Alat dengar permainan terbaik 2017: Alat dengar permainan PS4, Xbox One dan PC terbaik yang boleh anda beli

Memilih alat dengar permainan terbaik boleh menjadi sukar. Adakah anda mahukan tanpa wayar atau berwayar? Bagaimana dengan mikrofon pembatalan bunyi, atau pilihan untuk tambahan apabila anda mula memandang serius permainan anda? Nampaknya pilihannya tidak berkesudahan.

Alat dengar permainan terbaik 2017: Alat dengar permainan PS4, Xbox One dan PC terbaik yang boleh anda beli

Jangan bimbang lagi: terdapat banyak alat dengar permainan mewah di pasaran sekarang, dan kami telah menguji banyak untuk mengetahui yang bernilai wang anda. Tidak semua alat dengar permainan boleh memecah bank, tetapi jangan berharap untuk mendapatkan sepasang tin pro-level untuk apa-apa; beberapa perkara bernilai membelanjakan wang.

Cara membeli alat dengar permainan terbaik untuk anda:

Sekiranya saya menggunakan kabel atau tanpa wayar semasa membeli alat dengar?

Dalam kebanyakan situasi, keputusan ini benar-benar bergantung kepada pilihan peribadi. Mempunyai alat dengar tanpa wayar jauh lebih senang bagi mereka yang merancang untuk duduk di sofa di hadapan TV mereka dan tidak mahu menangani kabel belakang atau harus duduk terlalu dekat dengan konsol / TV / komputer mereka. Kelemahannya ialah mereka memerlukan pengisian semula, atau harus dilengkapi dengan bateri yang mudah ditukar.

Alat dengar berwayar lebih baik bagi mereka yang duduk dekat dengan TV mereka, atau di komputer di meja. Secara amnya, suara ini dapat menghasilkan suara yang lebih jelas dan kurang lag - walaupun perbezaannya pada dasarnya tidak dapat dilihat. Alat dengar berwayar cenderung lebih murah daripada unit tanpa wayar, tetapi agak menyusahkan.

Stereo, 5.1 atau 7.1?

Terhenti bertanya-tanya apa yang terbaik untuk anda? Sebilangan besar masa anda ingin menggunakan alat dengar yang menawarkan lebih mendalam daripada sekadar stereo - terutamanya jika anda membayar harga tinggi untuknya. Namun, secara umum, semua alat dengar adalah stereo, dan 5.1 dan 7.1 "bunyi sekeliling" sepenuhnya adalah asap dan cermin digital. Tetapi ia memberi perbezaan besar semasa bermain, dan jika anda ingin menggunakan alat dengar anda untuk permainan yang kompetitif - walaupun pada tahap amatur, setelah bekerja di sofa - maka memilih alat dengar dengan suara surround dapat membuat semua perbezaan.

Mengapa harga alat dengar permainan sangat berbeza?

Anda mungkin menyedari bahawa harga untuk alat dengar permainan cenderung sangat berbeza. Secara keseluruhan, mana-mana alat dengar yang baik berada di hujung spektrum harga yang lebih tinggi, dengan peranti kelas bawah lebih murah. Harga tidak semestinya menunjukkan kualiti bunyi - penjenamaan pasti ada di dalamnya - tetapi ia dapat membantu anda memahami kualiti pembuatan peranti dan berapa lama satu set tin boleh bertahan. Peraturan praktis: bayar alat dengar yang berada di hujung atas tanda harga dan anda tidak mungkin kecewa.

Apakah saiz pemacu?

Tertanya-tanya apa maksud pemacu 30mm, 40mm dan 50mm pada helaian atau kotak spesifikasi alat dengar? Baik, ini semua mengenai ukuran pembesar suara di sebelah telinga anda. Secara sederhana, semakin besar diameternya, semakin baik kualiti suaranya. Perlu juga diperhatikan logam yang digunakan untuk magnet pemandu. Sebilangan besar terbuat dari ferit atau kobalt, tetapi lebih banyak bahan eksotik - seperti neodymium kegemaran alat dengar permainan - dapat memberikan suara yang lebih baik.

Adakah saya memerlukan mikrofon pembatalan bunyi?

Mikrofon yang membatalkan kebisingan bukanlah tambahan penting untuk alat dengar, tetapi jika anda cenderung bermain di persekitaran yang bising maka mereka boleh menjadi anugerah bagi pemain lain. Mereka bukan sahaja memberikan suara anda lebih jelas ketika bermain dalam talian, mereka juga mempunyai fungsi maklum balas suara sehingga anda tidak akan berteriak di ruangan apa sahaja tempat anda duduk.

Adakah alat dengar saya mesti dilesenkan secara rasmi untuk berfungsi dengan betul dengan Xbox One dan PS4?

Alat dengar berlesen mungkin mengandungi fungsi yang sedikit lebih banyak daripada unit yang tidak berlesen - tetapi akhirnya, terdapat sedikit perbezaan. Sebilangan besar fungsi tambahan berkaitan dengan perkara-perkara kecil, seperti tidak perlu memasukkan diri anda ke pengawal untuk sembang permainan berfungsi, atau pengoptimuman suara berdasarkan permainan. Kami tidak menyarankan menjadikannya keutamaan untuk membeli alat dengar berlesen jika bukan sesuatu yang sudah anda minat beli.

Alat dengar permainan terbaik 2017: 6 alat dengar terbaik yang ada sekarang

SteelSeries Siberia 800: Alat dengar permainan tanpa wayar terbaik

Harga: £ 225| Platform: PC, Mac, PS4, Xbox One, mudah alih

best_gaming_headset_2017 _-_ steelseries_siberia_800

SteelSeries Siberia 800 adalah bapa kepada alat dengar permainan tanpa wayar, dan walaupun dengan nama lama H Wireless, ia telah lama berada di puncak tumpukan. Anda mungkin tergoda untuk mengambil Siberia 840 yang lebih baru daripada 800, dan itu bukan keputusan yang buruk, tetapi kerana satu-satunya perbezaan utama adalah sokongan Bluetooth yang dialu-alukan, anda harus mempertimbangkan jika anda fikir ciri itu bernilai tambahan £ 55.

Selain itu, kedua-dua Siberia 800 dan 840 menyokong semua platform tanpa wayar melalui penerima digital yang berfungsi sebagai pengecas bateri yang diganti, penyamaan audio dan pengadun saluran sembang. SteelSeries juga telah menggabungkan semua kawalan audio dengan bijak - termasuk navigasi menu - sesuai dengan alat dengar itu sendiri; malah mikrofon boleh dimasukkan ke gegendang telinga apabila tidak digunakan.

Dari segi kualiti suara dan audio mikrofon, alat ini ada dengan alat dengar terbaik di pasaran. Bass memukau dan memuaskan, dan bahkan permainan aksi yang paling generik akan terdengar lebih baik apabila kepala anda dibungkus dengan kaleng ini. Ini mungkin salah satu pilihan yang lebih mahal dalam senarai ini, tetapi tidak ada bandingannya dengan apa yang dapat dilakukannya.

SteelSeries Arctis 3: Alat dengar permainan serba terbaik

Harga: £ 90 | Platform: PC, Mac, PS4, Xbox One, Switch, telefon pintar

best_gaming_headset_2017 _-_ steelseries_siberia_arctis_3

Alat dengar kedua SteelSeries dalam senarai kami adalah pesaing kuat lain. Sesuai dengan semua format, termasuk Nintendo Switch, harga berpatutan Arctis 3 menjadikannya pilihan yang menarik jika anda mahukan sesuatu yang ringan pada ciri tetapi selesa.

Ia mampu memberikan suara surround 7.1 digital pada PC dan tetapan penyamaan melalui perisian SteelSeries Engine 3; di setiap platform lain, ia adalah sepasang tin stereo yang sangat baik dengan audio sembang yang jelas. Ketiga-tiga alat dengar di rangkaian Arctis (3, 5 dan 7) menggunakan unit pemandu kelas atas yang sama dengan Siberia 800, dan hasilnya terdengar hebat, tetapi harganya lebih murah kerana ciri-ciri tidak menyeluruh.

Walau bagaimanapun, Arctis 3 sangat sesuai untuk mereka yang mahukan alat dengar PC asas dan berkualiti yang juga boleh digunakan untuk Switch, telefon pintar dan konsol rumah mereka.

Thrustmaster Y-350X 7.1: Alat dengar permainan terbaik untuk pemain yang mementingkan kos

Harga: £ 80 | Platform: PC, Xbox One

best_gaming_headset_2017 _-_ thrustmaster_y-350x

Anda mungkin menganggap Thrustmaster adalah entri yang ganjil untuk penggabungan alat dengar permainan, tetapi syarikat periferal Perancis bukan hanya mengenai permainan permainan pihak ketiga dan tongkat kegembiraan. Ia juga menjadikan beberapa peralatan audio permainan yang sangat berpatutan.

Yang utama adalah Thrustmaster Y-350X, alat dengar permainan surround 7.1 digital untuk PC dan Xbox One. Thrustmaster nampaknya tidak menghasilkan versi Y-350X yang tidak bertema - model semasa adalah Edisi Ghost Recon Wildlands - tetapi jika itu tidak mengganggu anda, perlu dipertimbangkan. Alat dengar Thrustmaster mempunyai kualiti audio yang cemerlang, bass yang menghancurkan, audio sembang yang jelas dan keselesaan yang sangat baik untuk sesi permainan yang panjang. Tidak teruk dengan harga £ 80.

Astro A40TR: Alat dengar permainan terbaik untuk calon profesional

Harga: £ 200 | Platform: PC, Mac, PS4

best_gaming_headset_2017 _-_ astro_a40tr

Astro secara konsisten menghasilkan beberapa alat dengar permainan terbaik di sekitar, dan itu tidak akan berubah dengan Astro A40 Tournament Ready. A40TRs adalah tin yang disokong terbuka dengan bantal kain dan mikrofon yang boleh dilepas - ciri hebat untuk alat dengar tingkat pro-tujuan umum.

Astro juga menawarkan pek "mod" untuk mengubah A40TR menjadi fon kepala bertaraf kompetitif dengan gegendang telinga tertutup, bantal kulit yang selesa dan mikrofon yang meredam kebisingan.

Sebenarnya, satu-satunya sebab ini tidak terdapat sebagai alat dengar tahap pro de facto adalah kerana unit pengadun pelarian yang disertakan - MixAmp Pro TR - tidak serba boleh seperti Turtle Beach Elite Pro. Tentu, ia termasuk dalam kotak dan mempunyai empat pratetap penyamaan, tetapi tidak dapat disesuaikan sepenuhnya dengan pilihan permainan individu anda.

Turtle Beach Elite Pro: Alat dengar permainan pilihan pemain profesional

Harga: £ 170; £ 140 untuk TAC; £ 27 untuk mikrofon pembatalan bunyi | Platform: PC, PS4, Xbox One

best_gaming_headset_2017 _-_ turtle_beach_elite_pro

Turtle Beach Elite Pro adalah juara di antara alat dengar permainan. Ini akan menjadi alat dengar permainan kabel terbaik di luar sana jika bukan kerana harganya yang agak tidak masuk akal. Dibangun khusus untuk pemain profesional, Pantai Penyu telah mencipta Elite Pro agar sesuai untuk sesi permainan yang panjang, dan disesuaikan tanpa henti untuk permainan gaya kejohanan.

Elite Pro bukan hanya mengenai keselesaan dan ciri - ia juga menggunakan tombak 50mm yang hebat untuk memberikan audio yang sangat hebat. Menggunakan Elite Pro tanpa Pengawal Audio Taktikal (TAC) pilihan masih mengeluarkan tinggi yang tajam dan rendah. Walau bagaimanapun, dengan kemampuan TAC untuk membuka keupayaan suara surround DTS 7.1 Elite Pro, alat dengar dapat digunakan sendiri.

Kotak TAC pelarian mungkin berharga lebih banyak, tetapi ia menambah banyak ciri bagi mereka yang benar-benar ingin mengubah audio dengan sempurna, termasuk mengurangkan kebisingan latar belakang dan kemampuan pemantauan mikrofon. Anda juga dapat mengambil mikrofon yang membatalkan kebisingan untuk memastikan sembang pasukan tetap bersih dan segar ketika anda berada di dewan kejohanan. Sekiranya ia adalah pilihan pro yang anda cari, Turtle Beach Elite Pro sesuai untuk anda.

PlayStation Platinum: Alat dengar permainan PS4 terbaik di sekitar

Harga: £ 130 | Platform: PS4

best_gaming_headset_2017 _-_ sony_platinum_headset

Lihat Xbox One X vs PS4 Pro yang berkaitan: Konsol 4K mana yang mesti mendapat tempat di ruang tamu anda? Alat dengar PS4 terbaik pada tahun 2017: 5 fon kepala terbaik untuk berbual di fon kepala PlayStation 4 terbaik anda pada tahun 2018: 14 fon kepala over-and-in-ear terbaik yang boleh anda beli sekarang

Sangat mengagumkan apabila Sony memasukkan begitu banyak ciri ke dalam peranti bernilai £ 130, apabila banyak pesaing terdekatnya harganya hampir dua kali ganda dari harganya.

Terima kasih kepada dua pemacu 50mm yang hebat, bass mempunyai banyak pukulan, tinggi tajam dan tajam, dan mids tidak merasa rata - seperti yang anda mahukan dari alat dengar permainan. Sekiranya itu tidak cukup alasan untuk mempertimbangkan alat dengar PlayStation Platinum, penggunaan profil penyamaan yang dibangunkan oleh pemaju, teknologi audio 3D dan permainan wayarles total (yang bermaksud tidak ada kabel antara alat dengar dan pengawal, seperti kebanyakan alat dengar lain) daripada membuat ia berbaloi dengan harga yang diminta.

Anda boleh membaca ulasan penuh di laman web saudari Ulasan Pakar

Recent Posts