Petua dan Trik Sky No Man: Manfaatkan kemas kini No Man's Sky Next dengan petua berguna ini

Gambar 1 dari 31

Petua dan Trik Sky No Man: Manfaatkan kemas kini No Man's Sky Next dengan petua berguna inino_mans_sky_tips_and_tricks_image_1_0
no-mans-sky-star-map-with-planet-perincian
no-mans-sky-spaceship-cockpit-and-planet-hud_0
medan tanpa-manusia-langit-kapal-kokpit-dan-asteroid
no_mans_sky_neweridu
no-mans-sky-landed-spaceship-and-green-world
no-mans-sky-sentinel-on-horizon
struktur-tanpa-manusia-langit-asing
tiada-mans-sky-red-world-scan-in-progress
no-mans-sky-red-world-structure-and-aliens_0
no-mans-sky-sentinel-dead-forward_0
tidak-manusia-langit-sentinel-dengan-kapal angkasa-overhead
no_mans_sky_becron5
no_mans_sky_creature
no_mans_sky_tips_and_tricks_image_2
no_mans_sky_tips_and_tricks_image_3_0
no_mans_sky_tips_and_tricks_image_4
no_mans_sky_tips_and_tricks_image_5
no_mans_sky_tips_and_tricks_image_6_0
no_mans_sky_tips_and_tricks_image_7
no_mans_sky_tips_and_tricks_image_8_1
no_mans_sky_tips_and_tricks_image_9_0
no_mans_sky_tips_and_tricks_image_10_0
no_mans_sky_tips_and_tricks_image_11
no_mans_sky_tips_and_tricks_image_12_0
no_mans_sky_tips_and_tricks_image_13
no_mans_sky_review_flying_to_planet
no_mans_sky_review_monolith
no_mans_sky_review_planetside
no_mans_sky_review_space
no_mans_sky_review_trader

Tiada Manusia dengan mudah adalah salah satu keluaran terbesar dan paling kontroversial 2016. Ini sangat luar biasa, dengan jumlah planet 18 quintillion dunia yang unik dan dapat dijumpai dan cara yang hampir tidak terbatas untuk mengalami dan bermain melalui permainan ini. Ringkasnya, tidak ada dua orang yang memiliki pengalaman yang sama Tiada Manusia.

Selama lima tahun kebelakangan ini, permainan dan kemampuan anda untuk berinteraksi dengan orang lain telah berubah sangat banyak sehingga membawa banyak pengguna kembali ke permainan.

Jadi, jika anda kembali Tiada Manusia mengikuti No Man's Sky Next, berikut adalah petua dan trik untuk meletakkan anda di jalan yang betul semasa pengembaraan ruang angkasa anda.

Petua & muslihat No Man's Sky: Mekanik rahsia yang perlu anda ketahui

Berikut adalah senarai petua dan trik terbaik untuk menjadikan anda berjaya semasa mengembara No Man's Sky.

1. Muat Naik Semua Penemuan Anda

no_mans_sky_tips_and_tricks_image_6

Ini mungkin terdengar seperti tidak bernafsu tetapi, selain bonus 200 kredit semasa anda mengimbas makhluk baru, Tiada Manusia tidak memberi ganjaran kepada anda untuk penemuan baru secara automatik. Untuk menuntut wang untuk penemuan anda, anda harus masuk ke menu jeda permainan dan memuat naik setiap penemuan secara berasingan.

Dengan memuat naik sistem baru, anda akan mendapat 5,000 kredit, dengan planet atau haiwan baru yang memberi anda 2,000 kredit juga (dan ya, itu adalah di atas 200 hasil carian haiwan yang telah anda berikan). Pangkalan baru membayar 1,000 kredit dan penemuan flora baru memberi anda 500 kredit tambahan untuk dimainkan. Sekiranya anda menjumpai 100% semua spesies haiwan di planet ini, anda boleh memuat naik penemuan anda dan memperoleh bonus besar dalam ratusan ribu kredit. Boleh tahan.

2. Imbas Semua yang Anda Boleh

Serta memuat naik semua penemuan anda, pastikan anda mengimbas semua yang anda lihat. Bukan hanya kaedah terbaik untuk mendapatkan wang tambahan, tetapi juga dapat membantu mengenal pasti bagaimana spesies bersikap terhadap anda (supaya anda tidak diserang secara tidak disangka-sangka).

Sekiranya anda mempunyai alat pengimbas jarak yang ditingkatkan untuk sumber daya dan tempat menarik yang jarang berlaku, pelindung analisis anda juga dapat mengenal pasti sebilangan “?” penanda di jarak jauh.

3. Berkawan dengan Fauna

Berkawan adalah kemahiran hidup yang penting, dan dalam Tiada Manusia, itu tidak berbeza. Berkawan dengan haiwan liar sangat mustahak jika anda ingin mencari unsur langka, cetak biru, atau multitool, kerana haiwan yang ramah baik akan menggali dan membawa barang atau membawa anda ke lokasi rahsia.

Anda boleh menjadi teman dengan haiwan yang tidak bermusuhan dengan menawarkan umpan pilihan makhluk itu.

4. Menjadi pelbagai bahasa

no_mans_sky_tips_and_tricks_image_12

Di sekitar setiap planet yang anda lawati, anda akan menemui Batu Pengetahuan, Reruntuhan, Monolit, Plak, dan bentuk kehidupan pintar. Melalui ini, anda akan mempelajari bahasa utama yang digunakan dalam sistem Tiada ManusiaGalaksi.

Terpisah ke dalam bahasa Vy’keen, Korvax, Gek, dan Atlas, memastikan anda mengetahui pelbagai jenis perkataan dalam setiap bahasa adalah mustahak untuk menyelesaikan beberapa Tiada ManusiaTeka-teki. Seperti yang anda ketahui, peniaga dan penduduk asing selalu mempunyai masalah yang perlu anda selesaikan, dan mengetahui dengan tepat apa masalah mereka akan jauh lebih baik daripada sekadar mendapat tindak balas yang betul. Pergi dan belajar!

5. Jimat Bahan Bakar pada Pelancaran Kapal

Membelanjakan Plutonium pada peluncur pelancar anda ketika berlepas dari planet asing boleh menjadi mahal dan memakan masa. Jangan bimbang, ada cara yang sangat mudah untuk menjimatkan bahan bakar sendiri - cari pad pendaratan.

Anda boleh mendapatkan pad pendaratan di pos perdagangan dan tempat perlindungan yang mengandungi unit perdagangan di dalamnya. Tempat perlindungan seperti Observatorium dan beberapa kemudahan penyelenggaraan juga mempunyai kawasan pendaratan kapal yang dilambangkan oleh struktur seperti beacon. Perhentian ini mungkin tidak mempunyai landasan pendaratan, tetapi anda masih boleh berlepas dari lokasi ini tanpa perlu risau tentang kos bahan bakar.

6. Urus Exosuit dan Inventori Kapal Anda

Memastikan inventori anda sangat penting Tiada Manusia. Cabutan tajuk Hello Games sebenarnya adalah seni penerokaan, tetapi pengurusan sumber memainkan peranan yang hampir sama besar.

Exosuit anda dapat menyimpan 250 unit sumber apa pun, tetapi inventori kapal anda mampu menahan jumlahnya hingga dua kali ganda. Seperti yang anda duga, cara terbaik untuk menguruskan bahan yang anda tidak perlukan adalah dengan menghantarnya ke kapal anda untuk simpanan.

Pilihlah kapal barang jika diberi peluang untuk simpanan lebih banyak lagi. Kerana banyak sumber berharga terdapat di planet yang berbeza dari yang mungkin anda gunakan, adalah idea yang baik untuk mendapatkan kapal terbang dengan slot yang cukup banyak (anda juga boleh menaik taraf kapal terbang anda sekarang).

7. Jangan Sapu Bahan Kecil

Elemen penting untuk memastikan jumlah inventori anda rendah adalah membuang barang yang sebenarnya tidak perlu anda bawa.

Elemen seperti Karbon dan Besi sangat biasa, dan oleh itu tidak boleh dibawa bersama kecuali anda benar-benar menyangka anda akan memerlukannya. Anda juga boleh membuang beberapa elemen yang lebih jarang seperti Plutonium, Thamium9, Platinum, dan Zinc: banyak planet mempunyai banyaknya seperti kristal di gua dan di sekitar peluncur atau sebagai bunga liar.

8. Tingkatkan Exosuit Anda Dengan Lebih Banyak slot

no_mans_sky_tips_and_tricks_image_8

Tidak kira sekeras mana pun anda berusaha mengehadkan inventori anda, ada titik di mana anda tidak dapat meneruskan kehidupan anda dalam 13 slot. Inilah masanya untuk menaik taraf Exosuit anda melalui pelbagai drop drop yang menggeruni planet-planet Tiada ManusiaGalaksi. Walau bagaimanapun, mencari pod tersebut adalah perkara lain.

Syukurlah, ada satu muslihat kecil yang boleh anda gunakan untuk membantu anda menjumpai beberapa buah drop lebih kerap. Sekiranya anda mencari suar pos terdekat anda (yang mempunyai laser oren, bukan antena besar) dan membuat Bipass Chip dari Besi dan Karbon, anda boleh meminta ia menemui titik "Tempat Perlindungan" yang terdekat. Tidak ada sains khusus untuk ini, tetapi kira-kira 80% masa anda akan berakhir dengan lokasi drop-pod baru. Tumpukan beberapa di peta anda dan berjalan-jalan - anda pasti akan menemui beberapa peningkatan Exosuit dalam perjalanan anda.

Perlu diperingatkan: setiap peningkatan akan menelan belanja 10,000 kredit lebih tinggi daripada yang terakhir, jadi barang menjadi lebih mahal.

9. Hentikan Sentinel Dari Menyerang Anda

Sentinel adalah pasukan polis Tiada ManusiaGalaksi. Tidak ada yang tahu dengan tepat bagaimana mereka wujud atau apa sebenarnya tujuan mereka, tetapi satu perkara yang pasti: penjaga menjengkelkan.

Anda boleh mengelakkan cemuhan mereka jika anda pintar. Memusnahkan tumbuh-tumbuhan, sumber daya, atau membunuh haiwan mendapat perhatian, pada ketika itu mereka akan mengimbas tempat di mana sasaran anda pernah diletakkan dan kemudian meminta anda untuk mengimbas anda. Pada ketika ini, jika anda diam, mereka akan meninggalkan anda sendirian. Sudah tentu, ini memerlukan penjaga di planet anda agar tidak menjadi pembunuh gila.

Namun, jika anda akhirnya membangkitkan kebencian mereka dan pejalan kaki mulai mengejar anda, letakkan kepercayaan anda pada bom tangan plasma, kerana mereka seolah-olah benar-benar melumpuhkan musuh. Ini mungkin ciri yang disengajakan, atau mungkin kesalahan - apa pun keadaannya, ia berfungsi.

10. Jangan risau tentang Multitool yang terlalu panas

Tidak ada yang lebih buruk daripada perlu menunggu multitool anda menjadi sejuk ketika anda melombong batu besar yang berair dengan unsur-unsur langka. Itulah sebabnya muslihat ini untuk mengelakkan terlalu panas sangat penting bagi mereka yang ingin mengumpulkan sumber dengan cepat.

Gunakan laser perlombongan anda seperti biasa dan setelah bar mula berkedip merah kerana terlalu panas, berhenti selama setengah saat atau lebih dan kemudian teruskan. Bar akan turun kembali ke sifar dan anda boleh terus berjalan.

11. Belajar Terbang Seperti Ace

Tiada Manusia tidak pernah memberitahu anda cara terbang, melampaui lepas landas, mendarat, menaikkan semangat, dan memulakan Pulse Drive anda. Sekiranya anda ingin mengalahkan musuh anda dalam pertempuran udara di luar angkasa atau menavigasi planet seperti profesional, anda perlu mengetahui cara memanfaatkan kawalan kapal anda sepenuhnya.

Anda dapat menemui ikhtisar kawalan dalam menu jeda, tetapi mengetahui kapan menggunakan kemampuan menggolek kraf anda adalah kunci bersama dengan menendang tuju terbalik untuk mengelakkan asteroid. Anda juga dapat memotong waktu penerbangan dengan menggunakan tarikan graviti planet untuk melancarkan anda ke angkasa sebelum kembali ke Bumi - atau planet mana pun yang anda berada - tepat di titik jalan yang anda inginkan.

12. Berkawan dengan Pilihan "Pin"

no_mans_sky_tips_and_tricks_image_9

Mengumpulkan sumber untuk peningkatan atau item yang anda perlukan untuk membuat sedikit menyusahkan. Kadang-kadang anda lupa apa yang anda cari - adakah Chrysonite anda mengejar atau anda memerlukan lebih banyak Tembaga? Jangan bimbang lagi: anda boleh mengingatkan diri sendiri tentang perkara yang anda perlukan, dan ia akan muncul secara berkala di sudut kanan bawah HUD anda.

Anda boleh menyematkan item dengan hanya meletakkannya di menu pembuatan inventori anda dan menekan butang Pin. Voila.

13. Jangan sesekali terjebak di Kawah atau di Tebing Tinggi

Berkat campuran lapisan tekstur yang ganjil dan reka bentuk yang pelik, anda boleh mengeluarkan kawah atau tebing dengan jetpack anda. Dengan berjalan ke atas sehingga Anda berjalan ke tebing atau dinding kawah, naik sambil menahan diri untuk terbang di sampingnya tanpa mengeluarkan pendorong jetpack anda. Mudah.

14. Belajar Cara Berlari Lebih Cepat

Walaupun dengan peningkatan stamina pecut, kadangkala anda tidak dapat berjalan dengan pantas atau cukup lama untuk sampai ke tempat yang anda inginkan dalam masa yang munasabah. Itulah sebabnya daya tarikan tersembunyi akan mengubah hidup anda sepenuhnya.

Memukul butang Melee, diikuti langsung oleh butang Boost, akan meluncurkan anda ke hadapan dengan kelajuan yang jauh lebih besar daripada jika anda berlari. Terus mengetuk butang Boost dan anda akan bergerak maju, memotong titik jalan ETA yang sukar itu separuh.

15. Ketahui Ke Mana Mencari Mencari Binatang Planet

no_mans_sky_tips_and_tricks_image_3

Mengesan haiwan yang paling terakhir di planet ini sangat menyakitkan. Nampaknya anda sudah kelihatan di mana-mana, tetapi tidak tahu untuk mencari beberapa spesies terakhir yang anda perlukan. Nah, satu petunjuk berguna adalah untuk memeriksa gua, kerana beberapa makhluk yang lebih kecil suka melepak di sistem bawah tanah yang gelap dan lembap itu.

Sekiranya sistem gua terbukti tidak berbuah, cari badan air - jika terdapat air di planet ini, sekurang-kurangnya satu spesies pasti hidup di dalamnya. Sebagai aturan praktis, jika ada air dan makhluk hidup di dalamnya, anda juga akan menemui haiwan terbang di sekitar tempat itu. Anda semestinya dapat mengimbas makhluk terbang yang lebih besar dengan mudah, tetapi anda mungkin perlu menembak beberapa makhluk kecil sebelum dapat mengimbasnya - sebelum anda mengatakan apa-apa, saya tahu, ia bertentangan dengan idea pemuliharaan.

16. Bina Laluan Atlas dengan Kemudahan

Anda mungkin telah melihat banyak pintu dan kontena terkunci dalam perjalanan anda melintasi galaksi, semuanya memerlukan sesuatu yang dikenali sebagai "Atlas Pass." Jangan risau, anda boleh membuatnya sebagai sebahagian daripada jalan cerita utama dengan syarat anda mengikutinya. Sekiranya anda memutuskan untuk mengabaikan Atlas pada awal permainan, anda masih dapat menemui cetak biru dan bahan yang diperlukan untuknya nanti, jadi jangan panik.

Anda mungkin harus terus memegang Atlas Stones anda - tidak kira betapa menggoda untuk menjualnya dengan lebih dari 70,000 kredit. Khabarnya anda memerlukannya ketika anda sampai di pusat galaksi.

17. Mencari Sumber Anda

Secara semula jadi, anda akan menganggap bahawa bulan yang tandus lebih sedikit menawarkan anda daripada planet yang kaya dan hijau yang mengorbitnya, tetapi anda mungkin terkejut apabila mengetahui bulan adalah tempat yang sangat baik untuk mendarat di No Man's Sky. Kerana bulan jauh lebih kecil daripada planet, algoritma pembangunan dunia Hello Games membungkus mereka dengan perkara yang perlu dilakukan dan dilihat.

Sekiranya anda ingin mencari peningkatan Exosuit, belajar banyak dunia asing, atau mencari beberapa kapal yang terhempas manis, bulan adalah tempat untuk melakukannya.

Semasa anda menghampiri planet atau bulan, tekan butang imbasan untuk mencari sumber yang ada. Sekiranya item yang anda cari muncul dalam senarai itu, cari tapak pendaratan yang bagus.

18. Jangan Takut Lubang Hitam

Sains menunjukkan bahawa anda harus menjauhkan diri dari lubang hitam jika anda pernah berada di dekat lubang hitam. Dalam Tiada Manusia, bagaimanapun, mereka adalah alat untuk menjauhkan diri lebih dekat ke pusat galaksi. Mengusahakan sesuatu seperti lubang cacing, lubang hitam akan menelan anda dan mengeluarkan anda dalam sistem yang sama sekali baru.

Kejadian antara bintang ini tidak begitu biasa, tetapi anda mesti menemui sekurang-kurangnya beberapa perjalanan anda.

19. Jangan Terlepas Perbualan Alien

no_mans_sky_tips_and_tricks_image_10

Tidak ada yang lebih mengecewakan daripada melakukan perbualan dengan orang asing di pos hanya untuk mengetahui bahawa anda tidak mempunyai item atau sumber yang dicarinya. Apa yang lebih teruk lagi, membiarkan perbualan ini menutupnya sepenuhnya dan anda telah kehilangan peluang untuk menolong dan mendapat ganjaran yang mungkin anda dapat.

Walau bagaimanapun, ada satu kelebihan yang boleh anda gunakan untuk keuntungan anda. Setelah memulakan perbualan dengan makhluk hidup asing, anda mempunyai beberapa saat untuk mundur dan masih dapat memulakannya semula. Jangkauan peluang cukup panjang untuk anda melihat apakah anda kehilangan apa-apa dari senarai pilihan anda dan, jika ya, anda boleh meninggalkan dan mengumpulkannya sebelum kembali.

20. Menjadi Jutawan Antarbintang

Semua orang suka cepat kaya, dan kaya Tiada Manusia benar-benar dapat membantu anda. Dengan wang, anda boleh membeli kapal terbesar di galaksi, semua peningkatan Exosuit yang anda alami, dan bahan langka yang mungkin anda perlukan. Anda boleh menjadi sebahagian daripada galaksi 1%.

Menjadi kaya dengan Tiada Manusia juga sangat mudah, memerlukan sedikit lebih daripada beberapa jam dan beberapa pengetahuan asas perdagangan.

Lihat ulasan PS4 Pro yang berkaitan: Sony melepaskan PS4 Pro biru lut untuk meraikan 500 juta penjualan Battlefield 1 ulasan: Alami permulaan perang moden

Pergi ke terminal perdagangan stesen angkasa dan periksa senarai "Jual" untuk item yang sangat diinginkan, yang akan ditunjukkan oleh bintang dalam bulatan di sebelah nama item. Barang-barang berharga ini dapat dijual dengan harga yang sangat tinggi dan, dengan senang, banyak peniaga yang sering menggunakan pelabuhan stesen angkasa akan menjualnya dengan harga yang sangat rendah.

Ini ekonomi yang sederhana, tetapi beli seberapa banyak yang anda boleh dengan harga yang rendah dan kemudian jual dengan harga yang tinggi. Dalam satu jam atau lebih, anda akan mengumpulkan banyak wang dan dapat hidup seperti bangsawan, memuji mereka sepanjang masa yang anda temui dalam perjalanan anda.

Dapatkan Sahabat

Dalam kemas kini baru-baru ini, No Man's Sky memutuskan sesuatu yang lebih berguna dengan makhluk yang sering anda temui. Dengan menggunakan pelet, anda dapat memperoleh kepercayaan makhluk asli yang menghasilkan persahabatan yang sempurna. Nasib baik, lebih mudah untuk melatih makhluk ini menggunakan resipi Pelet di inventori anda. Gunakan 60 Karbon untuk membuat 20 pelet. Apabila anda berada di dekat makhluk, anda boleh memilih untuk memberi makan.

Setelah anda mendapat kepercayaan mereka, anda boleh mendaftarkan pendampingnya. Perlu diingat; makhluk yang berbeza mempunyai kemampuan yang berbeza.

Adakah Langit No Mans Layak?

Setelah membaca banyak petua dan trik, anda mungkin menganggap ini banyak yang perlu dilakukan dalam satu permainan. Anda betul, betul. Tapi, No Mans ’Sky mempunyai sesuatu untuk semua orang. Ia bukan sekadar penerokaan ruang dalam. Anda boleh membina, berinteraksi dengan pemain lain, lanun ruang pertempuran, dan menyelesaikan pelbagai misi.

Oleh sebab itulah, kami pasti mengatakan bahawa No Mans ’Sky sangat berbaloi. Walaupun anda menyelesaikan jalan cerita, anda mempunyai banyak lagi yang boleh dinantikan. Sekiranya anda menikmati kebebasan kreatif, anda pasti suka membina. Sekiranya anda lebih suka pertempuran, anda juga boleh melakukannya. Untuk semua yang ditawarkan pemain, tidak hairanlah permainan ini sangat popular.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found