Bagaimana Mencari Benteng Nether di Minecraft

Anda telah menakluki wilayah dekat dan jauh, membina kediaman, dan menemui kampung-kampung terpencil di Overworld. Anda terharu dengan pemandangan yang indah dan dimenangkan oleh haiwan Minecraft yang menggemaskan. Namun, ada kalanya anda bertanya-tanya adakah ini sebaik kehidupan?

Bagaimana Mencari Benteng Nether di Minecraft

Anda mahukan lebih banyak daripada kehidupan maya anda daripada projek pembuatan dan perlombongan yang tidak berkesudahan. Anda mencari percikan khas itu sekali lagi. Bahaya memanggil anda. Adakah anda berani menjawab panggilannya?

Masukkan Nether dan ketahui apakah anda memiliki apa yang diperlukan untuk menembusi lubang api Nether dan menyerbu istana-istana, atau "kubu-kubu."

Tetapi sebelum anda pergi, teruskan membaca untuk mengetahui bagaimana mencari Benteng Nether dan apa yang perlu anda lakukan untuk menyiapkannya. The Nether bukanlah tempat untuk orang yang lemah lembut, jadi persiapkan diri anda untuk pengembaraan utama.

Bagaimana Persediaan untuk Memasuki Benteng Nether di Minecraft?

Banyak pengembara yang berani telah berkelana ke Nether yang belum bersedia dan menemui ajalnya. Jangan biarkan keberanian menjadi kejatuhan anda. Lihat senarai di bawah dan mulakan pengembaraan anda dengan kaki kanan:

1. Buat Portal

The Nether adalah sebuah dunia yang wujud di bawah pemandangan indah dan perbukitan peta biasa Minecraft. Perjalanan ke sana tidak semudah perjalanan cepat atau menunggang kuda. Anda perlu melakukan perkara yang luar biasa untuk mengunjungi dunia yang luar biasa ini.

Anda memerlukan portal.

Nasib baik, membina portal agak mudah dan hanya memerlukan obsidian - banyak daripadanya, dan baja dan batu api. Anda boleh menemui obsidian di pelbagai tempat di Overworld, seperti:

  • Rumah besar Woodland, di dalam bilik rahsia di tingkat 2 atau 3
  • Jurang dan gua yang dalam, kawasan di mana air dan lava bertemu. Untuk menambang obsidian, anda memerlukan pickax berlian.

  • Portal yang hancur

Anda juga mungkin menemui blok obsidian semasa menjarah atau melakukan pertukaran dengan Piglins. Sekiranya anda memilih laluan terakhir, anda mempunyai peluang 8.71% untuk menerima satu blok obsidian.

Tidak kira bagaimana anda mengumpulkan sumber obsidian anda, ingatlah bahawa anda memerlukan 10 blok untuk membina portal asas. Anda juga memerlukan keluli dan batu api untuk menyalakannya.

Setelah anda mempunyai blok obsidian, cari tempat yang bagus untuk membina kerangka portal anda. Anda boleh melihat dalam talian untuk melihat susunan portal mewah pemain lain, tetapi anda tidak memerlukannya untuk mencapai Nether. Cukup letakkan dua blok di bahagian atas dan bawah dan tiga blok untuk membentuk sisi. Ia akan kelihatan "berbentuk pintu" apabila anda selesai.

Apabila anda sudah bersedia untuk mengaktifkannya, ambil batu api dan keluli dan nyalakan. Anda akan tahu bahawa anda sudah bersedia untuk perjalanan antara dimensi apabila anda melihat goo berwarna ungu, lut sinar, dan samar-samar memenuhi pintu.

2. Kumpulkan / Buat Beberapa Perisai dan Senjata

Sebelum melangkah ke Nether, pastikan anda mempunyai peralatan yang tepat untuk memerangi persekitarannya yang bermusuhan. Peralatan anda mungkin berbeza-beza bergantung pada tahap watak anda dan sumber yang ada, tetapi anda harus merangkumi:

· Sebilah pedang

Bahan: besi, berlian, netherite

Pesona: Smite, Sharpness, Looting (pilihan), Unbreaking (pilihan)

· Busur

Bahan: mana-mana

Pesona: Unbreaking, Power, Infinity (pilihan)

· Anak panah

Bahan: sebarang, anak panah spektrum (pilihan)

Pesona: N / A

· Pickax

Bahan: batu, berlian / besi (pilihan)

Pesona: Pecah dan Kecekapan (untuk kapak berlian / besi)

· Perisai

Bahan: berlian atau emas (jika boleh)

Pesona: Perlindungan, Perlindungan Kebakaran, Jatuh Bulu (but), Tidak Terputus (baju besi), Duri

· Pelbagai Sumber

Anda juga harus membawa pelbagai sumber seperti batu-batuan untuk membina tangga, alat batu, atau jalan penyekat. Cuba bawa sekurang-kurangnya beberapa karung batu - lebih banyak lagi jika anda memilikinya.

Anda juga memerlukan banyak obor atau bahan pembuatan obor dalam pengembaraan Nether anda. Anda boleh menggunakannya untuk pelbagai perkara seperti mengehadkan spawn massa di kawasan yang telah anda kosongkan atau menandakan kawasan yang telah dijelajahi.

Sebaiknya masukkan beberapa baldi air dan kuali ke dalam inventori anda sekiranya anda memilikinya. Mereka bagus untuk membersihkan lava dan mengeluarkan diri anda jika anda terbakar.

3. Dapatkan Makan Tengah Hari

Anda mungkin boleh memasukkan "makanan" di bahagian "sumber daya misc" pada senarai semak, tetapi ini adalah bahagian penting dalam sebarang pengembaraan dan layak mendapat bahagiannya sendiri.

Oleh kerana ia adalah item penyembuhan utama anda, anda mahu memasukkan sebanyak mungkin makanan yang berkhasiat. Fikirkanlah seperti memasukkan daging babi dan daging babi yang dimasak di gudang inventori anda.

Epal emas mungkin merupakan idea yang baik untuk dibawa bersama sekiranya anda memilikinya. Mereka tidak penting, tetapi mereka dapat membantu menyelamatkan anda dalam pertempuran yang sukar.

4. Buat Kit Pangkalan Temp

Membuat pangkalan sementara di Nether adalah kaedah terbaik untuk memastikan bahawa anda dapat membuat sumber yang lebih penting jika diperlukan. Pertimbangkan untuk membawa komponen utama seperti tungku, dada, dan bahkan meja membuat untuk perjalanan anda. Bawa beberapa log tambahan jika anda memilikinya juga. Nether mempunyai kayu, tetapi anda tidak boleh menggunakannya sebagai bahan bakar, dan anda tidak boleh membuatnya menjadi arang.

Anda juga boleh membawa bekalan tambahan untuk membuat portal lain, terutamanya jika anda berada di kubu yang jauh dari pangkalan anda. Bekalan pembuatan portal adalah pilihan, tetapi mungkin dapat menjimatkan perjalanan jauh untuk sampai ke portal asal anda ke Overworld.

5. Bawa Sebilangan Ramuan Tahan Api

Adakah anda bersedia untuk menjadikan dunia anda terbakar? Sekiranya tidak, anda mungkin memerlukan ramuan tahan api atau ramuan percikan untuk mengatasi semua bahaya berapi yang akan anda hadapi di Nether. Anda boleh menukar ramuan atau membancuh sendiri.

Oleh kerana pembuatan ramuan ini memerlukan ramuan yang terdapat di Nether, anda mungkin tidak akan membuatnya untuk perjalanan pertama anda. Walau bagaimanapun, anda boleh membawa semua bahan yang diperlukan untuk membuatnya setelah anda berada di alam nyata.

Bagaimana Mencari Benteng Nether di Minecraft?

Mencari Benteng Nether lebih sukar daripada yang didengar. Anda boleh berjalan sejauh ribuan batu ke arah yang berbeza tanpa pernah melihatnya. Lebih teruk lagi jika anda bermain Minecraft dengan Kemas kini Nether 1.16 kerana para penyelam membuat jarak yang jelas antara setiap kubu semakin jauh.

Malangnya, melainkan jika anda menggunakan kod perintah dan menipu, tidak ada cara mudah untuk mencari kubu di Nether. Walau bagaimanapun, anda boleh membuat carian anda lebih mudah dengan petua yang disenaraikan di bawah:

  • Cari struktur yang menonjol dari blok berwarna biasa. Benteng biasanya diperbuat daripada batu bata merah gelap.
  • Jimat sedikit masa dan naik tangga ke laut Nether untuk melihat lebih dekat ke pantai yang lain.
  • Sekiranya anda menipu, gunakan arahan / cari kubu untuk koordinat ke kubu terdekat.

  • Ubah tetapan render anda untuk melihat lebih jauh di kejauhan.

Benteng-benteng di bawah tanah mungkin sukar dijumpai tetapi tetap memerhatikan tanda-tanda kubu pertahanan yang berdekatan. Kerangka layu, api, dan batu bata bawah mungkin merupakan tanda benteng di belakang landasan bawah tanah.

Di dalam Nether Fortress di Minecraft

Sebaik sahaja anda menemui Nether Fortress, pastikan anda mempunyai semua bekalan yang diperlukan untuk menyelesaikannya dan mengumpulkan sumber dengan berkesan. Sekiranya anda tidak mempunyai akses ke bekalan tingkat tinggi, sekurang-kurangnya pastikan anda mempunyai pedang besi, beliung batu, dan banyak makanan.

Terokai benteng dengan teliti. Anda mungkin tidak banyak terdapat di beberapa kubu, tetapi kadang-kadang, anda mungkin berjaya dan mencari ladang ketuat yang tidak betul. Mereka biasanya berada di belakang spawner atau tangga api.

Juga, perhatikan kerangka layu.

Mereka mungkin menakutkan pada mulanya tetapi ingat bahawa mereka bergerak sangat perlahan. Musuh bertulang ini juga tidak dapat melalui jalan setinggi 2 blok, jadi mudah untuk membentuk halangan.

Sekiranya anda menjumpai kubu yang ingin anda gunakan untuk bertani, pertimbangkan untuk membina portal di tempat tersebut. Mempunyai portal di kubu menjimatkan masa anda mahu mengusahakan sumber Nether, dan memberi anda cara cepat untuk kembali ke Overworld.

Soalan Lazim Tambahan

Sejauh mana Benteng Nether?

Nether Fortress umumnya terdiri daripada dua tingkat: jambatan dan koridor.

Jambatan mempunyai laluan selebar lima blok dan dibingkai dengan dinding setinggi satu blok. Sekiranya sebuah kubu tertanam di dalam landasan bawah tanah, jambatan-jambatan itu akan menjadi terowong.

Koridor, sebaliknya, bertelur dengan jalan setapak 3 x 3 yang dikelilingi oleh bata bawah. Mereka juga memiliki 2 x 1 pagar bata bawah yang berfungsi sebagai "tingkap" untuk struktur.

Kubu-kubu ini mudah diabaikan jika ketinggian anda terlalu tinggi atau anda berada di tahap lava di bawahnya. Nasib baik, dalam kedua-dua kes ini, anda dapat mencari petunjuk kubu lain seperti kerangka layu dan batu bata bawah yang menunjukkan struktur berdekatan.

Di mana Benteng Nether di Minecraft Spawn?

Nether Fortresses tumbuh di semua bioma di Nether. Caranya adalah dengan mencari grid / wilayah yang mempunyai.

Secara amnya, setiap wilayah di Belanda hanya dapat menelurkan satu daripada dua struktur. Anda akan menemui benteng atau sisa benteng. Sekiranya anda menemui benteng yang tersisa dalam pengembaraan anda, anda harus menjelajah ke wilayah lain untuk mencari kubu.

Untuk membantu anda menggambarkan kawasan-kawasan ini, fikirkanlah dengan cara ini:

• Kawasan terdiri dari 432 x 432 blok (Java) atau 480 x 480 blok (Bedrock).

• Setiap wilayah mempunyai 4 blok di perbatasan timur dan selatan untuk menumbuhkan struktur.

Dengan mengingat angka-angka ini, anda hanya perlu menutup bahagian 368 x 368 (Java) atau 416 x 416 (Bedrock) di wilayah yang mungkin dihasilkan oleh struktur yang mungkin.

Sebilangan pemain mengatakan bahawa mereka dapat mencari kubu jika mengikuti paksi Nether Utara / Selatan. Mereka sepatutnya menghasilkan setiap 200 hingga 400 blok. Walau bagaimanapun, pemain lain lebih suka mencari kubu secara organik melalui penerokaan.

Jarum di Bawah Tanah

Sebilangan besar pemain menghadapi masalah untuk mencari kubu Nether, terutamanya jika itu adalah percakapan pertama mereka ke Nether. Perkara terbaik yang boleh anda lakukan untuk diri sendiri adalah dengan memberikan kesabaran. Walaupun anda rasa anda cukup, ada baiknya anda membawa sedikit lebih banyak kerana anda akan bersiar-siar sebentar.

Berapa lama masa yang anda perlukan untuk mencari kubu Nether? Beritahu kami mengenainya di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found