Cara Mencari Nombor Model Firestick

Ekosistem Firestick telah berkembang dengan cepat sejak diperkenalkan. Kini terdapat lima Firesticks berbeza jika anda menghitung model generasi pertama yang telah dihentikan.

Cara Mencari Nombor Model Firestick

Setiap model dilengkapi dengan set sifat yang unik dan cara terbaik untuk mengetahui adalah dengan mengetahui nombor model anda. Beberapa aplikasi pihak ketiga dan pecah penjara Firestick mungkin memerlukan nombor model peranti anda yang tepat. Inilah sebabnya mengapa berguna untuk mengetahui cara mencarinya.

Terdapat beberapa cara mudah untuk melakukannya. Lihat petua di bawah.

Firestick Sendiri

Salah satu kaedah termudah untuk mencari nombor model adalah di firestick itu sendiri. Ini adalah proses tiga langkah mudah untuk mendapatkan nombor yang tepat. Inilah caranya:

1. Cabut palam Firestick

Keluarkan Firestick dari TV anda. (Ia harus dimatikan untuk mengelakkan kemungkinan timbulnya masalah ketika anda memasangnya kembali.)

2. Balikkan Firestick di Sebelahnya

Bahagian atas Firestick mempunyai nama dan logo jenama Amazon. Bahagian bawah adalah perkara yang anda minati, di mana nombor FCC dan nombor model yang tepat dapat dijumpai.

3. Tuliskan Model No.

Nombor model adalah gabungan huruf dan nombor yang menunjukkan generasi dan jenis Firestick anda dengan tepat.

Trik Berguna

Untuk mengelakkan daripada mencabut Firestick dari TV anda pada lewat, anda mungkin ingin menuliskan nombor model sebaik sahaja anda mengeluarkannya dari kotak. Hei, anda mungkin juga mengambil gambar di bahagian bawah di mana nombor modelnya.

Pembungkusan Firestick

Cara lain adalah melihat bungkusan. Anda tahu, yang dihantar oleh Firestick anda? Nombor model mesti tertera di label berhampiran kod bar.

Jadi, jika anda jenis yang teliti dan menyimpan kotaknya, keluarkan dari mana sahaja dan lihatlah.

Invois Pembelian

Amazon menghantar Firestick dengan bungkusannya di dalam kotak coklat, yang mempunyai logo anak panah di sebelahnya. Invois juga terdapat di dalam kotak dan harus mengandungi nombor model Firestick.

Model / Generasi Firestick yang berbeza

Seperti yang disebutkan di awal, ada lima model Firestick yang berlainan yang tersebar dalam tiga generasi. Untuk lebih memahami kemampuan peranti anda, mari kita lihat setiap modelnya.

Oleh kerana Firestick generasi pertama telah dihentikan, kami akan berhenti membicarakannya.

1. Firestick Generasi Kedua

Firestick generasi kedua keluar pada tahun 2016 dan masih boleh dibeli hari ini. Ia serasi dengan Alexa, jadi menyokong perintah yang diaktifkan suara dan penyemakan menu.

Firestick ini mempunyai storan dalaman 4.5 GB dan RAM 1 GB. Firestick generasi ke-2 mampu memuatkan video HD penuh dan penyahkodan suara surround Dolby Digital Plus untuk sistem home theater sehingga 7.1 pembesar suara (pembesar suara depan, pembesar suara tengah, pembesar suara sisi belakang, pembesar suara belakang belakang, dan subwoofer).

Perbezaan yang dapat anda lihat langsung dari kelawar adalah alat kawalan jauh. Lebih panjang dan lebih ramping daripada yang sebelumnya dan mempunyai fungsi mikrofon (untuk perintah yang diaktifkan suara).

2. Firestick Edisi Asas

Amazon melancarkan Firestick Edisi Asas pada akhir 2017 dalam usaha pengembangan pasaran global, tanpa henti yang mungkin kita tambahkan. Sebenarnya, model Firestick ini tidak terdapat di AS.

Firestick Edisi Asas kelihatan dan terasa sama dengan model generasi kedua tetapi alat kawalan jauh berbeza. Alat kawalan jauh ini mempunyai ukuran dan susun atur Firestick generasi pertama yang dihentikan. Dan tidak ada butang mikrofon kerana tidak menyokong arahan suara.

Seperti yang anda ketahui, jumlah bahasa yang dapat difahami dan dituturkan oleh Alexa berkembang dengan pesat. Oleh itu, jika anda berbahasa Sepanyol, Itali, atau Perancis, anda boleh menukar bahasa pada peranti Firestick yang lain.

3. Firestick 4K

Model terbaru ialah Firestick 4k. Ia mempunyai ciri yang lebih baik berbanding semua model sebelumnya dan, seperti namanya, ia menyokong video 4K.

Firestick ini adalah yang terbesar untuk menggambarkan daya pemprosesan yang lebih tinggi, dan alat kawalan jauh juga mempunyai lebih banyak butang daripada sebelumnya, seperti volume rocker.

Untuk Mengemas

Sekarang, anda harus mempunyai pemahaman yang baik tentang bagaimana mencari nombor model Firestick yang tepat pada peranti anda.

Sekiranya atas sebab tertentu kami meninggalkan kaedah lain untuk mencari nombor model dan anda mungkin mempunyai idea lain, ada bahagian komen yang tidak jauh dari sini. Kami percaya bahawa anda tahu apa yang perlu dilakukan!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found