Ulasan Fitbit Alta: Penjejak yang mantap, walaupun agak lama

Ulasan Fitbit Alta: Penjejak yang mantap, walaupun sedikit lama

Gambar 1 dari 11

fitbit_alta_1

fitbit_alta_2
fitbit_alta_3
fitbit_alta_4
fitbit_alta_5
fitbit_alta_6
fitbit_alta_7
fitbit_alta_8
tangkapan skrin fitbit_alta_
fitbit_alta_review_screens
fitbit_alta_review_run_detection
£ 100 Harga semasa dikaji

Sejak pertama kali mengkaji Fitbit Alta, beberapa alat pakai baru telah ditambahkan ke koleksi syarikat termasuk Fitbit Charge 2 dan Fitbit Flex 2. Kemudian ada juga Fitbit Alta HR. Dari segi harga, Fitbit Alta (£ 100) berada di antara Flex 2 (70 £) dan Charge 2 (£ 140) dan lebih murah £ 30 daripada Alta HR (£ 130).

Dari segi kefungsian, Alta lebih dekat dengan Flex 2 daripada Charge 2, dengan satu perbezaan besar: Flex 2 adalah kalis renang, dan dapat membantu anda mengesan panjang antara lain. Alta mempunyai skrin sekalipun, yang bermaksud ia dapat menunjukkan ID pemanggil dan masa - sama ada anda berpendapat bahawa memerlukan tambahan £ 30 terpulang kepada anda.

Seperti namanya, Alta HR menambah pengesanan degupan jantung (dan analisis tidur yang lebih terperinci), tetapi jika anda ingin menjejaki lantai yang naik dan mempunyai sokongan berbilang sukan dan pemberitahuan gaya jam pintar, maka anda memerlukan Charge 2, yang hanya berharga £ 10 lebih.

BACA LEBIH LANJUT: Penjejak kecergasan terbaik 2018

Tidak ada yang kami sebutkan dalam ulasan yang perlu dikaji semula dengan mempertimbangkan ahli baru keluarga Fitbit - hanya idea yang baik untuk diberitahu mengenai pilihan lain - terutamanya apabila anda dapat menjimatkan £ 30 dengan membeli Flex 2 sebagai gantinya.

Ulasan semula bersambung di bawah

Ada masa ketika membeli Fitbit itu mudah. Hanya ada satu daripadanya, dan ia melakukan satu perkara dengan sangat baik: ia menghitung langkah anda. Anda dapat meneruskan hidup anda dengan senang hati, dengan produk lembut dari Fitbit mendorong anda untuk menjadi lebih aktif.

Namun, hari ini, tidak kurang dari lapan Fitbits, mulai dari Fitbit Zip £ 50 hingga Fitbit Surge pada harga tiga kali ganda. Lebih kurang separuh tangga Fitbit dengan harga £ 100, terletak Fitbit Alta. Sementara itu, Amazon UK mempunyai Fitbit Alta dari £ 79,99 (atau Amazon US dari $ 99). Seperti Fitbit Flex yang sangat popular, Alta mewakili pengembalian ke pelacak gelang yang lebih asas - dan ia kelihatan lebih tajam.

Beli FitBit Alta sekarang dari Amazon

Fitbit Alta: Reka Bentuk

Semasa saya meninjau jam pintar pertama Fitbit, saya mengulas bahawa, untuk pertama kalinya, syarikat telah membuat produk yang direka untuk menonjol. Tidak lagi puas dengan zat, Fitbit juga bermain untuk pasar gaya. Dengan Alta, kebenarannya lebih rumit: memang kelihatan sangat memilukan, tetapi Fitbit telah mundur ke zon selesa yang kurang jelas. [Galeri: 4]

Dengan kata lain, Alta lebih berkait rapat dengan Flex daripada koleksi lain. Ukurannya hampir sama, dan, walaupun memuat lebih banyak maklumat ke layar Oled yang kecil dan monokrom daripada Fitbit Flex, layar dimatikan secara lalai. Hampir sepanjang hari, ia adalah kumpulan tanpa gambaran tanpa wajah.

Fitbit berpendapat bahawa ia hanya tidak dapat digambarkan seperti yang anda mahukan. Syarikat ini menjual pelbagai jalur berwarna yang terpasang di sekitar elemen skrin, memberikan anda tahap kesesuaian. Namun, walaupun dengan jalur berwarna paling terang terpasang, Alta masih menarik pandangan lebih sedikit daripada Blaze.

Sama ada anda fikir ini adalah perkara buruk adalah peribadi. Sebilangan orang suka pakaian pakai mereka untuk membuat pernyataan, sementara yang lain hanya mahukan fungsi. Fitbit melangkah di antara keduanya dengan baik di sini.

Beli FitBit Alta sekarang dari Amazon

[galeri: 6]

Pada tahap praktikal, ia berfungsi lebih baik daripada Flex juga. Walaupun kantung getah terlaris terlaris cenderung terkoyak setelah digunakan berulang kali, tali Alta terdapat dalam dua bahagian, masing-masing mengikat otak Fitbit melalui klip logam. Rasanya kukuh, mudah masuk dan keluar dan, sangat penting (memandangkan ia dirancang untuk mengesan tidur anda dan juga tahap aktiviti umum), cukup selesa untuk dipakai di tempat tidur. Seperti semua produk Fitbit, Alta tahan air, bukan kalis air, jadi anda pasti mahu melepaskannya di pancuran atau kolam renang.

Penurun biasa yang tidak akan mengejutkan sesiapa sahaja yang mengikuti produk Fitbit selama bertahun-tahun adalah bahawa Alta mempunyai pengecas berasaskan klip unik yang unik. Sebabnya ialah ketahanan air yang disebutkan di atas; port USB terbuka jelas merupakan no-no yang besar. Namun, membingungkan mengapa Fitbit tidak dapat menargetkan keserasian antara model - sehingga anda melihat kos penggantian kabel.

Beli FitBit Alta sekarang dari Amazon

Bersambung di halaman 2

Spesifikasi Fitbit Alta

Memakai modTali pergelangan tangan
PedometerYa
Monitor kadar jantungTidak
GPSTidak
PaparanOLED, ketik paparan
Kalis airYa (kalis percikan)
Sokongan OSAndroid, iOS
Tanpa WayarBluetooth
Saiz bateriTidak dinyatakan
Hayat bateri5 hari

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found