Fitbit Ionic: Jawapan Fitbit untuk Apple Watch mula dijual pada 1 Oktober

Kemas kini 25.09.2017: Fitbit telah mengumumkan fon kepala Fitbit Ionic dan Fitbit Flyer akan mula dijual di seluruh dunia pada 1 Oktober. Di UK, ia akan dijual di Fitbit.com, John Lewis, Currys PC World, Argos, Very dan Amazon dengan harga £ 299,99 dalam tiga pilihan warna: tracker perak dan gesper dengan band biru, tracker abu-abu asap dan gesper dengan band arang , atau pelacak oren yang dibakar dan genggam dengan jalur biru batu tulis.

Fitbit Ionic: Jawapan Fitbit untuk Apple Watch mula dijual pada 1 Oktober

Sementara itu, Fitbit Flyer tersedia dalam dua warna, kelabu lunar atau biru malam dengan harga £ 109,99. Ia akan tersedia di peruncit global utama termasuk Amazon, Currys dan Argos.

Selepas pelancaran, aplikasi latihan peribadi Fitbit Coach akan disiarkan secara langsung pada peranti Android, iOS, dan Windows dan berharga £ 7,99 sebulan atau £ 38,99 setahun. Program Kesihatan Berpandu pertama akan tersedia pada tahun 2018.

Kisah asal bersambung di bawah

Fitbit memiliki kebiasaan memperbarui rangkaiannya satu persatu, sebelum diam-diam membunuh model yang diganti. Oleh itu dengan Flex, Alta dan Charge yang dikemas kini tahun lalu, dan Blaze masih baru, anda dapat membayangkan Surge kelihatan tidak selesa di atas bahu. Peninggalan dari masa ketika pelacak kecergasan hanya berfungsi dengan baik dan tidak melihat bahagiannya, masih merupakan satu-satunya anggota keluarga Fitbit yang mempunyai GPS bawaan. Sehingga sekarang.

Fitbit Ionik

Fitbit telah mengangkat penutup pada Fitbit Ionic: jam pintar pertama syarikat (Blaze adalah jenis jam tangan pintar, tetapi tidak dibandingkan dengan Apple Watch, katakanlah). Ringkasnya, hampir semua kebocoran awal tahun ini diramalkan, hanya entah bagaimana kelihatan lebih selesa secara langsung.fitbit_ionic_lifestyle_shot

Reka bentuk Fitbit Ionik

Seperti Fitbits baru-baru ini, otak Ionic adalah modul yang boleh dilepas - kali ini dibuat dari aluminium kelas aeroangkasa. Bukan hanya ini bermaksud ia dapat dipasang pada tali yang berbeza bergantung pada suasana hati anda, tetapi ia akan menjadi Fitbit kedua yang akan dibina untuk berenang setelah Flex 2 mengatur bola itu bergulir tahun lalu.

Ciri-ciri Fitbit Ionic

Sebenarnya, jika anda dapat memikirkan ciri yang anda mahukan Fitbit Ionic, ia cukup memilikinya. GPS? Periksa. Wi-Fi? Periksa. NFC untuk membuat pembayaran tanpa kad? Periksa. Ia bahkan mempunyai monitor SpO2, untuk mengesan tahap oksigen darah, yang juga merupakan metrik yang berguna untuk latihan, adalah sesuatu yang difikirkan Fitbit dapat digunakan untuk memberi amaran kepada pengguna untuk tidur apnea, yang mana orang lebih rentan jika mereka mempunyai oksigen darah rendah tahap.fitbit_reveals_the_ionic

Fitbit mahu anda dapat berjalan tanpa telefon anda, dan untuk itu bersama GPS, jam tangan ini dilengkapi dengan storan dalaman 2.5GB: cukup untuk memuatkan 300 lagu. Dan jika anda mendengar lebih dari 300 lagu semasa anda berlari, kemungkinan bateri anda akan habis.

Bateri Fitbit Ionic

Dengan penggunaan GPS atau muzik, Fitbit menganggap Ionic akan bertahan selama sepuluh jam - atau empat hari tanpa. Itu sedikit lebih rendah daripada kebanyakan Fitbits, yang biasanya berjalan selama lima jam, tetapi meniup setiap smartwatch keluar dari air (kecuali Pebble, yang Fitbit sudah mengeluarkan air dengan membeli tahun lalu.)

Lihat ulasan Fitbit Charge 2 yang berkaitan: Ulasan Fitbit Surge yang sangat baik dan boleh dipakai: Ulasan Fitbit yang paling mahal, tetapi bukan ulasan Fitbit Blaze yang paling cantik: Penjejak yang kukuh, tetapi adakah anda harus membeli Versa?

Aplikasi Fitbit Ionic

Kepakaran Pebble dibeli oleh Fitbit sebahagiannya untuk membantu OS smartwatch, dan Fitbit OS adalah hasilnya. Daripada menggunakan Android, Fitbit telah mengikut caranya sendiri. Ini bermaksud kedai aplikasi yang agak jarang, tetapi Fitbit berjanji bahawa pada pelancaran kita akan melihat campuran aplikasi kecergasan dan komersial termasuk Strava, Starbucks, AccuWeather dan Pandora. Yang terakhir ini hanya tersedia di AS, tetapi tidak menghairankan jika pilihan lain diikuti, memandangkan Fitbit nampaknya cukup besar dalam muzik: mereka mengeluarkan fon telinga tanpa wayar mereka sendiri yang disebut Fitbit Flyer - yang kedengarannya agak seperti perbuatan sarkas dari tahun 1970-an.fitbit_ionic_flyer_lockup_blue_gray

Tarikh pelepasan Fitbit Ionic

Fon kepala Fitbit Ionic dan Flyer mula dijual di UK pada 1 Oktober. Fitbit juga telah melancarkan kit pengembangan perisian (SDK) untuk Ionic untuk membantu pembangun membuat aplikasi dan wajah jam untuk peranti.

Harga Fitbit Ionic

Ini semua terdengar sangat menjanjikan sehingga anda sampai pada tanda harga. Adakah anda sudah bersedia? Ini adalah produk Fitbit yang paling mahal.

Fitbit Ionic akan dijual pada harga £ 299.99.

Yikes. Itu menjadikannya lebih mahal daripada Huawei Watch 2 yang hebat dan membiarkannya mendorong Samsung Gear S3 dan Apple Watch Series 2. Itulah perjudian. Perjudian besar. Kami tahu jam tangan pintar berusaha untuk menjual, sementara pelacak kecergasan terus menerajui pasukan ini. Menukar lorong adalah langkah yang sangat berani - terutamanya apabila satu-satunya syarikat yang benar-benar menjual jam pintar dalam jumlah yang baik adalah Apple. Bolehkah jam tangan pintar Fitbit benar-benar mengganggu trend? Adakah kecergasan cukup difokuskan untuk membuat orang membeli, atau perbelanjaannya terlalu tinggi, apabila syarikat menjual setiap peranti lain dengan harga £ 100 + lebih murah?fitbit_ionic_lifestyle_2

Kami akan mengetahui bila kami memasukkan unit ulasan kami. Periksa semula tidak lama lagi!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found