Bagaimana Mencari Kawan di Kik dan Apakah Pencari Rakan Kik Terbaik? (2021)

Kik adalah salah satu daripada beberapa alternatif pesanan teks yang telah mengumpulkan beberapa ikutan. Kik membolehkan pengguna berkomunikasi antara satu sama lain, berkongsi foto, video, dan GIF, bermain permainan bersama, dan banyak lagi. Salah satu tarikan utama aplikasi adalah bahawa, walaupun merupakan aplikasi telefon pintar, anda tidak perlu memberikan nombor atau profil Facebook anda untuk berhubung. Anda hanya boleh memilih nama pengguna dan dari sana anda boleh terus berbual. Kik bukan sahaja alat yang baik untuk berbual dengan orang yang sudah anda kenal, tetapi juga tempat yang menyenangkan untuk bertemu orang baru. Artikel ini akan memberikan arahan mengenai cara mengatur Kik dan bertemu rakan baru melalui aplikasi.

Bagaimana saya mencari rakan di Kik dan apakah pencari kawan Kik terbaik2

Menyiapkan Kik

Mendapatkan Kik dan berjalan pada peranti anda sangat mudah.

  1. Muat turun dan pasang versi terbaru Kik untuk telefon anda. (Anda juga boleh mendapatkan aplikasinya terus dari gedung Google Play atau kedai Apple.)
  2. Daftar untuk membuat nama pengguna. Anda perlu memberikan alamat e-mel serta beberapa maklumat lain; anda boleh menggunakan nama dan nombor telefon palsu jika anda ingin melindungi privasi anda, satu-satunya akaun yang mesti ada ialah e-mel yang digunakan untuk mendaftar.
  3. Pilih Tetapan-> Privasi dan aktifkan "Gunakan Kenalan Telefon" untuk menambahkan kenalan anda yang ada yang juga menggunakan Kik.

Namun, anda tidak perlu berhenti hanya dengan rakan anda yang ada! Terdapat beberapa cara untuk menambah lebih ramai rakan di Kik.

Kumpulan awam

Salah satu cara untuk mencari rakan baru adalah dengan menggunakan ciri "Jelajahi Kumpulan Awam" yang sudah ada. Ciri ini akan muncul di bahagian bawah senarai rakan anda semasa anda berada di aplikasi Kik. Ketuk # (hashtag) dan itu akan membuka halaman carian di mana anda boleh mencari topik apa sahaja yang anda minati. Secara teorinya, kumpulan ini semuanya PG-13, tetapi walaupun carian ringkas menunjukkan bahawa peraturan ini tidak kelihatan untuk diperhatikan dengan teliti. Terdapat beribu-ribu kumpulan yang disusun di sekitar setiap topik. Cari beberapa topik yang menarik untuk anda, sertai kumpulan, dan anda akan dapat membuat beberapa rakan baru.

Anda juga boleh menggunakan Reddit untuk mencari rakan baru di Kik. Subreddit r / KikGroups mempunyai lebih daripada 42,000 ahli aktif, dan memudahkan untuk mencari orang dalam talian untuk dihubungi. Permohonan baru untuk kumpulan datang setiap beberapa jam secara purata, dan komuniti kelihatan baik membantu dan ramah. Setiap penyerahan kumpulan disertakan dengan tajuk dan topik yang disenaraikan dalam jemputan, bersama dengan kumpulan umur orang yang dibenarkan masuk ke dalam kumpulan. Beberapa kumpulan nampaknya hanya menyenaraikan syarat umur 18+, sementara yang lain lebih spesifik, senarai seperti "16 hingga 22" atau "14 hingga 19." Ini mungkin kelihatan agak luas, tetapi secara amnya, mudah untuk menentukan kumpulan yang sesuai untuk usia anda. Anda boleh menggunakan ciri carian Reddit yang hebat untuk mencari jenis kumpulan yang anda anggap menarik, jika melalui pengumuman kumpulan yang tidak berkesudahan tidak menarik.

Jumpa orang baru

Tidak mahu menyertai kumpulan tetapi masih mahu berjumpa dengan orang baru? Kik sebenarnya akan melakukan semua pekerjaan untuk anda! Ketik bar "Temui Orang Baru" di bahagian bawah senarai rakan anda, dan anda akan dipadankan secara rawak dengan orang lain yang ingin bertemu dengan orang baru. Anda berdua akan mempunyai masa 15 minit untuk berbual, dan dapat menambahkan satu sama lain sebagai rakan pada bila-bila masa jika anda membalasnya.

Laman web pencari rakan Kik

Sekiranya anda ingin menyebarkan jaringan anda dengan lebih luas, terdapat sebilangan laman web pihak ketiga yang menampilkan pengguna Kik. Masalahnya, kebanyakan laman web penuh dengan pop timbul, iklan, perisian hasad atau lebih buruk lagi. Terdapat juga banyak contoh penipuan pancingan data, jadi walaupun laman web ini menyediakan perkhidmatan, sangat penting untuk tetap berwaspada semasa menggunakannya! Saya dapat menemui tiga laman web yang, walaupun mempunyai iklan, nampaknya bebas daripada perisian hasad yang jelas dan nampaknya mempunyai komuniti pengguna yang layak.

Pencari Kawan Kik

Kik Friends Finder adalah pencari rakan yang berpusat di UK, walaupun mempunyai pengguna dari seluruh dunia. Laman web ini mempunyai penapis umur dan negara yang benar-benar dapat membantu mengurangkan kekacauan orang yang anda tidak mahu setanding dengannya. Anda boleh bertemu dengan gadis, lelaki atau apa sahaja, menggoda, berbual, mencari dan banyak lagi. Laman web ini pantas, tidak mempunyai pop timbul dan memudahkan anda bertemu orang baru dan berbual.

Kik kawan

Kik friends adalah laman mudah lain yang membolehkan anda mencari pengguna mengikut jantina, atau oleh siapa yang berada dalam talian. Kemudian anda boleh memperhalusi carian mengikut usia, minat, atau gambar, dan pergi dari sana. Ini adalah laman web yang sangat sederhana dengan UI minimum yang menjadikan pengguna berada di depan dan di tengah.

Pencari Nama Pengguna Kik

Kik Usernamesfinder memberikan paling banyak pilihan carian dari mana-mana pencari rakan yang saya kaji, membiarkan anda menentukan julat umur, jantina, orientasi, dan negara profil yang anda cari. Laman web ini juga memberikan hasil mengikut urutan yang anda sukai, sama ada pengguna termuda atau tertua terlebih dahulu, profil yang paling baru dihantar, dll.

Itu hanya empat dari banyak laman web pencari rakan Kik, tetapi laman web ini kurang kereta atau mengganggu daripada banyak laman web yang lain. Masing-masing mempunyai ribuan pengguna, jadi pasti akan ada seseorang dalam talian untuk berbual!

Laman web lain

Ada cara lain untuk menjalin kawan baru di Kik. Salah satu caranya ialah melanggan laman web seperti Whisper, dan menyiarkan iklan terperingkat di sana mencari rakan Kik baru. Anda juga boleh menyiarkan iklan mencari rakan di laman web seperti Craigslist.

Keselamatan

Walaupun namanya tidak dikenali adalah salah satu tarikan utama orang menggunakan Kik, ia juga boleh menimbulkan bahaya serius. Penting untuk sentiasa berwaspada dan bertanggungjawab setiap saat ketika berkomunikasi dengan orang melalui internet yang anda tidak kenal secara langsung. Pengguna di Kik boleh berbohong mengenai setiap aspek diri mereka di profil mereka, termasuk usia dan jantina. Gunakan petua berikut untuk memastikan tanpa nama dan keselamatan anda sendiri semasa bertemu rakan baru di Kik:

  • Jangan sesekali memberikan maklumat peribadi kepada orang asing di internet. Ini termasuk nama sebenar, usia, lokasi, gambar, dll.
  • Jangan sekali-kali bersetuju untuk bertemu dengan seseorang yang anda hanya kenal dari Kik; mereka mungkin tidak menjadi seperti apa yang mereka katakan.
  • Jangan buka e-mel atau surat-menyurat lain dengan lampiran dari orang asing. Ini mungkin perisian hasad atau percubaan untuk mempelajari lebih banyak maklumat peribadi anda.

Adakah anda ada cadangan lain untuk cara baik untuk membuat rakan baru di Kik? Sila kongsikannya di bahagian komen di bawah!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found