Cara Menggunakan Tongkat Api Anda Tanpa WiFi

Amazon Fire TV Stick adalah salah satu peranti paling popular untuk streaming filem dan rancangan TV eksklusif. Ia juga mengubah TV standard menjadi peranti pintar, yang membolehkan anda mempunyai ciri moden, seperti perkongsian skrin, bermain muzik, bermain permainan video, dan sebagainya.

Cara Menggunakan Tongkat Api Anda Tanpa WiFi

Walau bagaimanapun, kebanyakan ciri ini tidak tersedia tanpa sambungan internet yang stabil. Terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan dengan Fire TV Stick tanpa sambungan internet, tetapi pilihan anda minimum. Teruskan membaca, dan kami akan menerangkan bagaimana ia berfungsi.

Bagaimana ia berfungsi

Seperti yang kami katakan sebelumnya, Amazon Fire TV Stick memerlukan sambungan internet yang stabil untuk berfungsi dengan betul. Semua filem, rancangan TV, dan muzik Amazon Prime disiarkan secara langsung dari internet. Tanpa sambungan, anda hanya dapat menggunakan aplikasi terpasang yang tidak memerlukan akses internet. Namun, itu akan terhad kerana tidak ada kawalan atau pilihan lain.

Amazon FireTV

Menggunakan Stick TV Api Bersama Kodi

Halaman utama Kodi

Kodi adalah salah satu platform paling popular untuk streaming filem dan rancangan TV. Anda boleh memuat turun dan memasangnya di Fire TV Stick anda. Kodi, seterusnya, membolehkan anda memuat turun video kegemaran anda terus ke Fire TV Stick, yang membolehkan anda menontonnya di luar talian.

Anda akan dapat menggunakan aplikasi seperti yang anda lakukan dengan sambungan, tetapi anda tidak dapat mengakses perpustakaan dalam talian, hanya video yang disimpan. Muat turun apa yang anda perlukan terlebih dahulu, dan anda sama sekali tidak memerlukan sambungan. Dengan begitu, anda dapat menikmati filem dan rancangan TV kegemaran anda di mana sahaja dan pada bila-bila masa.

Main Permainan Android

Fire Stick juga membolehkan anda memasang permainan Android yang kemudian anda boleh mainkan di skrin TV anda. Sekiranya permainan tidak memerlukan sambungan internet, anda boleh memainkannya dengan normal.

firestick tanpa wifi

Projek atau Peranti Cermin ke Fire TV Stick Anda

Sekiranya anda mempunyai LAN dan berfungsi, anda boleh memproyeksikan skrin anda dari satu peranti ke Fire TV Stick anda.

Memproyeksikan ke Fire TV Stick Menggunakan Windows 10

 1. Pertama, buka pusat tindakan yang terletak di bahagian bawah, sudut kanan skrin. Pusat Tindakan Windows 10
 2. Seterusnya, klik Kembangkan. Pusat Tindakan Windows 10 2
 3. Sekarang, klik pada Projek. Butang Projek Windows 10
 4. Seterusnya, klik pada Sambungkan ke paparan tanpa wayarTetapan Paparan Windows 10.
 5. Sekarang, klik pada Fire TV Stick yang anda mahu unjurkan. Paparan tanpa wayar

Skrin akan muncul di Fire TV Stick anda yang kelihatan serupa dengan ini. Laman Mirroring Stick TV Api

Sekiranya skrin ini atau yang mengatakan bahawa sambungan sedang dibuat tidak muncul, ikuti langkah-langkah di bawah untuk mencerminkan peranti anda.

 1. Navigasi ke Tetapan. Menu Fire TV Stick
 2. Sekarang, tatal ke Paparan & Bunyi dan klik padanya.Tetapan TV Kebakaran
 3. Seterusnya, klik pada Dayakan pencerminan paparan untuk mendapatkan skrin seperti di bawah.Laman Mirroring Stick TV Api

Ikuti langkah di atas untuk mencerminkan paparan Windows 10 atau peranti lain ke Fire TV Stick anda atau sebaliknya.

Akses Aplikasi Lain Melalui Tetapan Fire TV Stick

Fire TV Stick anda tidak akan dapat memaparkan skrin Utama apabila terputus dari internet. Namun, jika aplikasi yang anda pasang tidak memerlukan sambungan, anda dapat mengaksesnya melalui Tetapan peranti. Inilah yang harus anda lakukan.

 1. Putar TV anda dan akses Tetapan Fire TV Stick. Menu Fire TV Stick
 2. Seterusnya, pilih Permohonan. Tetapan TV Kebakaran - 2
 3. Kemudian, pilih Urus Aplikasi yang Dipasang.
 4. Cari aplikasi yang anda mahukan dan pilih Lancarkan Aplikasi.

Hanya ada satu perkara lagi yang boleh anda cuba tanpa sambungan Wi-Fi dan berkongsi hotspot dari telefon pintar anda.

Sediakan Hotspot

Sekiranya anda mempunyai internet selular, anda boleh menggunakan telefon pintar anda untuk membuat hotspot dan menyambungkan Fire Stick ke internet. Inilah yang harus anda lakukan untuk membuatnya berfungsi:

 1. Buka aplikasi "Tetapan" pada telefon pintar anda dan hidupkan fitur Hotspot. Aturan telefon
 2. Buka aplikasi Alexa di Fire TV Stick anda dan pilih Peranti.
 3. Pilih Ketuk Amazon dan kemudian pilih Ubah.
 4. Cari hotspot dalam pilihan yang ada. Pilih Gunakan peranti ini sebagai tempat liputan Wi-Fi.
 5. Pukul Mulakan.
 6. Masukkan nama dan kata laluan hotspot anda dan tekan Sambung.

Alexa akan mengesahkan apabila sambungan terjalin, dan anda akan dapat menggunakan Fire TV Stick anda seperti biasa. Anda harus tahu bahawa Amazon Tap akan menggunakan data telefon anda, yang boleh menyebabkan kenaikan bil pada akhir bulan. Berhati-hati dengan penggunaan data anda, dan anda akan baik-baik saja. Sekiranya anda tidak pasti mengenai berapa GB rancangan data selular anda, hubungi penyedia anda atau lawati laman web sokongan.

Siapkan Sambungan yang Stabil

Fire TV Stick direka untuk berfungsi dengan sambungan internet. Tanpa satu, pilihan anda sangat terhad, dan anda tidak akan dapat menikmati sebahagian besar ciri yang ditawarkan oleh alat kecil ini. Walau bagaimanapun, jika anda berada dalam situasi seperti itu, anda boleh menonton filem yang anda muat turun dengan Kodi atau menyiapkan hotspot dengan telefon anda. Dimana ada kemahuan, disitu ada jalan.

Bagaimana anda menggunakan Fire TV Stick anda tanpa sambungan Wi-Fi? Apakah perkara kegemaran anda mengenai peranti ini? Beritahu kami lebih banyak dalam komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found