Cara Mencari Nombor Kumpulan GroupMe

GroupMe adalah aplikasi yang merevolusikan sembang kumpulan. Mereka telah mengembangkan sistem di mana pengguna hanya dapat mengakses kumpulan mereka melalui SMS. Masalahnya: tidak semua orang tahu cara mengakses nombor kumpulan mereka.

Cara Mencari Nombor Kumpulan GroupMe

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan tempat untuk mencari nombor kumpulan anda, jadi anda dapat memperibadikan kumpulan anda dan bahkan membuat yang baru.

Nombor Kumpulan GroupMe

Setiap kumpulan di platform GroupMe mempunyai nombor telefon yang unik. Dan jika anda tidak pasti apa itu milik anda, anda hanya perlu melihat telefon dan nombor yang anda terima - itulah nombor GroupMe anda.

Sekiranya anda ahli dari beberapa kumpulan, anda akan menerima mesej SMS anda dari setiap nombor secara individu.

Nombor Kumpulan GroupMe

Menukar Nombor Telefon

Sekiranya berlaku sesuatu pada telefon anda, atau jika anda menukar nombor telefon anda, anda perlu menambahkan perubahan tersebut ke akaun GroupMe anda. Begini caranya:

  1. Log masuk ke akaun GroupMe anda dan klik pada anda avatar.
  2. Sebaik sahaja anda mengkliknya, anda akan melihat nombor telefon lama anda, di sebelahnya, anda akan melihat pilihan Edit.
  3. Tulis nombor telefon baru anda dan klik Hantar.
  4. Ikuti dengan teliti arahan yang akan anda terima di telefon baru anda.

Menghentikan Perkhidmatan SMS

Sekiranya anda ingin mematikan perkhidmatan SMS sepenuhnya, anda perlu Log masuk ke akaun GroupMe anda. Apabila anda sampai ke profil anda, klik pada anda avatar.

Di sana anda akan menemui pilihan "Hentikan Perkhidmatan SMS". Klik OK untuk berhenti menerima mesej dari semua nombor GroupMe.

Sekiranya anda masih menerima mesej SMS, hantarkan #STOP ke teks mana pun dari GroupMe. Kod ini akan menghentikan semua komunikasi anda dengan kumpulan anda dan menghentikan kumpulan lain daripada menambahkan nombor anda.

Faedah Nombor Kumpulan GroupMe

GroupMe dibina berdasarkan premis bahawa pesanan kumpulan dan panggilan persidangan adalah untuk semua orang. Itulah sebabnya setiap kumpulan di GroupMe menerima nombor telefonnya yang unik.

Apabila ada orang dalam teks kumpulan, mesej atau panggilan masuk ke semua ahli, atau jika mereka memanggil nombor itu, ia akan menjadi panggilan persidangan tanpa mengira jenis telefon.

Daftar untuk Perkhidmatan SMS GroupMe

Setelah memuat turun GroupMe dari kedai aplikasi, daftar ke akaun anda dengan log masuk Facebook atau gunakan e-mel dan kata laluan.

Anda perlu memasukkan nombor telefon anda dan mengesahkannya untuk menyelesaikan persediaan. Aplikasi akan secara automatik mengirimkan teks dengan kod yang perlu anda ketik ke dalam aplikasi.

Sekiranya anda ingin menggunakan GroupMe hanya melalui mesej SMS, anda boleh menghidupkannya di menu Tetapan aplikasi. Selepas itu, anda akan mula mendapat pemberitahuan tentang semua aktiviti kumpulan.

Sebaik sahaja anda mendapat pesanan SMS kumpulan pertama, anda boleh membalas dan berinteraksi dengan ahli kumpulan lain menggunakan nombor kumpulan.

Bagaimana Anda Boleh Menggunakan Ciri Ini?

Kerjasama Pasukan

GroupMe mempunyai implikasi perniagaan yang besar kerana menjadikan komunikasi lebih cekap. Maklumat dalam kumpulan tersedia untuk semua orang dengan segera apa yang menjadikannya alat kolaborasi yang hebat. Dengan nombor kumpulan yang unik, anda boleh memulakan panggilan persidangan dengan cepat atau menghantar mesej penting kepada ahli pasukan.

Cari Nombor Kumpulan GroupMe

Rangkaian Sosial Kecil

Kumpulan GroupMe sering membina ruang selamat mereka sendiri dengan rakan, keluarga, atau rakan sekerja di mana mereka dapat mengekspresikan diri. Sekiranya mereka ingin berhubung dengan orang lain tanpa membuat profil awam di Facebook atau Instagram, GroupMe membenarkannya berlaku secara semula jadi.

Komunikasi untuk Warga Emas

Acara di komuniti kecil, kebanyakannya warga tua, dapat memanfaatkan komunikasi seperti ini. Bagi orang yang masih belum menggunakan telefon pintar, SMS adalah cara yang ideal untuk terus berhubung dengan ahli komuniti dan keluarganya.

Pendidikan Dalam Talian

Di negara-negara membangun di mana anak-anak sekolah tidak mempunyai akses ke internet, GroupMe dapat meningkatkan persekitaran kerja mereka jika mereka mula berkomunikasi melalui perkhidmatan SMS seperti GroupMe. Seperti banyak aplikasi lain, GroupMe dapat meningkatkan kehidupan anak-anak dan menghubungkannya dengan cara baru.

Permainan Nombor

Setelah mengetahui cara mencari nombor kumpulan GroupMe anda, dan mengetahui semua faedahnya, anda boleh terus berbual menarik dengan rakan terbaik anda dan menghantar gif lucu kepada ahli keluarga.

Adakah anda telah menggunakan GroupMe? Apa kesan anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found