Tongkat Api Amazon mana yang Terbaru? [Mei 2021]

Kemasukan Amazon ke dalam dunia peranti streaming media secara amnya diterima dengan baik. Harga TV Api yang dapat diakses bersama dengan pilihan kandungan Amazon yang terus meningkat menjadikannya pilihan yang sangat popular di kalangan pemotong tali.

Tongkat Api Amazon mana yang Terbaru? [Mei 2021]

Sepertinya lelaran baru dari Fire TV, Fire TV Stick, dan sebilangan peranti dan peranti lain dilancarkan setiap tahun. Mencuba untuk mengikuti suka Google bukanlah perkara yang mudah.

Sekiranya anda berada di pasar untuk Fire TV Stick tetapi tidak tahu harus bermula dari mana, berikut adalah perincian versi terbaru di pasaran.

Sejarah Ringkas TV Kebakaran

Fire TV pertama dikeluarkan pada tahun 2014. Apple TV dan Roku mula melihat banyak daya tarikan di antara pemotong tali awal dan Amazon merasakan bahawa mereka perlu menyertai pesta tersebut.

Seperti pesaingnya, Fire TV adalah mesin dengan dalaman yang agak rendah hati. Ia tidak bertujuan untuk bersaing dengan konsol permainan tetapi mempunyai beberapa kemampuan permainan dan aksesori pengawal.

firestick

Populariti TV Kebakaran berkembang dengan cepat. Ini didorong terutamanya oleh peningkatan penggunaan perkhidmatan Prime Video Amazon. Amazon tidak mengejutkan, melepaskan Fire TV generasi kedua pada tahun berikutnya. Mereka memperbaiki hampir semua perkara yang boleh diperbaiki, termasuk pemproses dan chipset. Yang paling penting, TV Kebakaran baru menyokong tontonan 4K.

TV Kebakaran Terbaru pada tahun 2021

Selama bertahun-tahun Amazon memperluas barisan TV Firenya. Pilihan yang lebih popular tentu saja Fire Stick, tetapi model itu mempunyai beberapa lelaran yang berbeza. Terdapat juga kubus. Di bahagian ini, kami akan mengkaji model Fire TV terbaru pada tahun 2021.

Tongkat Api Amazon (Generasi ke-3)

Fire Stick terbaru dan paling banyak dibungkus, adalah Generasi ke-3.

Tongkat Kebakaran Generasi ke-3 lebih pantas daripada generasi ke-2 dan dengan peningkatan kuasa lima puluh peratus dan streaming HD penuh. Perkara pertama yang mungkin anda perhatikan jika anda sudah biasa dengan peranti lama adalah alat kawalan jauh Generasi ke-3 jauh berbeza dengan model lama. Alat kawalan jauh Api ini dilengkapi dengan butang kuasa, empat butang aplikasi, dan tentu saja, ia disatukan dengan Alexa Voice.

Fungsi Alexa Voice membolehkan pengguna mencari kandungan dengan cepat dengan sentuhan ikon Alexa biru di bahagian atas alat kawalan jauh. Ini adalah pilihan yang jauh lebih mudah daripada yang terdapat pada beberapa model lama.

Sudah tentu, generasi terbaru ini menyokong kualiti audio Dolby Atmos dan kualiti HD 1080p penuh. Sama seperti kebanyakan peranti Fire TV yang lain, generasi ketiga juga mempunyai memori 8GB untuk aplikasi.

Tanda harga pada peranti ini hanya $ 39.99 dan menyokong kebanyakan aplikasi dan perkhidmatan penstriman.

Kiub TV Api Amazon

Fire TV Cube mirip dengan Fire Stick hanya kerana ia adalah peranti streaming. Selain itu, Generasi ke-2 adalah penyelesaian hiburan rumah yang kaya dengan ciri.

Sekiranya anda terserempak dengan peranti ini semasa melayari Amazon, anda pasti menyedari kedua-dua peranti dan tanda harga jauh lebih besar daripada semua peranti Fire TV yang lain. Ini kerana ini bukan hanya peranti penstriman. Ia juga merupakan alat dan pusat arahan Alexa untuk peranti hiburan anda.

Dari televisyen anda ke bar suara anda, Fire Cube generasi ke-2 menambahkan fungsi Alexa ke peranti lain. Contohnya, jika anda masih menggunakan kotak kabel, Fire Cube akan membolehkan anda mengawal saluran apa yang anda tonton dan kelantangan dengan Alexa Voice.

Fire TV Cube menyokong streaming 4K, mempunyai fungsi Dolby Atmos Audio, dan menyimpan storan 16GB berbanding dengan peranti Fire TV lain, dan sokongan Ethernet penuh. Sudah tentu, begitu banyak fungsi dilengkapi dengan tanda harga yang lebih besar. Anda boleh memesan Fire TV Cube di Amazon dengan harga $ 119,99.

Amazon Fire Stick 4K

Walaupun ini bukan salah satu peranti terbaru, perlu disebut Fire Stick Generasi ke-2 dengan keupayaan streaming 4K.

Fire Stick ini menyokong Alexa Voice, fungsi Dolby Atmos Sound, dan memori 8GB. Sama seperti Fire Stick generasi ke-3, anda boleh memilih yang ini dengan harga hanya $ 39,99 di Amazon.

Terus Api Anda

Mungkin ada lebih banyak perkara di sini daripada yang anda ingin ketahui mengenai Fire TV Stick. Malangnya, Amazon mengelirukan keadaan dalam usaha untuk mengautibilkan produknya sendiri.

Generasi terbaru Fire TV Stick adalah Generasi ke-3 dengan alat kawalan jauh Alexa, tetapi itu tidak bermaksud ia harus menjadi pilihan pertama anda ketika membeli peranti streaming. Walaupun ia adalah produk yang sangat baik, mereka yang menginginkan streaming 4K mungkin ingin menggunakan salah satu pilihan lain yang kami senaraikan. Sekiranya anda mahukan lebih banyak integrasi, Cube TV Generasi Kedua adalah tempat yang bagus untuk memulakan.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found