Cara Mencari Nombor Siri Bel Pintu Anda

Setiap peranti elektronik yang anda beli dilengkapi dengan nombor siri khusus, dan tidak berbeza dengan Ring Doorbell. Rentetan watak ini penting (dan kadang-kadang satu-satunya) cara untuk memisahkan peranti yang anda miliki dari yang lain.

Cara Mencari Nombor Siri Bel Pintu Anda

Sekiranya anda tidak memerlukan nombor siri peranti anda, ada baiknya anda mengetahui di mana ia berada. Dalam kes yang jarang berlaku, ia boleh hilang, dicuri, dan lain-lain, dan nombor siri dapat banyak membantu.

Ketika datang ke Ring Doorbell, nombor siri biasanya diletakkan di kawasan yang mudah di permukaan peranti. Mari cari di mana ia berada.

Apakah Nombor Siri Produk?

Nombor siri adalah pengecam unik sebilangan besar produk yang sama. Sebagai contoh, semua peranti Ring Doorbell 2 mempunyai ciri yang sama dan kelihatan sama. Oleh itu, nombor siri peranti anda adalah satu-satunya cara untuk memisahkannya dari model lain.

Walaupun mereka disebut 'bersiri nombor ’, kadangkala mereka lebih daripada sekadar watak berangka. Mereka boleh mempunyai simbol tipografi, huruf, dan pelbagai rentetan watak lain.

Contohnya, nombor siri Ring Doorbell mempunyai empat bahagian watak yang terdiri daripada nombor dan huruf. Di bahagian berikut, anda akan belajar di mana mencarinya.

loceng pintu deringan

Di mana untuk mencari nombor siri bel pintu anda

Biasanya, nombor siri Ring Doorbell harus tertera pada label di bahagian belakang peranti. Sekiranya anda tidak pasti di mana mencarinya, ikuti langkah berikut:

  1. Membongkar loceng pintu deringan anda.

  2. Pusingkan peranti ke bahagian belakang (seberang lensa kamera dan gelang).

  3. Cari baris 'S / N' dengan sekumpulan digit dan nombor di sebelahnya. Peranti harus berada di bahagian paling bawah peranti, di bawah kod bar dan label produk.

Catatan: Jangan mengelirukan nombor siri dengan nombor unit penyimpanan stok (SKU) tepat di atasnya. Anda harus mempertimbangkan hanya set watak di sebelah ‘S / N’.

Nampaknya Nombor Serial Ring Doorbell?

Untuk nombor siri Ring Doorbell, ia terdiri daripada enam belas digit. Selain itu, ia selalu dipisahkan menjadi empat bahagian yang mengikut corak yang sama untuk setiap produk.

  1. Untuk edisi pertama peranti: "bhr4". Kadang-kadang anda mungkin menemui sedikit variasi pada versi perangkat yang lebih baru, seperti "bhrg4" untuk Ring Doorbell 2.
  2. Empat watak angka.
  3. ‘1hz’ untuk Doorbell, “lh” untuk Doorbell 2.
  4. Enam watak angka.

Mengikut corak ini, nombor siri anda boleh kelihatan seperti ini: "bhr45879lh987654." Bahagian pertama dan ketiga selalu serupa, sementara bahagian kedua dan keempat tidak pernah sama antara peranti yang berbeza.

Mengapa Anda Memerlukan Nombor Siri?

Tidak ada banyak kesempatan di mana anda memerlukan nombor siri tertentu, tetapi sangat berguna. Contohnya, jika anda ingin membeli peranti Ring Doorbell terpakai, anda boleh menyemak nombor siri untuk melihat apakah itu benar atau hanya produk palsu yang murah.

Tambahan pula, nombor siri adalah pengecam penting sekiranya berlaku kecurian. Sekiranya pencuri mencuri Ring Doorbell anda, anda boleh melaporkannya kepada pihak berkuasa. Sekiranya mereka berada di tempat pencuri dan menemui alat itu, nombor siri adalah kaedah terbaik dan sering sekali untuk membuktikan bahawa itu adalah milik anda. Oleh itu, tuliskan nombor siri di tempat yang selamat sekiranya anda memerlukannya pada masa akan datang.

Terakhir, anda mungkin mengetahui keserasian Ring Doorbell dan beberapa peranti lain dengan melihat nombor siri. Sebagai contoh, Ring mengeluarkan produk yang disebut "Ring Solar Charger", yang dapat mengisi semula peranti Ring yang lain menggunakan tenaga suria. Walaupun pengecas serasi dengan kebanyakan peranti Ring Doorbell 2, peranti dengan bahagian empat digit dari 1175 hingga 2417 tidak akan berfungsi.

Anda harus ingat bahawa beberapa peranti pintar lain dapat berhubung dengan yang lain dengan menggunakan nombor siri peranti. Tidak ada banyak peranti yang memerlukan nombor siri Ring Doorbell pada masa ini, tetapi boleh dengan mudah berubah pada masa akan datang.

Tulis Nombornya, Kemudian Pasang

Secara keseluruhan, mengetahui nombor siri Ring Doorbell anda hanya boleh bermanfaat, dan itulah sebabnya ia diletakkan di tempat yang bijaksana, namun dapat dilihat.

Pastikan untuk memeriksa nombor siri sebelum anda membeli peranti ini, dan selalu tuliskannya sebaik sahaja anda mendapatkannya. Juga, masuk akal untuk menuliskannya sebelum anda memasangnya ke dinding, kerana akan lebih sukar untuk melepaskannya hanya untuk membaca nombor di belakang.

Mengapa anda perlu mencari nombor siri Ring Doorbell anda? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found