Cara menjadi penguji beta Xbox: Cara menyertai Program Xbox Insider

Sama ada anda peminat permainan video yang gemar, atau hanya mencari sesuatu yang perlu dilakukan, penguji beta dapat mencuba teknologi baru sebelum orang lain. Sejujurnya, ia adalah pertunjukan yang sangat manis setelah anda masuk ke dalamnya. Tetapi, seperti semua perkara yang hebat, agak sukar untuk mendapatkan tempat yang diinginkan di kalangan pemain yang boleh bermain dengan semua kemas kini terbaru sebelum orang lain.

Cara menjadi penguji beta Xbox: Cara menyertai Program Xbox Insider

Nasib baik, kami telah melakukan semua penggalian untuk anda dan mengumpulkan maklumat yang perlu anda ketahui untuk mengikuti program ini. Walaupun beberapa pembangun membenarkan anda memuat turun perisian versi beta, tetapi Microsoft melakukan perkara yang sedikit berbeza. Syarikat ini membolehkan pengguna mendaftar ke Program Orang Dalam.

Program Xbox Insider membolehkan pemain mengarahkan jalan pengembangan fitur baru, dan mengintip kandungan baru di cakrawala. Ia juga sah dan agak mudah untuk disertainya.

best_xbox_one_s_deals_2017_uk_bundle

Cara menyertai Program Xbox Insider

Untuk menyertai program Xbox Insider, anda perlu memasang aplikasi Xbox Insider. Anda boleh memasang aplikasi ini di Xbox atau PC anda.

Memasang Aplikasi Xbox Insider di PC adalah mudah jika anda mengikuti langkah-langkah berikut:

Menggunakan Bar Carian Windows jenis ‘Store’ untuk mengakses Kedai Microsoft. Cari ‘Xbox Insider’ di sudut kanan atas.

Klik ‘Get’ untuk memasang aplikasi, kemudian ketuk ‘Launch’ apabila pemasangan selesai.

Sekarang, log masuk ke aplikasi menggunakan kelayakan yang sama yang anda gunakan untuk Xbox anda. Setelah bersetuju dengan Terma dan Syarat program, anda mendaftar!

Anda juga boleh melakukan ini di konsol Xbox tanpa memerlukan PC. Yang perlu anda lakukan hanyalah menuju ke Microsoft Store, melakukan carian untuk aplikasi Xbox Insider, dan memasangnya. Setelah log masuk dan menerima Terma dan Syarat, anda sudah siap!

Bagaimana Program Insider Berfungsi?

Program Xbox Insider memberi peluang kepada individu untuk memasang versi permainan dan perisian yang telah dikeluarkan sebelumnya. Setelah membuka aplikasi, anda dapat melihat Tugas yang Tersedia dan memilih yang memenuhi syarat yang serasi.

Semasa anda mengambil projek baru, Microsoft akan menerima data dan input dari sistem anda dan juga dari anda. Dengan menerima Terma dan Syarat program, anda akan bersetuju untuk menerima komunikasi dari Microsoft, dan menghantar laporan jika perlu.

Program Xbox Insider menawarkan pelbagai peringkat untuk penguji. Dikenali sebagai 'Rings', penguji bermula dalam kategori Omega. Ini terbuka untuk semua orang dan memberi pengguna akses kepada kemas kini pra-dikeluarkan sejurus sebelum dilancarkan. Seterusnya, anda berpindah ke Delta Ring setelah sebulan memegang jawatan. Selepas itu, anda akhirnya masuk dalam program Beta dengan tempoh tiga bulan dalam program ini dan anda sekurang-kurangnya mencapai tahap 5.

Sekiranya anda serius untuk menguji Microsoft, anda akan memasukkan cincin Alpha khusus jemputan. Ini pada dasarnya bermaksud anda adalah orang pertama yang menggunakan kandungan terbaru sebelum diserahkan kepada penguji Beta.

Pada dasarnya, anda memerlukan sekurang-kurangnya tiga bulan tempoh untuk mencapai cincin Beta.

Menggunakan Aplikasi Orang Dalam

Setelah anda semua mendaftar dan bersedia untuk menguji perisian terbaru Microsoft di Xbox, mari kita tinjau apa yang boleh anda lakukan dengan aplikasi dan bagaimana anda menjadi orang dalam yang paling hebat yang pernah dilihat oleh pembangun!

Dengan aplikasi terbuka (kami menggunakan PC tetapi antara muka Xbox sangat serupa), cari ikon di sebelah kiri.

Di sebelah kiri aplikasi, anda akan melihat beberapa tab. Tab pertama akan membawa anda ke gambaran keseluruhan halaman utama. Yang kedua akan membawa anda ke pratonton yang tersedia. Pada tab ketiga, anda akan menemui program yang telah anda sertai. Dan akhirnya, tab keempat membawa anda ke gambaran keseluruhan profil anda.

Sekiranya anda ingin mengambil beberapa aktiviti, gunakan ketuk kedua dan lihat apa yang tersedia untuk anda. Perlu diingat, bahawa anda tidak akan melihat semua yang ditawarkan oleh Xbox, hanya yang ditawarkan oleh pembangun yang memenuhi keperluan, minat dan banyak lagi sistem anda.

Pilih aktiviti dan klik 'Sertai.'

Aktiviti yang berbeza akan mempunyai dorongan yang berbeza. Ikut arahannya dan anda mesti terus maju.

Sekiranya anda ingin mengetahui tahap mana yang anda pilih, pilih ikon keempat di sebelah kiri. Halaman akan muncul, tatal ke bawah ke bahagian yang memaparkan aktiviti anda. Anda dapat melihat tahap dan kemajuan anda. Dari sini anda dapat menentukan apa yang perlu anda lakukan untuk mencapai tahap seterusnya.

Soalan Lazim

Adakah Penguji Beta dibayar?

Tidak. Sekiranya anda menjumpai program ujian yang menganggap anda bertuah. Penguji Xbox Beta tidak dibayar, tetapi mereka dapat mengakses kandungan baru yang menarik sebelum orang lain.

Bolehkah saya meninggalkan program Insider?

Sudah tentu, anda boleh meninggalkan program pada bila-bila masa yang anda inginkan. Dari ikon profil di sebelah kiri aplikasi Xbox Insider, pilih ikon tetapan di bahagian bawah. Halaman baru akan muncul dengan ikon ‘X’ di bahagian paling kanan, klik. Kemudian, klik pilihan untuk 'Tutup Akaun'.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found