Cara Mencari Nugget Besi dalam Penyeberangan Haiwan: Horizon Baru

Nugget besi adalah salah satu barang paling berharga dalam Animal Crossing: New Horizons. Mereka boleh digunakan untuk membuat beberapa alat dan perabot yang paling premium. Tetapi semasa anda mula bermain, anda mungkin tidak tahu bagaimana mendapatkan sumber berharga ini. Jangan takut kerana kami sedia membantu anda.

Cara Mencari Nugget Besi dalam Penyeberangan Haiwan: Horizon Baru

Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda semua tentang mencari dan melombong nugget besi seefisien mungkin.

Cara Melombong Nugget Besi

Pada mulanya, nugget besi jarang, kerana anda tidak dapat mengakses beberapa bahagian pulau yang mengandung batuan nugget. Mendapatkan nugget akan menjadi lebih mudah apabila anda membuka lebih banyak ciri, seperti tiang berkubah dan tangga. Tetapi anda seharusnya dapat memulakan bekalan nugget anda lebih awal.

Lima daripada enam batu di pulau permulaan dapat ditambang untuk bijih. Bijih ini kadang-kadang menjadi nugget besi, tetapi mungkin juga barang-barang lain, seperti batu atau tanah liat, atau bahkan nugget emas. Yang perlu anda lakukan hanyalah memukul batu dengan sekop atau kapak untuk menambang bijih.

Batu keenam di pulau anda akan selalu mengeluarkan loceng, jadi jika anda memerlukan nugget besi, tidak ada alasan untuk menambang batu itu.

Cari Nugget Besi dalam Penyeberangan Haiwan

Untuk menambang nugget besi dengan berkesan, anda tidak boleh memakan buah sebelum memukul batu. Sekiranya anda telah memakan buahnya, anda akan memecahkan batu dan menunggunya untuk dilahirkan semula pada keesokan harinya.

Apabila anda memukul batu untuk melombongnya, watak anda secara naluriah akan bergerak mundur dalam keadaan mundur. Ini melambatkan kelajuan perlombongan anda. Untuk meningkatkan kelajuan perlombongan, anda boleh menggunakan tipu muslihat sederhana. Semasa berdiri di sebelah dan berpaling ke arah batu, gunakan sekop untuk menggali dua lubang di belakang anda. Semasa anda melombong batu, watak anda tidak akan mundur jika terdapat lubang atau pokok di belakangnya, jadi termasuk halangan bermakna anda dapat melombong dengan lebih cepat.

Semasa anda memukul batu untuk melombongnya untuk pertama kalinya, pemasa bermula untuk batu itu. Setiap batu hanya dapat memberi anda sumber sehingga pemasa habis. Atas sebab itu, adalah lebih baik jika anda terus melombong satu batu pada satu masa sehingga berhenti memberi anda sumber.

Anda harus melombong semua batu anda setiap hari untuk memaksimumkan jumlah sumber yang anda dapat.

Melancong untuk Nuggets

Sebaik sahaja anda melakukan penambangan batu di pulau anda, anda boleh membeli Tiket Nook Miles dari Hentian Nook. Anda boleh menggunakan tiket ini untuk pergi ke pulau lain dan menambang batu di sana. Melancong ke pulau-pulau lain juga akan memberi anda faedah tambahan, seperti bertemu penduduk kampung baru dan bertemu dengan haiwan yang berbeza.

Untuk membeli Tiket Nook Miles, anda perlu membayar 2,000 batu. Anda memperoleh batu ini dengan melakukan tugas di pulau anda, tetapi anda juga mendapat sebilangan kecil batu untuk log masuk ke Animal Crossing: New Horizons setiap hari. Ganjaran harian meningkat jika anda log masuk selama tujuh hari berturut-turut, jadi pastikan anda tidak melewatkan satu hari untuk menambah batu.

Anda juga mendapat dua Tiket Nook Mile percuma dengan bermain permainan. Yang pertama anda dapat semasa menaik taraf rumah Tom Nook dari khemah. Tiket kedua diperoleh apabila bangunan Resident Services menaik taraf dari khemah.

Pastikan anda menggunakan Tiket Nook Mile dengan bijak, dan jangan sekali-kali melepaskan peluang untuk mendapatkan lebih banyak nugget besi ketika anda menjejakkan kaki ke pulau lain.

Dapatkan Nugget Besi secara Percuma

Apabila anda mendapat usaha untuk membina Nook's Cranny dari Timmy, anda memerlukan 30 nugget besi selain bahan lain. Penduduk kampung di pulau ini akan membantu anda dengan menyediakan nugget besi percuma semasa pencarian ini sedang berjalan. Pastikan anda pergi ke setiap penduduk kampung dan dapatkan nugget besi percuma anda, kerana ini adalah satu kali pencarian dan tidak dapat diulang kemudian.

Walaupun ini bukan cara untuk mendapatkan nugget besi secara berterusan, sedikit sebanyak membantu ketika anda memulakannya.

Kaedah Cheaty

Sekiranya anda ingin menipu permainan sedikit, anda boleh meneruskan tarikhnya di Nintendo Switch anda. Ini akan memaksa Animal Crossings untuk mengemas kini waktunya. Akibatnya, ia akan menetapkan semula semua batuan anda di pulau itu. Ini bukan kaedah yang paling boleh dipercayai atau paling berguna, kerana jika anda menukar tarikh yang ditingkatkan secara artifisial mungkin menyebabkan masalah tidak dapat dilupakan. Juga, kaedah ini tidak memperkenalkan nugget baru tetapi meminjamnya dari masa depan.

Secara keseluruhan, kaedah yang paling berkesan untuk mendapatkan nugget tanpa menggunakan cheat perjalanan masa adalah untuk menambang batu anda dan melakukan perjalanan ke pulau lain untuk menambang batu mereka juga.

Nugget Besi dalam Penyeberangan Haiwan

Menyeterika

Sekarang anda tahu bagaimana mendapatkan nugget besi dengan cepat, dan menggunakannya untuk membuat item terbaik anda dan terus maju ke dalam permainan. Animal Crossing: New Horizons memerlukan banyak kerja setiap hari, tetapi buat masa ini sangat menyeronokkan, jadi pastikan anda kembali setiap hari dan dapatkan dos perlombongan anda.

Apa yang anda gunakan Nugget Besi pertama anda? Berapa banyak pulau yang pernah anda kunjungi? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found