Cara Mencari Alamat IP Firestick Amazon

Mengetahui alamat IP yang tepat untuk Firestick anda membolehkan anda melakukan semua jenis peretasan. Sebagai contoh, aplikasi seperti adbLink memerlukan alamat IP Firestick untuk membolehkan pemunggahan aplikasi lain.

Cara Mencari Alamat IP Firestick Amazon

Inilah berita baik. Anda tidak perlu menggaru-garu kepala bertanya-tanya tentang alamat IP Firestick anda kerana yang diperlukan hanyalah proses 3 langkah mudah untuk dicari. Sekiranya anda belum mengemas kini Firestick anda, antara muka lama (v5.2.2.0) memerlukan kaedah yang sedikit berbeza untuk mencari alamat IP.

Jangan takut. Tulisan ini merangkumi cara mencari alamat IP Firestick untuk kedua-dua versi perisian.

Alamat IP Firestick - Versi Perisian 5.2.4.0 dan yang lebih baru

Menavigasi antara muka pengguna Firestick terkini adalah tidak perlu dipertimbangkan, jadi anda seharusnya dapat mencari alamat IP dalam beberapa saat. Lihat langkah-langkah di bawah:

 1. Daripada Rumah skrin menavigasi ke Tetapan dan klik Okey. Laman Utama Firestick
 2. Sekarang, tatal ke TV Api Saya dan klik padanyaHalaman Tetapan Firestick.
 3. Seterusnya, klik pada Mengenai. Tetapan TV Kebakaran Saya
 4. Kemudian, tatal ke bawah ke Rangkaian pilihan dan klik padanya. Itu sahaja yang ada. Anda akan melihat alamat IP di sebelah kanan skrin. Salin ke bawah untuk memasuki aplikasi yang memerlukan alamat IP.

Alamat IP Firestick - Versi Perisian 5.2.2.0 dan Terdahulu

Anda tidak akan menghadapi masalah untuk mencari alamat IP Firestick walaupun anda menggunakan versi lama antara muka pengguna. Navigasi dan menu berbeza sedikit, tetapi sekali lagi ia hanya proses 3 langkah yang mudah. Inilah caranya:

 1. Daripada menatal ke kanan, tatal ke bawah dari skrin utama untuk masuk ke menu Tetapan. Setelah anda berada di sana, tatal ke kanan ke Sistem dan klik untuk mengakses lebih banyak pilihan.
 2. Sekarang, tatal ke bawah dan klik pada Mengenai pilihan untuk mendapatkan lebih banyak maklumat.
 3. Kemudian, di Mengenai menu, tatal ke bawah dan klik pada Rangkaian tab untuk mencari alamat IP Firestick. Itu betul-betul di baris pertama.

Bagaimana Menyembunyikan Alamat IP Firestick?

Seperti yang diisyaratkan pada awal penulisan ini, alamat IP Firestick diperlukan jika anda ingin menggunakan beberapa aplikasi pihak ketiga yang keren. Tetapi bagaimana jika anda lebih suka menyembunyikan alamat IP pada peranti Fire TV anda?

Terdapat beberapa faedah untuk menyembunyikan alamat IP. Pertama, ia membolehkan anda menggunakan pelayan yang berbeza dan mengelakkan lalu lintas Internet yang berlebihan, yang dapat meningkatkan penyanggaan. Sebagai tambahan, alamat IP Firestick yang tersembunyi menggagalkan ISP yang mengintip daripada mendapatkan maklumat anda, terutamanya jika anda menggunakan Kodi.

Terlebih lagi, anda dapat mengakses beberapa kandungan yang terhad secara geografi dengan menipu lokasi tepat anda. Walau apa pun, anda perlu memuat turun dan memasang perkhidmatan VPN terlebih dahulu. Sebagai contoh, tutorial ini adalah untuk ExpressVPN, tetapi anda boleh memilih perkhidmatan VPN lain yang paling sesuai untuk anda.

Berikut adalah langkah-langkah yang harus anda ikuti untuk menyembunyikan alamat IP Firestick:

 1. Pergi ke laman web atau aplikasi Express VPN untuk mendaftar sebagai pengguna baru.
 2. Seterusnya, setelah Firestick dihidupkan, akses ke Aplikasi menu dan klik pada Kategori, kemudian Utiliti untuk memilih aplikasi ExpressVPN.
 3. Sekarang, klik pada Dapatkan butang untuk memuat turun dan memasang ExpressVPN. Sekiranya aplikasi tidak muncul di menu Utiliti, anda boleh menggunakan bar carian untuk mencarinya di Amazon Store.
 4. Selepas memasang aplikasi, pilih Buka dan log masuk dengan nama pengguna dan kata laluan anda. Selepas itu, pilih pelayan pilihan anda dan nikmati kelebihan alamat IP tersembunyi.
 5. Setelah sambungan VPN dihidupkan dan dijalankan, cukup klik pada butang Utama di jauh Firestick anda dan anda sudah siap.

Alamat Akhir

Mencari alamat IP Firestick adalah proses yang cukup mudah tanpa mengira versi perisian yang anda gunakan. Dengan kemampuan untuk menggunakan pelbagai jenis aplikasi pihak ketiga, ini akan menjadikan cara Firestick anda lebih serba boleh.

Sekarang, kami ingin mengetahui pengalaman anda dengan aplikasi yang memerlukan anda memasukkan alamat IP Firestick anda. Oleh itu, jangan ragu untuk berkongsi aplikasi kegemaran anda di bahagian komen di bawah.

Ini berlipat ganda untuk mengetahui tentang perkhidmatan VPN kegemaran anda, terutamanya jika anda menggunakannya dari luar negara. Apa yang anda buat?

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found