Cara Mencari Seseorang Dalam Talian menggunakan Reverse E-mail Lookup

Pencarian e-mel terbalik dapat menemui orang di sebalik alamat e-mel. Sekiranya anda tertanya-tanya siapa yang menghantar e-mel kepada anda dan ingin mengetahui lebih banyak mengenai mereka, anda boleh menggunakan carian e-mel terbalik antara alat lain untuk mengetahui. Dengan temu janji dan kolaborasi dalam talian menjadi lebih popular, jadi ingin mengetahui dengan tepat siapa anda berurusan.

Cara Mencari Seseorang Dalam Talian menggunakan Reverse E-mail Lookup

Pencarian e-mel terbalik akan mengimbas internet untuk menyebut alamat e-mel yang anda berikan. Ia berfungsi dengan cara yang serupa dengan mesin pencari. Ia akan menggunakan alamat e-mel sebagai kriteria carian dan menjelajahi internet untuk menyebutnya. Ia kemudian akan menyenaraikan apa yang didapati untuk anda selidiki lebih lanjut. Adalah mungkin untuk mencari nama, alamat, akaun media sosial dan segala macam maklumat hanya dari alamat e-mel. Itu semua bergantung pada berapa banyak orang itu meletakkan di internet.

Cara menggunakan perkhidmatan carian e-mel terbalik

Terdapat banyak perkhidmatan carian e-mel terbalik percuma dalam talian. Cukup cari istilah di mesin pencari pilihan anda untuk melihat berapa banyak. Mereka semua bekerja dengan cara yang sama. Mereka menyediakan mesin pencari, anda memberikan alamat e-mel. Mereka mencarinya dan memberikan hasilnya kepada anda.

Beberapa penyedia perkhidmatan termasuk Spokeo, Spytox, ThatsThem atau InfoTracer dan lain-lain. Ada yang percuma sementara yang lain memerlukan pembayaran. Yang menjengkelkan, mereka akan mencari secara percuma tetapi memerlukan pembayaran untuk menunjukkan hasilnya.

Saya mencuba lima perkhidmatan carian e-mel terbalik percuma yang muncul dalam carian web saya dan tidak berjaya. Dua orang mencari selama-lamanya, dua tidak dapat mencari maklumat dan satu hanya menemui beberapa sebutan. Oleh kerana saya menggunakan alamat e-mel saya sendiri, saya pasti tahu ada lebih daripada beberapa sebutan. Jarak perjalanan anda mungkin berbeza-beza sehingga perlu diperhatikan terlebih dahulu.

Cara mencari orang dalam talian

Sekiranya anda tidak mahu membayar carian e-mel terbalik, ada cara lain untuk mencari orang dalam talian. Orang meninggalkan jejak digital ke mana sahaja mereka pergi, kecuali jika mereka mencari nafkah pasti ada sesuatu, di mana sahaja nama mereka tertera.

carian Google

Enjin carian lain ada. Lakukan carian internet di alamat e-mel atau perincian yang berkaitan. Sekiranya dalam talian, ia akan muncul di sini, sama ada dalam tajuk atau dalam teks ringkasan dengan hasil carian. Anda boleh menambahkan "" di sekitar alamat e-mel untuk menyempitkan hasil jika anda mendapat terlalu banyak.

Media sosial

Kebanyakan orang menggunakan sekurang-kurangnya satu rangkaian sosial jadi langkah seterusnya adalah logik. Sama seperti yang anda lakukan dengan mesin pencari, gunakan fungsi carian rangkaian sosial terbesar dan lihat apa yang muncul. Media sosial direka untuk menghubungkan orang sehingga mesin pencari sangat pandai mencarinya. Anda juga harus dapat melihat profil mereka secara langsung dari hasilnya untuk melihat apakah itu benar-benar mereka atau tidak.

Zabasearch

Zabasearch dan laman web seperti ini mengkhususkan diri dalam mencari orang. Anda tidak akan dapat menggunakan alamat e-mel tetapi jika anda dapat mencari nama atau nombor telefon, laman web ini dapat membantu. Ini adalah salah satu laman web terbesar di AS tetapi bukan satu-satunya. Terdapat beberapa mesin pencari yang pakar dalam orang seperti Pipl, WhitePages atau ZoomInfo.

Ini bukan langkah pertama anda dalam mencari seseorang semata-mata dari alamat e-mel walaupun mereka semua memerlukan nama atau nombor telefon. Sekiranya carian e-mel terbalik memberi anda salah satu daripada mereka, anda boleh mengetahui lebih lanjut dari laman web jenis ini.

Pencarian gambar terbalik

Sekiranya pertanyaan anda lebih kepada mengelakkan Catfishing daripada mencari e-mel tanpa nama, maka anda boleh mencuba carian imej terbalik dengan gambar profil temu janji mereka. Muat naik gambar profil mereka ke Google dan lakukan carian di atasnya. Sekiranya anda ingin mengesahkan seseorang itu benar sebelum merancang tarikh atau hanya ingin mengetahui lebih lanjut, ini adalah kaedah yang baik untuk melakukannya.

Sekiranya anda menjumpai gambar yang sama di tempat lain untuk nama atau tempat lain, kemungkinan orang itu berpura-pura. Sekiranya anda hanya melihat gambar yang berkaitan dengan individu, anda berada di tempat yang lebih selamat. Anda masih perlu melakukan usaha wajar tetapi harus mempunyai idea yang lebih baik mengenai siapa mereka.

Pencarian e-mel terbalik adalah salah satu daripada banyak cara untuk mencari seseorang dalam talian. Sekiranya semua yang anda ada adalah alamat e-mel, mereka pasti merupakan tempat terbaik untuk memulakan. Terdapat pilihan lain sebelum anda membayar perkhidmatan premium, jadi mungkin patut dicuba sebelum membayar.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found