Cara Meneruskan Mesej Teks ke E-mel Anda

Walaupun terdapat peningkatan aplikasi pesanan teks dan pesanan ringkas, e-mel tetap menjadi mod komunikasi elektronik yang dicuba dan benar yang terus menjadi penting bagi banyak pengguna. Menggunakan e-mel mempunyai beberapa kelebihan berbanding pemesejan teks dalam tiga aspek yang sangat penting.

Cara Meneruskan Mesej Teks ke E-mel Anda

Pertama, walaupun dapat dihapus, e-mel umumnya disimpan lebih berterusan daripada mesej teks, sama ada di pelayan e-mel atau di komputer tempatan. Mesej teks dapat disimpan dengan cara yang serupa, tetapi kebanyakan aplikasi SMS telefon pintar mempunyai kuota penyimpanan tetap, dan setelah kuota tersebut tercapai, mesej harus dihapus agar aplikasi dapat terus berfungsi.

Kedua, e-mel boleh lebih panjang daripada mesej teks, dan kerana biasanya disusun pada papan kekunci bersaiz penuh, mesejnya lebih mudah dibuat. Akhirnya, e-mel adalah tempat yang lebih selamat untuk komunikasi daripada pemesejan teks, dengan kemampuan untuk menghantar e-mel sepenuhnya tanpa nama.

Oleh kerana mesej teks bersifat sementara - sekurang-kurangnya untuk pengguna - penting untuk memastikan teks anda tersusun di tempat yang selamat. Kaedah terbaik untuk menyimpan dan menyusun teks penting ialah mempercayakannya ke platform pesanan lain dan menghantarnya ke akaun e-mel anda. Selain meneruskan teks penting anda ke e-mel, anda mungkin juga ingin mengambil tangkapan skrin teks penting.

Nasib baik, anda boleh meneruskan pesanan teks ke e-mel dengan mudah pada kebanyakan peranti. Dalam artikel ini, saya akan menunjukkan kepada anda cara meneruskan teks ke e-mel di Android dan iPhone, cara meneruskan pesanan Whatsapp ke e-mel, dan cara menggunakan Google Voice sebagai perkhidmatan SMS.

Memajukan Teks ke E-mel Anda

Terdapat dua cara yang berbeza untuk meneruskan pesanan teks ke e-mel anda. Anda boleh menggunakan aplikasi untuk meneruskan secara automatik beberapa atau semua mesej anda secara senyap tanpa anda melakukan apa-apa, atau anda boleh meneruskan pesanan masing-masing dengan tangan. Saya akan menunjukkan kepada anda semua pilihan anda untuk platform Android dan iPhone.

Bagaimana Saya Meneruskan Mesej Teks ke E-mel saya di Android?

Sekiranya anda memiliki telefon bimbit Android dan ingin meneruskan pesanan ke akaun e-mel anda, ada sejumlah aplikasi percuma di Google Play Store yang akan melakukan ini untuk anda.

Salah satu aplikasi terbaik dan terbaik yang disemak dengan sebilangan besar ciri disebut "Textra" dan berfungsi dengan sangat baik. Anda juga mungkin menganggap aplikasi ini berguna untuk menyegerakkan teks anda antara platform, seperti antara telefon dan komputer riba anda.

Textra membolehkan anda membuat penapis yang boleh dikonfigurasi untuk meneruskan mesej. Anda boleh memilih untuk meneruskan mesej hanya ketika disambungkan ke Wi-Fi, hanya ketika berada di rangkaian rumah anda, atau bahkan ketika anda sedang roaming.

Anda boleh menentukan alamat tempat anda ingin menghantar mesej; anda juga boleh meneruskan ke nombor telefon lain jika anda mahu, dan anda boleh memilih kenalan dari mana anda ingin meneruskan pesanan. Ini adalah pakej yang sangat hebat dan akan menyelesaikan tugas anda.

Bagaimana Saya Meneruskan Teks ke E-mel di Android secara manual?

Sekiranya anda tidak mahu mengarkibkan semua mesej anda, tetapi hanya untuk menghantar teks sekali-sekala ke e-mel anda, anda boleh meneruskan secara manual. Untuk meneruskan pesanan teks secara manual di Android, yang perlu Anda lakukan adalah mengetuk "Teruskan" di dalam aplikasi pesanan teks anda, dan di medan tujuan atau penerima, masukkan alamat e-mel di mana anda biasanya akan menambahkan nombor telefon.

Buka utas teks yang ingin anda kirimkan.

Pilih "Berkongsi"(Atau"Maju") Dan pilih"Mesej. " Tambahkan alamat e-mel di mana anda biasanya akan menambah nombor telefon. Ketik “Hantar.”

Selagi anda mempunyai data dan / atau kemampuan MMS pada rancangan anda, ini akan berjalan lancar. Bergantung pada rangkaian anda, penghantaran mungkin memakan masa beberapa minit. Pilihan untuk berkongsi akan berbeza-beza bergantung pada aplikasi pesanan yang anda gunakan. Android adalah sistem operasi serba boleh jika anda menggunakan aplikasi teks pihak ketiga, arahannya mungkin berbeza.

Bagaimana Saya Meneruskan Mesej Teks ke E-mel Saya di iPhone Saya?

Walaupun tidak semudah Android karena tidak ada aplikasi pihak ketiga yang baik untuk diunduh, ada cara untuk meneruskan teks ke email. Mampu meneruskan satu atau lebih mesej secara manual di iPhone anda mungkin akan menjadi muslihat untuk anda.

Inilah cara untuk meneruskan pesanan teks ke e-mel di iPhone anda secara manual:

 1. Buka Mesej, dan buka utas dengan mesej yang ingin anda kirimkan.
 2. Ketik dan tahan mesej sehingga muncul pop timbul. Ketik Lagi ... di bahagian bawah skrin.
 3. Ketik kotak semak bulat di sebelah setiap mesej yang ingin anda kirimkan.
 4. Ketik anak panah di sudut kanan bawah.
 5. Masukkan alamat e-mel "Ke" yang ingin anda kirimkan
 6. Ketik anak panah kirim yang ada di sebelah kanan mesej untuk dihantar dan itu dia.
meneruskan teks ke e-mel di iOS

Bergantung pada rangkaian anda, mungkin memerlukan sedikit masa untuk sampai di peti masuk anda tetapi mesej itu akan sampai ke sana.

Anda mungkin juga ingin mengatur penerusan pesanan teks, yang berfungsi pada mana-mana peranti iOS seperti iPhone atau iPad, dan juga macOS. Walaupun ini tidak sama dengan meneruskan e-mel, menyimpan mesej di lebih dari satu tempat secara automatik dapat membantu:

 1. Buka Tetapan aplikasi
 2. Kemudian ketik Mesej
 3. Seterusnya, ketik Penghantaran Mesej Teks
 4. Togol peranti yang ingin anda teruskan. Senarai peranti akan merangkumi peranti Apple lain yang anda miliki.

Menggunakan Google Voice sebagai Perkhidmatan Teks

Salah satu pilihan yang perlu dipertimbangkan (terutamanya jika anda mempunyai iOS dan dengan itu tidak ada aplikasi untuk menangani tugas ini untuk anda) adalah dengan mendapatkan nombor Google Voice percuma dan menggunakannya sebagai nombor teks. Anda boleh memasang aplikasi Google Voice di Android atau iOS. Google Voice akan menyimpan mesej teks anda selama-lamanya, memberikan anda kapasiti pengarkiban seperti e-mel.

Sebagai tambahan, Google Voice Akhirnya, jika tidak ada pilihan di atas yang sesuai untuk anda, pertimbangkan untuk mendapatkan nombor Google Voice percuma. Untuk mengatur penerusan teks, log masuk ke akaun Google Voice anda dan ketuk atau klik pada menu Tetapan.

Di bawah tetapan, cari bahagian Mesej, dan alihkan "Teruskan mesej ke e-mel" dan masukkan alamat yang ingin anda gunakan. Semudah itu untuk menyiapkan penghantaran teks ke e-mel menggunakan Google Voice.

Meneruskan Mesej WhatsApp ke E-mel Anda

Sekiranya anda mahu, anda juga boleh meneruskan pesanan WhatsApp ke alamat e-mel. Sekiranya anda sangat lucu semasa berbual dan ingin menyimpan bukti atau mempunyai pilihan gambar, GIF, atau video yang ingin anda simpan, anda boleh menyimpan semua perbualan WhatsApp anda melalui e-mel.

Berdasarkan ujian terbaru kami pada bulan November 2020, kaedah ini hanya berfungsi dengan aplikasi iOS, bukan Android. Ikon bahagian tambahan di iOS membolehkan kami menghantar mesej ke alamat e-mel sedangkan aplikasi Android tidak memberi kami pilihan itu.

Hantar mesej WhatsApp individu ke alamat e-mel:

 1. Buka perbualan yang mengandungi mesej yang ingin anda teruskan di WhatsApp.
 2. Ketik dan tahan mesej, kemudian ketuk “Maju.”
 3. Ketik ikon kongsi di sudut kanan bawah.
 4. Taipkan alamat e-mel dan ketik butang kirim.

Hantarkan keseluruhan utas mesej WhatsApp ke alamat e-mel:

 1. Buka perbualan yang mengandungi mesej yang ingin anda teruskan di WhatsApp.
 2. Ketik nama orang atau kumpulan yang anda bual di bahagian atas skrin.
 3. Tatal ke bawah dan ketik “Eksport Sembang.
 4. Ketuk "Mail", masukkan alamat e-mel, dan ketuk butang kirim.

Menurut WhatsApp, anda boleh memasukkan sehingga 10,000 mesej dalam satu fail teks, tetapi anda mungkin tidak mahu menunggu lama. Butuh selamanya untuk mencari yang anda cari dalam fail berukuran itu!

Recent Posts