Galaxy S8 / S8 + - Bagaimana Mengubah Skrin Kunci?

Melakukan beberapa perubahan skrin Kunci membolehkan anda menambahkan sentuhan peribadi ke Galaxy S8 / S8 + anda. Cara biasa untuk memperibadikan skrin Kunci adalah dengan kertas dinding tersuai, tetapi itu bukan satu-satunya perkara yang boleh anda lakukan.

Galaxy S8 / S8 + - Bagaimana Mengubah Skrin Kunci?

Anda boleh mengubah gaya jam, memasang tema untuk penampilan khas, atau menukar waktu tutup skrin Kunci. Di samping itu, anda boleh menyembunyikan pemberitahuan skrin kunci untuk privasi.

Peretasan skrin Kunci ini mudah digunakan, jadi baca terus.

Tukar Jam Skrin Kunci

Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan tampilan jam lalai di layar Kunci Galaxy anda, menukar ke gaya lain adalah pelayaran biasa. Inilah yang perlu anda lakukan:

1. Tetapan Akses

Ketuk aplikasi Tetapan, kemudian pilih Kunci Skrin dan Keselamatan.

2. Tekan Paparan SELALU DI

Pilih Sentiasa AKTIF di bawah Skrin Kunci dan Keselamatan, kemudian pilih Jam Digital

3. Pilih Gaya yang Anda Sukai

Fungsi ini dinamakan Clock Styles dan terdapat beberapa susun atur / reka bentuk yang berbeza.

Dapatkan Kertas Dinding Tersuai

Mengubah kertas dinding adalah cara termudah untuk memberikan rasa kustom pada telefon anda. Ini adalah langkah-langkah untuk diikuti:

1. Tekan dan tahan Ruang Kosong

Tahan sehingga anda melihat pilihan skrin Utama.

2. Tekan Wallpaper dan Tema

Cari kertas dinding pilihan anda dan ketuk untuk memilihnya.

3. Pilih Skrin Kunci

Menu pop timbul muncul sebaik sahaja anda mengetuk kertas dinding. Pilih Kunci skrin dan sahkan dengan memilih Tetapkan sebagai Kertas Dinding.

Lumpuhkan Pemberitahuan Skrin Kunci

Seperti yang diisyaratkan, menonaktifkan pemberitahuan dapat memberi anda privasi tambahan dan menghilangkan kekacauan dari layar Kunci anda. Sekiranya anda ingin menyimpan pemberitahuan, anda mungkin boleh mengubah ketelusannya.

1. Pergi ke Tetapan

Tekan Skrin Kunci dan Keselamatan, kemudian pilih Pemberitahuan.

2. Tekan Butang

Untuk mematikan Pemberitahuan, anda hanya perlu mengetuk butang untuk mengaktifkannya. Untuk lebih banyak tindakan, ketuk di sebelah kiri untuk mengakses menu.

3. Sesuaikan Pilihan

Menu Pemberitahuan memberi anda beberapa pilihan penyesuaian. Anda boleh memilih untuk menyembunyikan kandungan, hanya memaparkan ikon, atau menggerakkan gelangsar untuk menyesuaikan ketelusan.

Waktu Tamat Skrin Kunci Tweak

Waktu tunggu skrin Kunci boleh dianggap sebagai ciri keselamatan penting. Tetapkan untuk mengunci dengan cepat dan anda tidak perlu risau untuk meninggalkan telefon anda tanpa pengawasan.

1. Leret ke Bawah dari Atas

Tekan ikon Tetapan dan pilih Kunci Skrin dan Keselamatan.

2. Ketik Tetapan Kunci Selamat

Pilih pilihan Kunci Secara Automatik di atas menu Tetapan Kunci Selamat.

3. Pilih Masa

Tamat masa boleh berlangsung sehingga 30 minit. Ketik pada pilihan yang paling sesuai untuk anda.

Skrin Akhir

Selain perubahan skrin Kunci di atas, ada baiknya jika Galaxy S8 atau S8 + dapat memaparkan maklumat cuaca. Namun, ada jalan penyelesaiannya. Pasang aplikasi cuaca pihak ketiga dan biarkan memaparkan pemberitahuan. Peretasan kecil ini membolehkan anda mendapatkan ramalan terkini di skrin Kunci anda.

Recent Posts