170927_3

Tahun sebelumnya, peristiwa itu ditandai pada 26 September, dan ketika Google berusia enam tahun, peristiwa itu disambut 20 hari sebelumnya pada 7 September. Kekeliruan ini ditimbulkan oleh Ryan Germick dari Google sendiri yang mengakui pada hari ulang tahun ke-15 Google, pada tahun 2013, bahawa Google bahkan tidak tahu kapan ulang tahunnya: “Bilakah hari jadi Google? Saya tidak pasti walaupun kami tahu - kami telah meraikannya pada 7, 8, 26 September, dan paling baru pada 27 September. "

Google ditubuhkan secara rasmi pada tahun 1998 pada 4 September tetapi 27 September 2002 adalah kali pertama Doodle dilahirkan dan nampaknya tarikh ini telah berakhir.

Untuk memainkan semua 19 permainan Doodle di spinner kejutan ulang tahun Google, atau memainkan tajuk tertentu, anda memerlukan sedikit kesabaran untuk berputar berulang kali dengan harapan mendapat sesuatu yang baru. Sebaik sahaja anda menemui permainan yang anda sukai (atau setelah anda menemui semuanya) anda boleh menyimpan URL sebagai penanda buku untuk menyelamatkan masalah anda di masa hadapan!

Sebagai alternatif, kami telah memutarkan pemutar kejutan ulang tahun selama hampir setengah jam untuk mendapatkan senarai penuh kepada anda:

Solitaire - versi dalam talian permainan klasik ini boleh dimainkan di penyemak imbas anda.

Pac-man - Untuk merayakan ulang tahun ke-30 permainan pada tahun 2010 (ya, Doodle ini pertama kali dilancarkan tujuh tahun yang lalu), Google melancarkan versi penyemak imbas permainan. Ini adalah permainan pertama yang benar-benar menangkap imaginasi pengguna.

DJ seperti bintang hip-hop - Doodle yang lebih baru, dan bukan permainan sendiri, Doodle ini dilancarkan untuk meraikan kelahiran hip-hop dan ini membolehkan anda mencuba DJing di atas meja putar.

Kuiz Hari Bumi - Kuiz yang agak rawak ini menanyakan kepada anda serangkaian soalan untuk mengetahui haiwan anda, untuk menghormati Hari Bumi.

Pertempuran melawan lada pedas - Untuk meraikan ulang tahun ke-151 Wilbur Scoville, orang di belakang skala Scoville yang mengukur kepedasan lada, permainan ini membolehkan anda menyerang lada menggunakan ais krim.

Bantu pangolin mencari cinta - Untuk menyoroti nasib puyuh, Google membuat animasi dan permainan selama empat hari di mana dua trenggiling terancam menemui cinta.

Hit the Pinata - Permainan ini melibatkan memukul Pinata dengan huruf-huruf perkataan Google. Ia dilancarkan untuk meraikan ulang tahun ke-15 syarikat.

Permainan Halloween - Seperti namanya, ini dibuat untuk meraikan Halloween tahun lalu. Ia direka oleh pasukan di belakang Magic Cat Academy.

Arpeggios - Dalam istilah muzik, n arpeggio adalah kord yang dimainkan satu nota pada satu masa. Pembangun dan pemuzik Yotam Mann membuat eksperimen dalam talian ini yang membolehkan anda membuat corak menggunakan arpeggios dan mengajar anda akord utama dan kecil.

Raikan theramin Clara Rockman - Theremin adalah alat elektronik yang anda mainkan menggunakan "udara", tanpa menyentuh alat itu sendiri. Dalam tutorial ini, anda menggunakan tetikus atau jari anda untuk memainkan nota.

Pony Express - Permainan kartun yang menyeronokkan ini meraikan ulang tahun ke-155 Pony Express.

Terokai Kepulauan Galapagos - Ini bukan permainan Google Doodle, sebaliknya koleksi Street View istimewa. Seperti namanya, para saintis dan penyelidik menggunakan citra Street View untuk mempelajari daratan, pantai, dan laut pulau-pulau Galápagos.

Bunyi haiwan - sama untuk kanak-kanak kecil, dan peminat haiwan. Halaman ini akan merangkumi gambar haiwan. Mengklik setiap gambar memainkan bunyi haiwan tertentu.

Ular

Buat komposisi Fischinger

Main seperti Beethoven

Tic tac toe

Kriket kriket

Latihan pernafasan

Lihat Google Doodles yang lebih interaktif di sini

Recent Posts