Lapan Uncharted 4: Petua dan muslihat akhir pencuri yang perlu anda ketahui

Gambar 1 dari 14

tidak dipetakan_4_6

tidak dipetakan_4_2
tidak dipetakan_4_1
tidak dipetakan_4_3
tidak dipetakan_4_4
tidak dipetakan_4_7
tidak dipetakan_4_8
tidak dipetakan_4_9
tidak dipetakan_4_5
_mulakan_4_10
tidak dipetakan_4_11
tidak dipetakan_4_12
belum dipetakan_4_13
belum dipetakan_4_14

Uncharted 4: A Thief's End adalah acara terakhir Naughty Dog untuk Nathan Drake - atau begitulah yang mereka katakan. Menjadi PS4 pertama Tanpa carta permainan, jelas mempunyai banyak yang harus ditempuh dan, melalui banyak ulasan bintang lima yang diterimanya semasa pelancaran, Naughty Dog berjaya memukulnya sekali lagi.

Bukan sahaja berlaku Uncharted 4: A Thief's End mempunyai cerita yang dibuat dengan baik, watak yang disukai dan arahan seni yang sangat baik, ia juga mempunyai mekanik permainan yang kukuh yang digilap selama bertahun-tahun perkembangan permainan Uncharted sebelumnya. Ini adalah surat cinta Naughty Dog untuk siri ini dan tidak ada cara yang lebih baik untuk melihatnya.

Tetapi bagaimana jika anda baru dalam siri ini atau hanya ingin memanfaatkan pengembaraan anda dengan Nathan Drake? Nah, di sinilah petua dan trik kecil yang sangat baik ini dapat digunakan, membantu anda meningkatkan Uncharted 4: A Thief's End pengalaman - menjawab banyak mekanik Naughty Dog yang nampaknya diabaikan atau tidak suka menerangkan kepada anda.

Petua dan muslihat 4: A Thief's End

1. Ketahui ketika musuh sedang dikira

Tidak dipetakan 4 mempunyai ciri kecil yang indah di reticle bertujuan untuk memberitahu anda bila anda berjaya membunuh musuh. Semasa menembak, anda akan melihat "X" muncul di atas musuh untuk menunjukkan serangan. Apabila "X" berubah menjadi jingga, anda berjaya membunuh lawan anda, jika menunjukkan simbol seperti letupan oren, itu bermakna anda telah menjatuhkan musuh dengan tembakan kepala atau satu tembakan. Semakin banyak yang anda tahu ...

tidak dipetakan_4_6

2. Peringatan butang tidak selalu muncul dalam pertempuran, tetapi inilah yang harus dilakukan

Pada kesukaran normal dan lebih tinggi, butang meminta agar pertempuran tangan-ke-tangan tidak muncul di layar. Sebilangan besar masa anda akan cuba memukul Square tetapi, dalam keadaan di mana Nathan kelihatan mengunci senjata, lengan atau berakhir dalam keadaan tercekik, memukul Square tidak akan melakukan apa-apa. Sebagai gantinya, anda perlu menekan butang Segitiga ke bawah sehingga anda keluar dari jalan keluar, dan pada ketika itu anda boleh kembali memukul butang Square untuk memberikan keadilan berasaskan manis.

3. Penutup kebanyakannya hancur sekarang

Jangan merasa leka ketika memasuki bilik dan terdapat banyak penutup pinggang tinggi untuk bersembunyi di belakang. Pasti, ini biasanya bermaksud api akan hampir meletus, tetapi dalam Tidak dipetakan 4 sebahagian besar penutup itu boleh musnah dan oleh itu tidak akan memberi anda banyak perlindungan. Bahkan tiang dan dinding rendah dapat perlahan-lahan dilempar, sehingga selalu berguna untuk bergerak dan mengapit musuh jika anda boleh.

4. Tetap disembunyikan dengan segala kos

Stealth adalah bahagian penting dari Tidak dipetakan 4 berbanding masa lalu Tanpa carta permainan. Nathan Drake selalu menjadi spontan peluru, tetapi dalam Tidak dipetakan 4 Naughty Dog telah memilih untuk menjadikannya sedikit rapuh. Ini bermakna anda perlu terus tersembunyi, menggunakan penutup dan rumput panjang untuk menavigasi diri dengan selamat melalui kemungkinan keadaan melekit. Gunakan tebing untuk penghapusan secara sembunyi-sembunyi dan, jika anda terlihat, pastikan anda melarikan diri dan cari perlindungan sehingga orang-orang jahat itu tidak mengesan anda.

tidak dipetakan_4_9

5. Tag semua orang yang anda boleh

Teknik lain yang berguna untuk tetap tersembunyi adalah menandai setiap musuh yang anda boleh. Tidak dipetakan 4 menerangkan bagaimana melakukan ini (L2 dan kemudian klik L3 ketika menyasarkan musuh), tetapi tidak menunjukkan betapa bergunanya mengetahui dengan tepat di mana musuh berada pada waktu tertentu. Dengan memerhatikan lawan, anda dapat dengan mudah mengeluarkannya secara diam-diam atau menghindarinya sama sekali.

6. Jelajahi persekitaran anda bila-bila masa anda boleh

Tidak dipetakan 4 mungkin kelihatan seperti permainan dunia terbuka di beberapa tempat tetapi sebenarnya agak linear. Jangan biarkan hal itu menghalangi anda untuk meneroka walaupun banyak jalan dan gua yang menarik adalah harta karun yang dapat dijumpai. Sesiapa sahaja yang menjadi pelengkap harus selalu memeriksa setiap sudut dan ngeri dunia Naughty Dog kerana terdapat begitu banyak harta karun yang tersembunyi di bawah jalan buntu dan tebing rahsia.

7. Manfaatkan jurnal Drake sepenuhnya

Bagi mereka yang terperangkap dalam teka-teki atau agak tersesat di mana Penghujung PencuriCerita akan berjalan, jurnal Nathan Drake mesti dibaca mutlak. Ketika menyelesaikan beberapa teka-teki yang lebih rumit, Naughty Dog membuang jalan anda, kemungkinan penyelesaiannya ditulis dalam jurnal Drake. Oleh itu, setiap kali anda mengalami masalah, selalu lihat di sana terlebih dahulu.

8. Nikmati keenakan Mod Foto

Lihat 10 Petua dan Trik Final Fantasy XV yang berkaitan untuk mengetahui Grand Theft Auto dan sejarah penyebaran sejarah Horizon Zero Dawn yang dikeluarkan di UK

Salah satu penambahan terbaik untuk Tidak dipetakan 4 adalah Mod Foto yang luar biasa. Bekerja dengan cara yang sama seperti Yang terakhir antara kitaMod fotografi yang sangat baik, Mod Foto dapat diaktifkan pada bila-bila masa dengan hanya menekan butang L3 dan R3 setelah anda mengaktifkan ciri dari menu Pilihan. Mod Foto membolehkan anda menukar titik fokus, bergerak bebas dalam ruang 3D untuk menangkap gambar yang sempurna dan menggunakan pelbagai kesan juga. Mungkin tidak penting untuk meneruskan pengembaraan anda Tidak dipetakan 4, tetapi sangat menyeronokkan.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found