Cara Menghidupkan atau Mematikan FitBit [Versa, Inspire, Ionic, dll]

Hayat bateri Fitbit anda boleh berkisar antara seminggu hingga 10 hari, dengan syarat ciri GPS tidak selalu ada. Oleh itu, orang yang memanfaatkan sepenuhnya aktiviti pelacak ini dan sering menggunakannya mungkin perlu mengecasnya lebih kerap. Tetapi cara yang baik untuk mengekalkan bateri Fitbit adalah dengan mematikannya ketika tidak digunakan.

Cara Menghidupkan atau Mematikan FitBit [Versa, Inspire, Ionic, dll]

Walau bagaimanapun, alat pemakai Fitbit boleh didapati dalam beberapa model yang berbeza, dan tidak semuanya dihidupkan atau dimatikan dengan cara yang sama. Selain itu, beberapa Fitbits sama sekali tidak dapat dimatikan.

Sekiranya anda berfikir untuk membeli pelacak Fitbit, sangat penting untuk mengetahui apakah dan bagaimana anda dapat mematikannya. Berikut adalah beberapa petua untuk memanfaatkan sepenuhnya Fitbit anda dengan mematikannya ketika tidak digunakan.

Cara Menghidupkan atau Mematikan Fitbit Versa

Sekiranya anda memiliki atau merancang untuk membeli model Fitbit Versa, anda beruntung kerana pelacak ini dapat dimatikan. Itu berlaku untuk ketiga-tiga generasi gelang Fitbit ini.

Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai Fitbit Versa 1 dan 2, menyalakannya akan sedikit berbeza daripada yang ada pada Versa 3. Dalam kedua-dua keadaan, prosesnya mudah dan hanya memerlukan beberapa langkah.

Inilah cara mematikan Fitbit Versa 1, 2, dan 3:

 1. Dari muka jam, sapu ke kiri dan cari pilihan "Tetapan" pada jam tangan Fitbit anda.

 2. Tatal ke bahagian bawah skrin. Ketik pada bahagian "Tentang".
 3. Tatal ke bawah sekali lagi dan ketuk pilihan "Shutdown".

 4. Sahkan pilihan anda dengan ketukan di skrin.

Untuk menghidupkan semula Fitbit Versa 1 dan 2, yang perlu anda lakukan hanyalah menekan butang kembali sekali.

Walau bagaimanapun, untuk menghidupkan Fitbit Versa 3, anda perlu menekan dan menahan butang sehingga pelacak mula bergetar.

Dalam kedua keadaan, apabila logo Fitbit muncul di layar, jam tangan anda dihidupkan.

Cara Menghidupkan atau Mematikan Fitbit Inspire

Fitbit Inspire adalah antara pengguna model yang boleh dipakai yang tidak dapat dimatikan sama sekali. Apa yang anda boleh lakukan ialah rebootnya pada masa yang akan dimatikan sebentar dan kemudian hidupkan semula.

Jika tidak, ia hanya akan mati setelah baterinya habis. Sekiranya anda perlu menghidupkan semula Fitbit Inspire, berikut cara melakukannya:

 1. Raih inspirasi Fitbit anda dan sambungkan ke kabel pengecasan.
 2. Tekan dan tahan butang pada peranti selama lima saat.

 3. Terus tahan sehingga wajah senyum muncul di paparan pelacak.

Setelah jam tangan Inspire anda mula bergetar, jam tangan itu telah dinyalakan semula secara rasmi.

Cara Menghidupkan atau Mematikan Caj Fitbit

Fitbit Charge adalah salah satu model syarikat yang paling popular dan telah mengalami beberapa peningkatan selama bertahun-tahun. Peranti ini tahan air, mempunyai daya tahan bateri yang sangat baik, dan mempunyai reka bentuk yang sejuk.

Malangnya, ia tidak membenarkan pengguna mematikannya. Seperti Fitbit Inspire, semua yang boleh anda lakukan hanyalah menghidupkannya semula buat sementara waktu sekiranya anda menghadapi masalah teknikal. Ini caranya:

 1. Pada jam tangan Fitbit Charge anda, sapu sehingga anda menemui aplikasi "Tetapan".

 2. Sekarang, ketik pada pilihan "Reboot Device".

 3. Sekiranya jam tangan tidak bertindak balas, tahan butang selama lapan hingga 10 saat dan kemudian lepaskan.

Pelacak telah berjaya dihidupkan semula ketika jam tangan mula bergetar, dan ikon senyum muncul di layar.

Bagaimana Menghidupkan atau Mematikan Fitbit Ionic?

Model Fitbit Ionic adalah jam tangan pintar bonafide dengan GPS bersepadu, penyimpanan muzik yang sangat baik, dan bimbingan peribadi yang dinamik.

Sebagai salah satu pelacak Fitbit tingkat atas, ia dapat dimatikan dan seterusnya dihidupkan. Ia hanya memerlukan beberapa ketukan cepat. Inilah caranya:

 1. Pada Fitbit Ionic anda, leret ke kiri dan ketuk pada aplikasi "Tetapan".

 2. Tatal ke bawah dan ketuk bahagian "Tentang".
 3. Sekarang, tatal lagi, dan ketuk pilihan "Shutdown".

 4. Sahkan pilihan anda.

Fitbit Ionic anda akan mati secara automatik. Untuk menghidupkannya, tekan butang kembali sekali dan berikan beberapa saat untuk menghidupkan sepenuhnya.

Cara Menghidupkan atau Mematikan lonjakan Fitbit

Fitbit Surge memiliki pakaian yang aman dan nyaman dan dapat melacak banyak aktiviti, termasuk yoga, mendaki, dan angkat berat.

Pelacak kecergasan yang sangat dipercayai yang boleh anda, untungnya, matikan bila perlu. Untuk melakukannya, ikuti langkah berikut:

 1. Di sebelah kiri pelacak, tekan butang "Rumah".
 2. Pergi ke skrin "Tetapan".
 3. Di kanan bawah, ketik anak panah.
 4. Pilih tanda semak untuk memulakan penutupan.

Itu sahaja yang ada. Untuk menghidupkan Fitbit Surge, tekan sebarang butang pada peranti.

Cara Menghidupkan atau Mematikan Fitbit Blaze

Penjejak aktiviti peringkat atas lain dari Fitbit adalah Blaze. Ia mempunyai paparan skrin sentuh yang besar, penjejakan tidur, dan daya tahan bateri yang hebat.

Ini juga memiliki lebih dari satu butang untuk lebih banyak kontrol ketika datang ke pemberitahuan dan muzik. Sekiranya anda mempunyai Fitbit Blaze, anda boleh mematikannya bila-bila masa yang anda mahu. Berikut adalah langkah-langkah yang perlu diambil:

 1. Dari skrin utama, mulailah menggesek ke kiri sehingga anda menemui "Tetapan."
 2. Ketuk aplikasi "Tetapan" dan terus menatal sehingga anda melihat pilihan "Matikan".
 3. Ketuk butang "Matikan" dan sahkan pilihan anda.

Apabila tiba masanya untuk menghidupkan Fitbit Blaze, tekan sebarang butang pada jam tangan dan berikan beberapa saat.

Penting: Apabila Fitbit anda dimatikan, kemungkinan akan menunjukkan masa yang tidak betul ketika dihidupkan semula. Tidak kira sama ada ia dimatikan kerana bateri habis atau anda telah mematikannya.

Menguruskan Tracker Fitbit Anda dengan Cara yang Anda Mahukan

Walaupun pelacak kecergasan mempunyai ciri-ciri yang boleh membiarkannya menggantikan jam tangan tradisional. Mereka dapat memberitahu masa tetapi mereka lebih daripada itu. Jam analog tidak dapat dimatikan, dan jam tangan digital tidak semestinya.

Penjejak aktiviti, seperti Fitbit, boleh dipakai sepenuh masa, atau anda boleh menggunakannya hanya jika perlu. Sementara itu, anda boleh mematikannya dan menyimpan bateri.

Berita buruknya ialah tidak semua peranti Fitbit dapat dimatikan, tetapi banyak yang dapat. Sebagai alternatif, anda boleh menghidupkan semula Fitbit anda dari semasa ke semasa untuk memastikannya sentiasa diselaraskan dengan aplikasi.

Penjejak Fitbit mana yang anda gunakan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found