Cara Meneruskan Panggilan Tidak Terjawab di iPhone

Biasanya, apabila anda tidak dapat menjawab panggilan, panggilan akan dihantar secara automatik ke mel suara. Bagus jika penyediaan itu berfungsi untuk anda tetapi bagaimana jika anda bekerja atau di tempat yang tidak dibenarkan menggunakan telefon bimbit? Bolehkah anda meneruskan panggilan ke tempat lain? Ya awak boleh. Tutorial ini akan menunjukkan kepada anda cara meneruskan panggilan yang tidak dijawab di iPhone.

Cara Meneruskan Panggilan Tidak Terjawab di iPhone

Proses ini dipanggil Pemajuan Panggilan Bersyarat pada iPhone dan dipicu oleh tetapan pada telefon anda. Anda boleh mencetuskannya apabila panggilan tidak dijawab, ketika talian sibuk atau ketika anda tidak dapat dihubungi.

Penerusan panggilan adalah ciri berharga dari sebarang perkhidmatan yang dapat memastikan anda tidak akan terlepas panggilan penting. Sama ada anda dalam perniagaan, menunggu pemberitahuan tentang sesuatu, menunggu untuk mengetahui kembali tentang pekerjaan, atau sesuatu yang lain, apabila mel suara tidak dapat dilakukan, pemajuan panggilan adalah tempat anda beralih.

Tidak semua pembawa menggunakan penerusan terbina dalam Apple sehingga banyak pengguna merasa lebih senang menggunakan kod bintang. Ini universal dan akan berfungsi di mana sahaja di negara ini, dengan hampir semua pembawa.

Cara Menyiapkan Pemajuan Panggilan di iPhone

Terdapat pelbagai cara untuk mengatur pemajuan panggilan di iOS. Prosesnya sangat mudah dan semuanya berkat ciri asli dalam Tetapan pada iPhone anda.

Untuk mengatur pemajuan panggilan di iPhone anda, lakukan ini:

 1. Buka Tetapan pada iPhone anda.
 2. Ketik ‘Telefon’.

 3. Ketik ‘Call Forwarding’.

 4. Togol suis di sebelah Call Forwarding on. Kemudian, ketik ‘Teruskan ke.’
 5. Taipkan nombor telefon di mana anda ingin menerima panggilan telefon anda.

Sekarang, apabila seseorang memanggil nombor telefon anda, secara automatik ia akan pergi ke nombor telefon yang telah anda siapkan. Sekiranya anda ingin berhenti meneruskan panggilan anda, cukup matikan suis dalam tetapan Pemajuan Panggilan.

Kod bintang rangkaian

Sebilangan besar syarikat penerbangan menawarkan penyelesaian mereka sendiri untuk meneruskan panggilan telefon. Dengan menggunakan kod bintang mudah, anda dapat mengatur pemajuan panggilan dengan cepat dan mudah. * 61, * 62, dan * 67 adalah kod bintang penerusan panggilan biasa.

Sekiranya anda mendapati bahawa ia tidak berfungsi untuk anda, cari kod yang berfungsi dengan rangkaian anda dan beralih ke kod tersebut. Kod-kod ini semestinya universal tetapi tidak selalu bermaksud apa yang kita fikirkan maksudnya.

Meneruskan panggilan yang tidak dijawab pada iPhone

Pemajuan panggilan pada iPhone sangat asas. Ini adalah tetapan on-off yang mudah dengan keupayaan untuk mengkonfigurasi nombor yang anda kirimkan.

 1. Buka aplikasi telefon pada iPhone anda.
 2. Pilih papan kekunci dan masukkan * 61 * dan nombor telefon yang anda kirimkan kemudian dicincang.
 3. Tekan Dail dan tunggu pengesahan.

Contohnya, anda memasukkan ‘* 61 * 123555123456 #’ untuk meneruskan panggilan ke 123555123456. * 61 * adalah arahan rangkaian untuk meneruskan panggilan apabila tidak dijawab. Nombor telefonnya cukup jelas dan hashnya adalah untuk memberitahu rangkaian bahawa anda telah melengkapkan nombor tersebut.

Untuk mematikan penerusan, masukkan # 61 # di aplikasi telefon anda dan dail. Tunggu pengesahan.

Meneruskan panggilan pada iPhone semasa talian sibuk

Sekiranya anda ingin meneruskan panggilan hanya apabila talian sudah sibuk dan tidak mahu menggunakan panggilan menunggu, anda boleh. Ia menggunakan proses yang sangat serupa dengan perkara di atas tetapi dengan kod bintang yang berbeza.

 1. Buka aplikasi telefon pada iPhone anda.
 2. Pilih papan kekunci dan masukkan * 67 * dan nombor telefon yang anda kirimkan kemudian hash.
 3. Tekan Dail dan tunggu pengesahan.

Seperti yang anda lihat, kali ini anda mendail * 67 * dan bukan * 61 *. Nombor selebihnya dan hash akhir sama persis. * 67 * adalah kod rangkaian untuk meneruskan ketika sibuk dan akan melakukan perkara yang tepat. Ini akan menggantikan panggilan menunggu dan meneruskan panggilan masuk ke nombor yang anda masukkan jika anda sudah menggunakan telefon.

Untuk mematikan penerusan ketika sibuk, masukkan # 67 # di aplikasi telefon anda dan dail. Tunggu pengesahan dan anda selesai.

Meneruskan panggilan yang tidak dijawab apabila iPhone tidak dapat dihubungi

Pilihan penerusan terakhir anda adalah untuk meneruskan panggilan ke nombor yang berbeza apabila iPhone anda dimatikan atau berada di luar jarak sel. Sekiranya rangkaian tidak dapat melakukan ping pada telefon anda untuk beberapa alasan, bukannya membatalkan panggilan dan memberitahu pemanggil bahawa anda tidak ada, ia akan meneruskan panggilan ke nombor lain.

 1. Buka aplikasi telefon pada iPhone anda.
 2. Pilih papan kekunci dan masukkan * 62 * dan nombor telefon yang anda kirimkan kemudian dicincang.
 3. Tekan Dail dan tunggu pengesahan.

Sekali lagi, proses yang sama seperti di atas tetapi kali ini menggunakan * 62 * dan bukannya dua kod yang lain. Ini adalah kod rangkaian untuk meneruskan telefon bimbit yang tidak dapat dijangkau.

Untuk mematikan penerusan apabila tidak dapat dicapai, masukkan # 62 # di aplikasi telefon anda dan dail.

Soalan Lazim

Sekiranya anda masih mempunyai pertanyaan mengenai pemajuan panggilan di iPhone anda, kami telah memasukkan bahagian ini untuk membantu.

Adakah pemanggil akan tahu bahawa saya telah meneruskan panggilan mereka?

Walaupun mungkin ada sedikit kelewatan semasa menyambung, kebanyakan pemanggil tidak akan mengetahui bahawa panggilan itu diteruskan. Pada dasarnya, semua yang anda lakukan ialah memberitahu papan suis bahawa panggilan anda perlu disalurkan ke tempat lain.

Bagaimana cara mengatur pemajuan panggilan di Verizon?

Sekiranya anda pelanggan Verizon, anda boleh menggunakan kod * 72 untuk memulakan pemajuan panggilan. Cukup ketik * 72 ditambah nombor telefon sepuluh digit di mana anda mahu panggilan anda pergi.

Sekiranya anda tidak mempunyai telefon, pergi ke aplikasi Verizon dan ketik nombor telefon anda. Dari sana anda akan mendapat pilihan untuk mengatur pemajuan panggilan.

Bagaimana cara mengatur pemajuan panggilan di AT&T?

Sama seperti dengan Verizon, pelanggan AT&T dapat menghubungi * 72 dari peranti mereka dengan nombor telefon sepuluh digit untuk meneruskan panggilan mereka.

Pelanggan AT&T juga dapat menghubungi perkhidmatan pelanggan AT&T atau pergi ke aplikasi mudah alih untuk mengatur pemajuan panggilan.

Bagaimana cara mengatur pemajuan panggilan di T-Mobile?

Kod bintang T-Mobile sedikit berbeza dengan yang disebutkan di atas. Untuk meneruskan panggilan anda di dail T-Mobile ** 21 *, kemudian taipkan nombor telefon di mana anda ingin membuat panggilan.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found