Cara Mencari Makanan di DayZ

DayZ adalah permainan bertahan di mana anda perlu memantau pelbagai petunjuk status kesihatan anda untuk menghadapi persekitaran yang keras. Salah satu butiran terpenting yang perlu anda perhatikan adalah menjaga watak anda dengan baik. Oleh kerana permainan memerlukan anda melakukan pelbagai aktiviti yang menghabiskan tenaga anda, seperti bertarung dan mendaki, anda perlu mengisi semula bekalan makanan anda. Mereka membolehkan anda kekal cergas dan bersedia menghadapi rintangan masa depan.

Cara Mencari Makanan di DayZ

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda pelbagai cara mencari makanan di DayZ.

Bagaimana Mencari Makanan di DayZ?

Walaupun nampaknya melakukan tugas di DayZ akan memberi anda kesukaran, itu tidak berlaku dengan mencari makanan. Salah satu cara termudah untuk mengumpulkan makanan adalah melalui kapal di pantai. Mereka tidak hanya mengandungi makanan dan air, tetapi juga memegang pakaian dan beg galas kalis air.

Pencarian makanan anda juga dapat menghantar anda ke pedalaman. Peluang terbaik anda adalah untuk melihat kampung-kampung kecil yang akan anda temui. Banyak pemain mengabaikan penyelesaian ini, tetapi biasanya mengandungi banyak bekalan, termasuk makanan. Navigasi peta anda untuk mencarinya.

Pilihan lain adalah menanam makanan anda:

 1. Gali tanah yang subur untuk membuat tampalan yang jelas. Lakukan ini dengan kapak ais, beliung, atau sekop anda. Ulangi seberapa banyak slot yang anda mahukan.

 2. Ambil sedikit Garden Lime dan pupuk tanah anda. Walaupun ini adalah langkah pilihan, ia akan mempercepat proses pertumbuhan. Anda akan menggunakan 5% untuk setiap slot yang anda pupuk.

 3. Tanam benih anda.

 4. Air tanah tanah, dan mereka akan mula tumbuh. Untuk menyiram setiap tampalan, anda memerlukan 100 ml air. Hujan juga akan membantu menjaga kesegaran tanaman anda.

 5. Semburkan tanaman anda menggunakan Spray Disinfektan Dilusi. Ini akan menangkis perosak.

 6. Setelah tanaman ditanam sepenuhnya, mulailah menuai dan memasukkannya ke dalam inventori anda. Sekiranya tidak ada ruang, tanaman akan diletakkan di hadapan anda.

Bagaimana Mencari Makanan dan Air di DayZ?

Permainan ini menawarkan lebih banyak peluang untuk memberi makan watak anda. Salah satunya memancing, dan inilah cara untuk melakukan aktiviti santai ini:

 1. Cari kolam, laut, atau sungai yang cukup dalam untuk memancing.

 2. Lengkapkan cangkuk dan cacing tanah dan gabungkan barang-barang untuk membuat umpan.

 3. Keluarkan tiang pancing anda dari inventori anda dan masukkan cangkuk umpan anda ke dalam slot cangkuk tiang.

 4. Berdiri di dekat tepi air dan klik / tekan butang tindakan untuk membuang garis. Tekan butang / butang sehingga bar kemajuan penuh.

 5. Tindakan menarik akan dimulakan setelah sesuatu ditangkap. Apabila ini berlaku, klik / tekan butang tindakan untuk menggulung ikan atau barang lain yang telah anda perolehi.
 6. Setiap tangkapan akan memerlukan cacing tanah. Oleh itu, sebelum menghantar semula garisan anda, lepaskan cangkuk anda dan ganti cacing tanah.

Mencari air juga agak mudah. Contohnya, anda dapat mengumpulkannya dari sungai, sungai, kolam, dan tasik. Walau bagaimanapun, anda ingin merawat air ini dengan jadual klorin anda untuk memastikan ia boleh diminum. Tablet klorin dapat diperoleh di tempat perkemahan, bangunan perubatan, dan hospital.

Sebagai alternatif, anda boleh mendidih air menggunakan periuk di atas api unggun anda.

Bagaimana Mencari Makanan dengan Mudah di DayZ?

Sekiranya anda ingin mencari makanan dengan sedikit usaha, anda perlu mencari sumber makanan yang tidak memerlukan anda memburu dan menggunakan senjata. Idea yang baik adalah mencari cendawan. Anda boleh memilihnya di hutan, tetapi banyak di antaranya mudah terlepas. Elakkan mengumpulkan dan memakan cendawan beracun.

Lebih-lebih lagi, mengumpulkan buah memberi anda akses mudah ke bekalan makanan. Plum, pir, dan epal tumbuh di pokok berhampiran. Sebenarnya, anda dapat menemui keseluruhan ladang yang mempunyai puluhan pokok buah.

Bagaimana Mencari Makanan di DayZ di PS4?

Pemain PS4 DayZ juga dapat mencari hidupan liar untuk mendapatkan makanan, tetapi beberapa dari mereka, seperti serigala dan beruang, menjadi agresif ketika diserang. Orang lain akan cuba melarikan diri kerana mereka tidak mempunyai cara untuk mempertahankan diri.

Lokasi bertelur haiwan berbeza-beza, bergantung pada spesiesnya. Yang lebih besar, seperti rusa dan lembu, dapat dilihat dekat dengan air. Sebaliknya, haiwan peliharaan seperti kambing dan ayam biasanya berkeliaran berhampiran bandar.

Tidak kira haiwan yang anda harapkan, berikut adalah cara memburunya dengan mudah:

 1. Lengkapkan senjata jarak jauh dari inventori anda, seperti M4-A1 atau VSD.
 2. Elakkan mengejutkan mangsa dengan bergerak perlahan. Ini akan membantu anda tetap tidak dapat dikesan sehingga anda berada dalam jangkauan.
 3. Arahkan haiwan itu dan ambil gambar anda. Anda mungkin perlu mengambil beberapa tangkapan untuk menjatuhkan haiwan besar.
 4. Setelah haiwan itu ditembak, ia akan mula berdarah. Ikut mangsa anda untuk menyelesaikan haiwan itu.
 5. Mulakan kulit dengan melengkapkan parang atau pisau dari inventori anda. Dekat dengan haiwan dan gunakan butang tindakan anda untuk mengulit haiwan itu.
 6. Setelah proses selesai, anda akan mendapat daging haiwan yang boleh anda masak dan makan kemudian.

Bagaimana Mencari Makanan di DayZ di Xbox?

Memburu haiwan adalah sumber makanan yang hebat, tidak kira platform yang anda gunakan. Inilah cara anda menangkap mangsa anda di Xbox:

 1. Cari haiwan anda dan dekati dengan berhati-hati. Pastikan anda tidak berdiri terlalu dekat untuk mengelakkan menakutkan haiwan itu.
 2. Pergi ke inventori anda dan pilih senjata jarak jauh.
 3. Arahkan dan tembak haiwan itu. Sekiranya tembakan itu tidak membunuh haiwan itu dengan segera, ia akan mula berdarah dan akhirnya akan luka.
 4. Ikut haiwan itu dan tunggu sehingga ia mati.
 5. Pergi ke inventori anda dan lengkapkan pisau anda.
 6. Dekati bangkai dan gunakan butang tindakan pada D-pad anda untuk kulit binatang.
 7. Sekumpulan barang akan muncul di tanah, termasuk daging. Kumpulkan, dan kemudian anda boleh memasaknya.

Soalan Lazim Tambahan

Sekarang setelah kita membahas inti mencari makanan di DayZ, mari kita lihat beberapa perincian yang lebih berguna.

Bolehkah Anda Menghasilkan Item di DayZ?

Malangnya, versi lalai permainan tidak membenarkan anda menelurkan item. Satu-satunya cara anda dapat menghasilkan item di DayZ adalah dengan menggunakan mod. Nasib baik, terdapat sebilangan besar yang terdapat di internet, yang menjadikan kehidupan lebih mudah.

Mengapa Sukar Mencari Makanan di DayZ?

Mencari makanan boleh mencabar di DayZ, terutamanya jika anda seorang pemain baru. Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, anda tidak dapat menelurkan barang makanan di inventori anda tanpa menggunakan mod. Kaedah lain untuk memberi watak kepada anda memerlukan anda melakukan beberapa kerja.

Syukurlah, mencari makanan tidak mustahil di DayZ. Terdapat banyak sumber makanan, seperti cendawan, pohon pir, pokok epal, dan hidupan liar. Luangkan sedikit masa untuk melihat-lihat peta, dan anda akan mendapat banyak sumber.

Apakah Kaedah Mudah Mencari Makanan di DayZ?

Cara termudah untuk mencari makanan di DayZ adalah dengan mengumpulkan barang-barang siap. Untuk itu, anda boleh melihat banyak rumah hijau dan polytunnel. Lokasi-lokasi ini menghasilkan buah-buahan segar, sayur-sayuran, makanan dalam tin, minuman, dan pek benih.

Selain itu, anda boleh menjarah kapal-kapal pantai yang tersebar di sekitar garis pantai. Antara lain, mereka mengandungi makanan dalam tin dan minuman dalam tin, yang merupakan sumber pemakanan yang mudah.

Di mana anda mencari makanan di DayZ?

Terdapat banyak lokasi di DayZ di mana anda boleh mengumpulkan makanan:

• Pokok buah-buahan

• Perairan (ikan)

• Hutan (hidupan liar dan beri)

• Tanah (cendawan)

• Polytunnels

• Rumah hijau

• Bot pantai

Pastikan Tahap Kelaparan Anda di Teluk

Walaupun DayZ penuh dengan segala macam bahaya, permainan ini juga mempunyai sumber makanan yang hampir habis-habis. Anda bukan sahaja boleh pergi berburu dan memancing, tetapi anda juga boleh mendapatkan makanan dengan mengumpulkan buah-buahan dan cendawan. Apa sahaja yang anda pilih, pastikan watak anda memakan makanan yang mencukupi agar rasa lapar tidak melumpuhkan peluang anda untuk terus hidup.

Apakah cara kegemaran anda mengumpulkan makanan di DayZ? Adakah anda bergantung pada pelbagai kaedah mendapatkan makanan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found