Ulasan Avast Free Antivirus 2015

Avast Free Antivirus adalah pilihan pakej percuma kami tahun lalu dan tahun ini kami melihat sedikit alasan untuk mengubah fikiran kami. Dengan banyak ciri berguna - termasuk perlindungan anti-malware yang kuat - ia memastikan keselamatan PC anda, dan pendekatannya yang santai untuk mencambuk ciri premium dan kemahiran mengenal pasti perisian yang sah menjadikannya senang digunakan. Sekiranya anda tidak mahu membayar perisian keselamatan, ini adalah cadangan terbaik dan paling seimbang. Lihat juga: Apa antivirus percuma terbaik 2015?

Ulasan Avast Free Antivirus 2015

Ia bermula dengan baik. Pakej memuat turun tandatangan terkini semasa pemasangan awal, diikuti dengan imbasan pantas sebaik sahaja persediaan selesai. Antara muka pengguna sama mudah, memperlihatkan semua ciri utama dalam antara muka berasaskan panel yang bersih.

Ulasan Avast Free Antivirus 2015 - UI utama

Panel Ikhtisar utama menunjukkan apa yang dilindungi sekilas, sambil memperlihatkan alat Smart Scan, Pembersihan Penyemak Imbas dan Keselamatan Rangkaian Rumah, serta perkhidmatan SecureLine VPN. Yang terakhir adalah - seperti firewall, anti-spam dan ciri perbankan dalam talian yang selamat - tambahan yang dibayar, tetapi perisian itu dimaklumkan mengenai hal ini dan tidak perlu terus menerus mengenai peningkatan. Kedai perisian terbina dalam mungkin hanya satu klik, tetapi tidak ada yang memaksa anda untuk menggunakannya.

Untuk pakej percuma, Avast mengemas banyak ciri tambahan, dengan alat cakera penyelamat untuk membuat stik USB atau CD yang boleh di-boot dengan perisian antivirus dan definisi terkini yang telah diinstal, dan ciri pembersih penyemak imbas yang menghilangkan bar alat dan sambungan yang menjengkelkan. Ciri Keselamatan Rangkaian Rumah memeriksa seluruh rangkaian rumah anda untuk kemungkinan risiko, sementara pengemas kini perisian dapat memberitahu anda apakah komponen seperti Java atau Adobe Flash sudah diperbarui. Kedua-dua ciri ini membincangkan pendekatan keselamatan yang lebih holistik daripada yang diambil oleh pakej percuma yang lain.

Berkenaan dengan pengimbasan, anda dapat memilih antara imbasan cepat, imbasan sistem penuh dan pilihan untuk mengimbas folder tertentu atau media yang boleh ditanggalkan, ditambah Imbasan Waktu Boot untuk menangani masalah yang tidak dapat ditangani setelah permulaan.

Ulasan Avast Free Antivirus 2015 - penyelamatan penciptaan cakera

Anda juga dapat mengawal tingkah laku pakej, memasukkannya ke dalam mod senyap tanpa pop timbul atau amaran untuk permainan atau mod yang keras untuk melindungi pengguna yang tidak berpengalaman. Avast bahkan menyertakan rangkaian layar statistik, di mana anda dapat melihat bukan sahaja pekerjaan baik yang dilakukannya bagi pihak anda, tetapi juga bagaimana perang salib anti-malwarenya berfungsi di seluruh dunia.

Avast hampir sama dengan prestasi pakej berbayar terbaik ketika datang ke perlindungan, bertahan dari 97% ancaman, dan dalam kebanyakan kes menghalangnya daripada mendapatkan pijakan pada sistem daripada meneutralkannya setelah fakta.

Pakej lain berkinerja lebih baik dengan pengesanan, tetapi Avast cemerlang apabila menggunakan postive palsu, yang membolehkan 97% aplikasi sah kami dipasang. Ia juga cukup ringan pada sumber sistem, tidak memperlambat PC dwi-teras kami yang sudah tua.

Ini, digabungkan dengan pendekatan Avast yang masuk akal, tidak mengganggu, dan pelbagai ciri yang baik, ini bermaksud masih merupakan pakej antivirus percuma kegemaran kami.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found