Ulasan FlashPeak SlimBrowser

Ulasan FlashPeak SlimBrowser

Gambar 1 dari 4

Kumpulan FlashPeak SlimBrowser

Halaman utama FlashPeak SlimBrowser PC Pro
Halaman utama FlashPeak SlimBrowser BBC
Suntingan HTML FlashPeak SlimBrowser

FlashPeak menagih SlimBrowser sebagai penyemak imbas "super kompak" dan, dengan ukuran fail lebih dari 5MB, sukar untuk tidak disetujui. Muat turun awal akan selesai dalam beberapa saat melalui sambungan jalur lebar yang baik, dan proses pemasangannya tidak menyakitkan.

Walau bagaimanapun, kesan awal SlimBrowser kami bercampur-campur: walaupun reka bentuknya berasal dari penyemak imbas berusia puluhan tahun, ia masih menawarkan pelbagai ciri yang munasabah.

Halaman utama FlashPeak SlimBrowser PC Pro

Salah satu yang paling inovatif adalah penyertaan "kumpulan", riff pada tema penanda halaman dan pelayaran tab yang kini tidak asing lagi. Ada kemungkinan untuk mengumpulkan laman web kegemaran anda - atau yang merangkumi topik serupa - dan, apabila dipilih, FlashPeak SlimBrowser akan membuka setiap pautan di tabnya sendiri. Kami menganggapnya sangat berguna untuk membandingkan harga di kedai dalam talian: bukannya dengan rajin mengklik halaman yang cenderung kami periksa secara agama, satu mengklik memuat semuanya secara serentak.

Ciri-ciri lain menjadikan pengalaman melayari lebih mudah. Adalah mungkin untuk menetapkan laman web kegemaran anda alias satu kata yang boleh ditaip dan bukan URL yang rumit, dan modul AutoLogin mengingat nama pengguna dan kata laluan untuk laman web kegemaran. Kami juga menyukai alat terjemahan yang mudah digunakan, yang merujuk kepada Babel Fish dan kamus Google.

Ciri-ciri FlashPeak yang lain lebih konvensional. Terdapat penyimpanan nama pengguna dan kata laluan yang biasa, pembunuh pop timbul, dan peluang untuk mengimport penanda halaman dari penyemak imbas lain - tetapi hanya jika ia dapat dieksport sebagai fail HTML. Enjin carian yang popular, seperti Google, Bing dan Yahoo, juga dimuatkan terlebih dahulu.

SlimBrowser lebih mudah digunakan untuk veteran penyemak imbas - rasanya kuno, tetapi semuanya, sekurang-kurangnya, di tempat yang tepat, dengan kebanyakan halaman diberikan dengan betul - tetapi pemula cenderung menghadapi masalah. Walaupun bar alat menawarkan setiap pilihan yang anda harapkan, bar ini masih mengandungi puluhan pilihan dan menu bersarang, dan alat konfigurasi mengungkapkan pelbagai pilihan yang sama membingungkan.

SlimBrowser juga ketinggalan dalam bidang yang lebih teknikal. Sebagai contoh, ia memperoleh skor 13 dalam ujian Acid3; semua penyemak imbas "lima besar" memperoleh skor yang lebih baik, dengan Chrome memperoleh 100 yang sempurna. Hasil buruk ini memberikan bayaran kepada FlashPeak SlimBrowser sebagai pilihan untuk pembangun, walaupun konsol JavaScript, penyunting HTML dan alat penyunting skrip dapat, berpotensi, membuktikan berguna.

Fasad kesederhanaan SlimBrowser dimanjakan oleh antara muka, yang jelek dan membingungkan. Ia dibina berdasarkan mesin Trident Microsoft, seperti yang digunakan oleh penyemak imbas pesaing Avant, Maxthon dan Sleipnir, dan kelihatan seperti versi Internet Explorer atau Netscape yang berusia satu dekad dan bukannya penyemak imbas yang bertarung dengan Chrome, Opera dan Firefox pada tahun 2010.

Pilihan pemperibadian juga kurang. FlashPeak menjadikan kulit dan pemalam tersedia untuk dimuat turun di laman webnya, dan sementara 160 kulit memberikan banyak pilihan, terdapat tiga pemalam yang sedikit. Jika dibandingkan dengan ribuan tema dan pelanjutan yang tersedia untuk Internet Explorer, Firefox dan Chrome, ini adalah persembahan yang buruk.

Jumlah plugin yang agak banyak ditawarkan oleh penyemak imbas utama yang membuktikan pembatalan FlashPeak SlimBrowser. Walaupun ciri tajuk utamanya berguna - kumpulan, misalnya, dan terjemahannya - dan penyemak imbas intinya cukup masuk akal, ia tidak menyediakan apa-apa yang tidak dapat dilakukan dengan lebih baik di tempat lain.

Perincian

Subkategori perisian pelayar web

Sokongan sistem operasi

Sistem operasi Windows Vista disokong? iya
Sistem operasi Windows XP disokong? iya

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found