Ulasan permainan F1 2017: Permainan Formula 1 yang paling lengkap di PS4 dan Xbox One

Ulasan permainan F1 2017: Permainan Formula 1 yang paling lengkap di PS4 dan Xbox One

Gambar 1 dari 8

f1_2017_july_2017_cars_017

f1_2017_review_ps4_xbox_one_1
f1_2017_review_ps4_xbox_one_6
f1_2017_review_ps4_xbox_one_2
f1_2017_review_ps4_xbox_one_5
f1_2017_review_ps4_xbox_one_3
f1_2017_review_ps4_xbox_one_4
f1_2017_review_ps4_xbox_one_7
£ 46 Harga semasa dikaji

Sekiranya anda menonton Formula 1 dalam sepuluh tahun terakhir, anda mungkin akan tahu Ferrari adalah salah satu pasukan yang paling berjaya dalam sukan ini. Marque Itali telah memenangi banyak kejuaraan sejak F1 bermula, dan kereta merahnya kini identik dengan sukan permotoran. Tetapi sebenarnya tidak memenangi apa-apa sejak 2007.

Selama satu dekad yang lalu, Ferrari telah menggunakan pemandu terkemuka seperti Alonso, Raikkonen, Vettel dan Massa di dalam keretanya, dan walaupun sudah hampir, Ferrari selalu kekal sebagai naib juara atau, lebih buruk lagi, ketiga. Sehingga baru-baru ini, Ferrari hampir berada di sana, tetapi bukan yang terbaik - dan itulah yang saya rasakan mengenai permainan F1 Codemasters.

Lihat Permainan Balapan Terbaik yang berkaitan di PS4 2021: 6 Mengemudi Sims dan Arcade Racers Anda Harus Mencuba F1 baru sahaja melancarkan Kejuaraan Dunia eSports 2017 Bagaimana data dan eSports dapat membentuk masa depan F1

Sejak Formula 1 97 - masih merupakan salah satu permainan terbaik yang pernah saya mainkan - permainan F1 rasmi telah menghasilkan kecemerlangan, tetapi tidak mempunyai prestasi yang konsisten untuk menandingi gelaran perlumbaan teratas. Walau bagaimanapun, selepas hujung minggu antisosial dengan F1 2017, saya mula berfikir bahawa Codemasters akhirnya dapat melakukannya dengan betul. Menampilkan RPG baru dalam bentuk mod Kerjaya, lebih melibatkan pengendalian dan pengembalian beberapa kereta klasik yang serius, F1 2017 mempunyai kehebatan. Tetapi seberapa baiknya?

[galeri: 4]

Ulasan F1 2017 (di PS4)

F1 2017 adalah permainan rasmi kejuaraan dunia Formula 1 2017, dan ini bermaksud ia tetap menggunakan resipi asas yang sama dengan permainan F1 lain yang mungkin anda mainkan. Anda boleh bermain seperti mana-mana pasukan dan semua pemandu yang mengambil bahagian dalam kejuaraan tahun ini, dan seperti yang anda jangkakan, anda boleh mengikuti semua trek yang dikunjungi oleh sukan tahun ini.

Permainan ini mempunyai susun atur yang berbeza dari semua trek pada kalendar tahun ini, jadi anda juga akan mempunyai beberapa variasi tambahan. Dan Codemasters juga menyertakan versi Monaco pada waktu malam, yang bagus.

BACA SETERUSNYA: Permainan perlumbaan terbaik pada tahun 2017

Mod permainan hampir sama dengan tahun lalu, dengan Time Trial, mod Multiplayer, kejuaraan dan peluang untuk menyesuaikan hujung minggu perlumbaan tertentu juga. Saya akan menambahkan pemikiran saya mengenai mod berbilang pemain setelah saya mempunyai lebih banyak masa untuk menggunakannya.

Namun, walaupun terlihat serupa dengan permainan tahun lalu, F1 2017 menambahkan beberapa peningkatan penting pada lipatan, dan hasilnya adalah permainan perlumbaan yang jauh lebih baik. Kawasan permainan yang pertama, dan mungkin paling penting, adalah mod Kerjaya yang dipertingkatkan. Pada tahun 2017, menjadi pemandu F1 adalah menguruskan bahagian enjin anda, menguji, menandatangani kontrak dan melakukan aktiviti PR - belum lagi berlumba. Dan F1 2017 menangani bahagian baru sukan ini dengan penuh semangat.

Mod kerjaya

Mod Kerjaya baru mungkin akan menjadi tempat pertama anda memulakannya, dan Codemasters telah memberikan tahap minat RPG. Anda boleh menjadi pemula lelaki atau wanita, menandatangani dan merundingkan kontrak dengan pasukan yang lebih rendah dan kemudian berusaha melalui lapangan. Anda boleh mengambil bahagian dalam ujian, dan bahkan membantu dalam pembangunan kereta anda.

Cabaran ujian sebenarnya cukup mencabar, dan kemampuan untuk menguruskan komponen enjin anda dan membantu memilih arah peningkatan kereta anda benar-benar mengasyikkan anda dalam sukan ini. Pemodelan watak masih cukup kasar, dan permainan F1 sebelumnya mempunyai mod Kerjaya, tetapi F1 2017 semakin besar dan lebih mendalam.

[galeri: 3]

Pengendalian

Codemasters mengatakan bahawa ia telah meningkatkan pengendalian kereta dalam permainan tahun ini, dan saya rasa ia betul. Kerana peraturan baru, kereta tahun ini jauh lebih cengkaman dan lebih stabil pada kelajuan tinggi, tetapi apabila anda mendorongnya ke had, kenderaan ini mengejutkan. Sekiranya anda mengambil sedikit lebih banyak kelajuan daripada yang diizinkan oleh kereta 2017, anda akan tergelincir - dan jika anda mematikan kuasa secara tiba-tiba, anda perlu membetulkannya untuk melakukan oversteer.

Kadang-kadang terdapat aspek mengapung pada slaid ini, dan tidak semenarik Assetto Corsa - tetapi secara keseluruhan, F1 2017 menjadikan kereta bermanfaat untuk memandu. Membetulkan oversteer semasa sudut berkelajuan tinggi membuat anda merasa seperti pahlawan, dan pada tetapan lalai, F1 2017 memberi anda rasa yang cukup dan peringatan yang cukup untuk melakukannya.

Codemasters sebenarnya telah memasukkan mod yang menjadikan oversteer lebih jelas - sesuai untuk mereka yang bermain dengan pad - jadi saya akan mematikannya dan kemudian mengemas kini ulasan saya.

[galeri: 6]

Kereta klasik

Selepas penampilan ringkas pada F1 2013, kereta klasik kembali pada F1 2017, dan mereka tidak mungkin datang pada masa yang lebih baik. Tidak ada jumlah yang besar di sini - McLaren tahun 1988 adalah item DLC yang menjengkelkan - tetapi 12 barisan yang kuat adalah semua yang dikehendaki oleh peminat. F1 2017 berjaya merangkul kereta utama dari sejarah F1 baru-baru ini, jadi ada segalanya mulai dari McLaren 2008 Lewis Hamilton hingga Williams FW14B pemenang kejuaraan Nigel Mansell.

Setiap kereta kedengaran khas dan, kerana pengendaliannya sebenarnya cukup baik, benar-benar membolehkan anda membandingkan era Formula 1. yang berbeza-beza, kereta seperti Damon Hill 1996 Williams memberi anda kurang cengkaman, sementara Mikka Hakkinen 1998 McLaren menghasilkan simfoni V10 yang luar biasa. Terlebih lagi, mod Kerjaya juga merangkumi acara PR yang mengharuskan anda berlumba dengan kereta klasik, yang merupakan sentuhan yang sangat bagus.

Mod Kerjaya yang lebih baik, kandungan kereta klasik dan propel pengendalian yang lebih baik F1 2017 lebih tinggi daripada permainan Codemasters F1 baru-baru ini - tetapi masih belum cukup dengan permainan seperti Assetto Corsa dan Project Cars.

[galeri: 0]

Pembentangan

Masalah pertama ialah grafik tidak begitu mengagumkan. Permainan F1 Codemasters tidak begitu menyeronokkan, tetapi mereka tidak pernah terkenal dengan persembahan mereka - dan F1 2017 meneruskan trend itu. Ringkasnya, pencahayaan tidak begitu bagus, kereta tidak begitu meyakinkan dan sesuatu kelihatan sedikit berbeza dari mana-mana kombinasi kereta atau trek yang anda pilih. Hujan kelihatan baik, tetapi sekali lagi, ada unsur cat yang hilang.

BACA SETERUSNYA: Cara menonton F1 dalam talian

Permainan ini juga mempunyai masalah grafik, dan di PS4 anda akan dapati kereta tertentu dipenuhi dengan tepi tajam dan berpelet. Yang paling teruk adalah merobek, yang akan anda lihat di sudut yang lebih pantas, dan biasanya dengan latar belakang yang lebih kaya. Ini pada dasarnya berlaku apabila satu bingkai permainan tidak disegarkan dengan betul dan, katakanlah, bahagian atas skrin diperbaharui lebih perlahan daripada bahagian bawah. Hasilnya adalah "air mata" yang agak tidak menyenangkan, dan bukan yang anda harapkan dari permainan PS4 moden.

Kesukaran

Permainan ini masih cukup sensitif dengan had trek, dan bahkan meletakkan roda di tepi jalan akan melihat masa anda dihapus pada mod Time Trial. Mudah-mudahan dapat diperbaiki dengan tambalan, kerana sekarang agak terlalu keras.

Dan, pada masa penulisan, permainan mempunyai masalah kesukaran. Dengan roda Fanatec CSL, saya berjaya menang pada kesukaran 90/100 dalam masa satu jam. Dan sementara saya mungkin lebih biasa bermain permainan lumba daripada rata-rata pemain permainan, dan sementara roda membantu, ia masih jauh lebih mudah daripada yang saya jangkakan.

AI cenderung sangat perlahan di sudut pertama, tetapi pada tahap kesukaran yang betul, perlumbaan sangat menyeronokkan. Perlumbaan boleh menjadi hampir, dan kereta CPU biasanya memberi ruang untuk anda juga. Ini bermakna anda dapat berpusing-pusing dengan pahlawan F1 anda di sudut, tanpa perlu ditolak oleh mereka.

[galeri: 7]

Keputusan

F1 2017 menawarkan peningkatan yang baik dari permainan tahun lalu, dan jelas telah dibuat dengan mempertimbangkan peminat Formula 1. Ia melihat secara menyeluruh F1 moden pada tahun 2017, dan memberi anda akses ke semua tugas baru yang harus dilakukan oleh pemandu moden - dari menguruskan bahagian enjin hingga menguji kereta. Kereta klasik juga merupakan tambahan yang bagus, dan menjadikan F1 2017 sebagai permainan F1 paling lengkap sejak kebelakangan ini.

Walau bagaimanapun, masih belum berada dalam liga yang sama dengan permainan perlumbaan terbaik. Mungkin kerana ia harus dibuat sekitar satu tahun, dan kerana ia harus menarik minat sebilangan besar pemain - ia harus berkompromi. AI kadang-kadang agak pelik, tetapi masalah utama adalah pengendalian dan persembahan. Walaupun dengan bantuan, masih ada arcade cara pengendalian kereta - dan itu tidak sesuai untuk lebih ramai pemain tegar.

Tetapi masalah terbesar dengan F1 2017 adalah grafik. Dengan permainan seperti Project Cars 2 dan GT Sport di sudut jalan, F1 2017 perlu kelihatan luar biasa - dan ia tidak cukup berjaya. Keputusan? Sekiranya anda peminat F1, anda perlu membeli permainan ini, tetapi jika anda hanya peminat lumba, semestinya ada permainan lain dalam senarai anda sebelum F1 2017.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found