Cara Mencari Rakan atau Orang yang Anda Ketahui di Snapchat

Untuk berkongsi gambar kehidupan harian anda, tidak ada kaedah yang lebih mudah daripada menggunakan Snapchat. Walaupun kebanyakan aplikasi perkongsian foto, seperti Facebook dan Instagram, mengenai kekekalan dan kemampuan untuk berkongsi dan melihat kandungan dari mana-mana masa dalam hidup anda, Snapchat menjadikan perkara sementara. Tidak ada suapan, tidak ada cara untuk melihat kandungan dari bulan dan tahun yang lalu.

Cara Mencari Rakan atau Seseorang yang Anda Ketahui di Snapchat

Daripada formaliti aplikasi sosial yang biasa, semua perkara di Snapchat bersifat sementara, dari foto dan video yang anda hantar terus ke rakan anda hingga Cerita yang anda muat naik di Snapchat yang berlangsung hanya dua puluh empat jam sebelum hilang selamanya. Pasti, anda boleh menyimpan kandungan ke Kenangan anda untuk melihat atau menghantarnya kemudian, tetapi kandungan itu tetap dapat dilihat oleh anda hanya sebagai makanan momen anda.

Rasa posting dan perkongsian sementara ini menjadikan Snapchat sebagai salah satu rangkaian sosial yang paling sesuai untuk tahun 2021, tetapi malangnya, anda memerlukan rakan di Snapchat untuk menjadikan platform ini menyeronokkan seperti rangkaian sosial mana pun. Snapchat mendorong banyak interaksi dengan senarai ‘Rakan’ anda di platform, dari membuat coretan Snapchat dengan rakan terbaik anda dengan mengirimkan foto atau video setiap hari hingga menggunakan Bitmoji atau berkongsi lokasi anda menggunakan fitur peta di dalam Snapchat. Selain itu, anda mahu orang melihat Cerita yang anda hantar, dan begitu juga, anda juga mahu melihat Kisah rakan dan keluarga terdekat anda.

Sama ada anda ingin mencari rakan baru, orang tertentu, atau bertemu orang baru di Snapchat, sukar untuk mengetahui di mana mencarinya. Tidak seperti Facebook, yang memudahkan pencarian nama seseorang, Snapchat menggunakan nama pengguna dan nama paparan lain untuk menyembunyikan identiti sebenar. Sekiranya anda berusaha mencari seseorang di Snapchat, anda sudah sampai di tempat yang tepat. Mari selami panduan ini untuk mencari orang dalam Snapchat.

Menambah Rakan yang Anda Kenali

Bagi kebanyakan orang, anda mungkin ingin menambahkan orang yang sudah anda kenal dalam kehidupan sebenar, sama ada rakan, keluarga, atau rakan sekerja anda. Pembangun Snapchat telah berusaha keras untuk memudahkan pengguna menambah orang. Walau apa pun, ini juga membingungkan untuk menambahkan orang, memandangkan jumlah pilihan dan pilihan yang anda miliki untuk menambahkan rakan anda ke platform.

Mari kita hitung setiap kaedah di Snapchat sehingga tidak kira sama ada anda sendiri atau sejauh ribuan batu, anda boleh menambahkan setiap rakan anda di Snapchat tanpa masalah.

Tambahkan Rakan ke Snapchat menggunakan Snapcode

Sekiranya anda berada di tempat yang sama dengan rakan anda, Snapcode adalah cara termudah untuk menukar maklumat Snapchat.

 1. Buka aplikasi, ketuk ikon profil anda di sudut kiri atas paparan, dan anda akan melihat Snapcode anda, utiliti gaya kod QR khas yang direka untuk membantu anda bertemu dengan orang baru.
 2. Dengan ini terbuka, minta rakan yang ingin menambahkan anda membuka Snapchat di telefon mereka
 3. Semasa berada di jendela bidik kamera, gulung kod Snap anda.
 4. Kod anda secara automatik akan mengaktifkan kemampuan untuk menambahkan anda di Snapchat, dan anda dapat menerima permintaan mereka dari sana.

Semasa mengambil tangkapan skrin Kod Snap seseorang (melalui aplikasi pemesejan atau berbagi media sosial), pilih tab "Kod Snap" dari pilihan "Tambah Rakan". Dari sana, pilih tangkapan skrin dengan Snapcode di dalamnya. Anda akan mendapat akses ke akaun orang tersebut secara automatik, seperti jika anda secara tradisional mengimbas Kod Snap.

Gunakan Nama Pengguna untuk Menambah Rakan ke Snapchat

Halaman profil mempunyai pilihan lain yang memudahkan untuk saling menambahkan: pilihan "Tambah Rakan". Seluruh menu ini mempunyai beberapa pilihan yang perlu kita perincikan di sini, tetapi kita akan mulakan dengan yang paling jelas: menaip nama pengguna mereka ke dalam kotak di bahagian atas halaman.

 1. Di halaman profil anda, ketuk "Tambah Kawan."
 2. Taipkan nama pengguna orang itu di kotak di bahagian atas halaman, kemudian klik atau ketuk "Tambah."
 3. Pilihan: Sekiranya seseorang telah menambahkan anda kembali, anda boleh menyetujuinya dengan cepat dan mudah dengan mengklik "Menambah Saya" pilihan di bahagian atas halaman.

Gunakan Kenalan untuk Menambah Rakan ke Snapchat

Halaman "Tambah Rakan" yang sama yang kami rujuk di atas mempunyai tab lain untuk kenalan anda.

 1. Beri kebenaran Snapchat untuk mengakses kenalan anda.
 2. Anda dapat melihat setiap rakan yang menyegerakkan nombor telefon mereka di kedua kenalan anda dan di Snapchat.
 3. Lihat Kenalan Android anda di Snapchat dan klik "Tambah" di sebelah mereka yang ingin anda tambahkan sebagai Rakan. Mereka yang mempunyai akaun Snapchat akan dipaparkan dalam senarai.

Gunakan Pautan untuk Menambah Rakan ke Snapchat

 1. Pastikan Snapchat mempunyai izin untuk mengakses Kenalan Android atau iOS anda.
 2. Pergi ke halaman profil anda di Snapchat.
 3. Klik pada "Kongsi" butang dalam akaun anda, yang terletak di sebelah kanan "Bitmoji" dan "Trofi."
 4. Pilih "Kongsi nama pengguna" untuk menghantar mesej, tweet, atau catatan Facebook yang mengundang orang untuk menambahkan anda di Snapchat.

Memilih "Kongsi Kod Snap" melakukan perkara yang sama, tetapi memberi anda foto Kod Snap anda dan bukannya pautan, yang membolehkan orang menambahkan anda menggunakan kaedah yang dijelaskan di atas dengan cepat. Begitu juga, orang boleh menghantar mesej yang sama kepada anda, yang membolehkan anda mengklik pautan atau mengimbas Kod Snap untuk menambahkannya jika mereka memilih untuk berkongsi akaun mereka dengan anda melalui kaedah di atas.

Tambahkan Rakan di Snapchat menggunakan Rakan yang Disarankan

Ingat bahawa halaman pertama pada pilihan "Tambah Rakan"? Terdapat senarai cadangan "Tambah Cepat" di bawah ini, memberi anda senarai orang yang dicadangkan yang mungkin anda kenal berdasarkan rakan, lokasi, dan banyak lagi. Tekan butang "Tambah Cepat" untuk menambahkannya, dan anda akan secara automatik mengirim permintaan untuk menambahkannya di Snapchat tanpa banyak usaha sama sekali.

 1. Pastikan Snapchat mempunyai kebenaran untuk mengakses Kenalan anda.
 2. Pergi ke "Tambah Rakan" dari halaman Profil anda.
 3. Dalam cadangan "Tambah Cepat", yang memberi anda senarai orang yang disarankan yang mungkin anda kenal berdasarkan rakan, lokasi, dan banyak lagi, klik "Tambah" di sebelah orang yang ingin anda tambahkan ke Snapchat.
 4. Snapchat akan secara automatik mengirim permintaan untuk menambahkannya di Snapchat bagi pihak anda tanpa banyak usaha sama sekali.

Menambah Orang yang Anda Tidak Tahu ke Snapchat menggunakan Reddit

Walaupun lebih sedikit orang yang mungkin menggunakan ini, perlu diingat bahawa anda dapat menambahkan orang yang tidak anda kenali dalam kehidupan nyata melalui Snapchat hanya dengan melihat di tempat yang tepat. Sama ada anda ingin membina senarai rakan anda atau anda hanya ingin menambahkan orang yang anda temui dalam komuniti dalam talian, inilah tempat untuk mencari rakan baru di Snapchat.

Anda mungkin berpendapat bahawa subreddit Snapchat adalah untuk membincangkan berita dan kemas kini Snapchat, bersama dengan sebarang masalah dalam aplikasi. Walau bagaimanapun, r / Snapchat adalah komuniti yang didedikasikan untuk membantu pengguna Snapchat dari semua jenis mencari dan bertemu rakan baru untuk bercakap di platform. Sila berhati-hati.

 1. Pergi ke Snapchat Reddit (r / Snapchat).

 2. Sebelum mengepos, perhatikan peraturan semasa yang boleh berubah pada bila-bila masa, walaupun jarang berlaku.

 3. Berdasarkan peraturan Snapchat Reddit, masukkan umur anda (misalnya 23), kemudian jantina anda ditambah jantina yang diminta (F4A, F4F, M4F, M4M, dll.), Kemudian tajuk tujuan. Akhir sekali, taipkan keterangan kecil yang mengatakan apa sahaja yang anda mahukan.

 4. Bot Subreddit secara automatik mempermudah orang menghantar pesanan anda di Reddit untuk menukar nama pengguna atau Kod Snap.

Konsep umum adalah mudah: anda membuat catatan yang menggambarkan usia, khalayak sasaran, dan niat anda, dan kemudian bot subreddit secara automatik memudahkan orang untuk menghantar pesanan kepada anda untuk menukar nama pengguna atau Kod Snap. Subreddit Snapchat tidak membenarkan kandungan tidak selamat di tempat kerja (NSFW), walaupun terdapat komuniti lain yang dapat anda ketahui di sana yang membenarkannya.

Menambah Orang yang Anda Tidak Tahu ke Snapchat menggunakan Komuniti Laman Web

Walaupun kami mengesyorkan Reddit sebagai tempat untuk bertemu orang baru di Snapchat, kami harus mengakui bahawa mencari orang lain melalui laman web seperti AddMeSnaps adalah pilihan, terutama jika anda tidak biasa atau tidak dapat menggunakan Reddit. Inilah cara menggunakan AddMeSnaps.

 1. Pergi ke AddMeSnaps di mana-mana penyemak imbas.

 2. Isi setiap bahagian borang: "Nama pengguna Snapchat,""Umur," "Dan "Jantina."Klik atau ketik "+ Tambah Saya!"

 3. Borang baru muncul bersama dengan senarai berdasarkan umur dan jantina anda. Untuk mencari padanan yang lebih baik, gunakan formulir di atas senarai untuk mendasarkan hasil pada "Jantina", "Umur", dan "Negara."

 4. Klik atau ketik mana-mana "nama pengguna" yang ingin anda tambahkan sebagai rakan.

 5. Ikuti arahan untuk memulakan proses rakan. Pada telefon bimbit, ia akan menampilkan pilihan "Buka dengan" yang termasuk Snapchat.

Alat ini sangat ringkas dan sama sekali tidak memberikan banyak maklumat. AddMeSnaps digunakan lebih baik bagi orang untuk mencari kaitan atau lain-lain melalui Snapchat atau mendapatkan rakan cepat untuk bercakap, tetapi pilihannya ada jika anda menginginkannya. Ingatlah untuk berhati-hati ketika berhubung dengan pengguna dalam talian, sebagai anda tidak pernah tahu siapa yang mungkin berada di seberang sana hubungan dengan anda.

Sebagai penutup, Snapchat memudahkan untuk berhubung dengan rakan, keluarga, dan orang asing. Berkat banyak kaedah dan pilihan untuk berhubung dengan orang-orang dekat dan jauh, mudah untuk mencari orang yang berdekatan, berhubung dengan mereka melalui Snapchat, dan menjadi rakan secara automatik. Beritahu kami bagaimana anda berhubung dengan rakan di Snapchat dalam komen di bawah!

Mencari dan Menambah Soalan Lazim Rakan Snapchat

Adakah Snapchat memberitahu orang ketika saya menambahkannya?

Ya. Apabila anda melakukan salah satu kaedah di atas, pengguna lain akan mendapat pemberitahuan bahawa anda telah menambahkannya. Walau bagaimanapun, Snapchat tidak akan memberitahu pengguna lain jika anda menghapusnya.

Bolehkah saya melihat jika seseorang "menjentikkan" catatan orang lain?

Snapchat tidak memberitahu anda secara langsung mengenai aktiviti orang lain. Tetapi, jika anda berdua berkawan di aplikasi, ada cara untuk mengetahui sama ada orang itu aktif mengambil catatan orang lain. Snapchat Score / Snapscore (nombor yang terdapat di profil pengguna) meningkat dengan setiap snap, antara faktor lain. Sekiranya jumlahnya kelihatan lebih tinggi dan orang lain tidak mengambil catatan anda, kemungkinan mereka akan mengambil gambar orang lain. Cara lain untuk melihat apakah rakan Snapchat anda menjerat orang lain adalah jika emoji anda berubah. Snapchat menggunakan emoji Best Friend yang secara automatik muncul dengan coretan Snap. Sekiranya anda mempunyai emoji jantung dan ia hilang, rakan anda mungkin akan menjerat orang lain lebih daripada anda.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found