Cara Mencari Alamat Dari Nombor Telefon

Adakah anda perlu mencari alamat seseorang? Ketika datang ke perniagaan dan kedai, pencarian Google yang cepat akan cukup. Tetapi bagaimana dengan alamat rumah seseorang? Tidak banyak orang mengetahui hal ini, tetapi anda sebenarnya dapat mencari alamat dengan nombor telefon melalui kaedah yang disebut carian telefon terbalik.

Cara Mencari Alamat Dari Nombor Telefon

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara mencari alamat dari nombor telefon untuk negara yang berbeza. Kami juga akan menyenaraikan beberapa laman web terbaik yang boleh anda gunakan untuk melakukannya.

Cara Mencari Alamat Dari Nombor Telefon di AS

Menjejaki seseorang mungkin lebih mudah daripada yang anda sangka. Terdapat beberapa laman web dan sumber yang dapat membantu anda mencari alamat, nombor telefon, atau nama seseorang. Lebih-lebih lagi, kebanyakan perkhidmatan ini percuma.

Cara termudah untuk mengesan seseorang adalah melalui direktori telefon. Yang anda perlukan hanyalah nama orang tersebut, dengan mana anda dapat mencari nombor telefon, rumah atau alamat perniagaan mereka. Carian telefon terbalik berlaku sebaliknya - ini membantu anda mencari alamat seseorang dengan nombor telefonnya.

Sekiranya anda tertanya-tanya mengapa laman web ini wujud, terdapat beberapa sebab. Pertama, carian telefon belakang dapat membantu anda mengetahui identiti orang yang telah menghubungi anda. Ini sangat berguna semasa anda berurusan dengan nombor yang tidak diketahui atau panggilan spam. Selain mengetahui identiti pemanggil anda, direktori telefon terbalik dapat membantu anda mengetahui di mana seseorang tinggal.

Untuk mencari alamat seseorang dari nombor telefon di Amerika Syarikat, anda boleh menggunakan Whitepages, AnyWho, dan AllAreaCodes.

Perlu diingat bahawa jauh lebih sukar untuk mencari alamat seseorang dengan nombor telefon bimbit. Lebih baik menggunakan talian darat mereka, jika anda memilikinya. Nampaknya nombor telefon seseorang disenaraikan di tempat pertama. Pencarian telefon bimbit terbalik biasanya memberikan lebih banyak maklumat, kecuali jika anda bersedia membayar sejumlah jenis bayaran.

Cara Mencari Alamat Dengan Halaman Putih

Whitepages menawarkan perkhidmatan percuma yang boleh anda gunakan untuk mencari alamat seseorang. Laman web ini mempunyai lebih daripada 500 juta nombor AS. Selain mencari alamat seseorang, Anda dapat menggunakan Halaman Putih untuk mencari nombor telefon, mendapatkan pemeriksaan latar belakang, menerima maklumat pembawa, mencari perniagaan, dan bahkan mencari kemungkinan rekod jenayah. Walaupun, beberapa ciri ini hanya tersedia untuk ahli Whitepages Premium.

Inilah yang perlu anda lakukan untuk mencari alamat dengan nombor telefon di Whitepages:

 1. Pergi ke laman web Whitepages.
 2. Klik pada tab "Telefon Balik" di atas bar carian.

 3. Taipkan nombor telefon dengan kod kawasan (mis., 212-674-0971).

 4. Pilih butang "Cari".

Anda akan dibawa ke halaman hasil, di mana anda akan dapat mengetahui jenis telefon nombor yang didaftarkan. Sekiranya nombor telefon yang anda masukkan adalah telepon rumah, maka anda juga akan diberi maklumat tentang nama pemilik, alamat mereka, perniagaan yang berkaitan, atau bahkan alamat yang berkaitan.

Walau bagaimanapun, jika anda memasukkan nombor telefon bimbit, maklumat yang anda dapat jauh lebih terhad. Sebagai contoh, anda boleh mengetahui nama syarikat penerbangan mudah alih, serta bandar dan negeri tempat mereka tinggal. Sekiranya anda ingin mengetahui lokasi sebenar mereka, anda harus melanggan Whitepages Premium.

Sekiranya nombor telefon yang anda masukkan tidak disenaraikan di laman web ini, anda akan dibawa ke halaman "Tidak ada padanan". Sekiranya ini berlaku, tatal ke bawah ke bahagian "Carian Alternatif". Anda boleh mencuba "Carian kod kawasan" atau "Kod Kawasan Terbalik."

Bagaimana Mencari Alamat Dengan AnyWho

AnyWho adalah laman web hebat lain yang boleh anda gunakan untuk mencari alamat seseorang. Ia menawarkan perkhidmatan seperti "Yellow Pages", "People Search" dan "Reverse Phone Lookup". Untuk mencari alamat seseorang dengan AnyWho, ikuti langkah-langkah di bawah:

 1. Lawati laman web AnyWho.
 2. Pergi ke tab "Reverse Phone Lookup".

 3. Masukkan nombor telefon di kotak "Telefon (diperlukan)".

 4. Klik pada butang "Cari".

AnyWho akan segera memberitahu anda kepada siapa nombor telefon didaftarkan. Anda dapat menyemak semua maklumat yang ada di halaman hasil. Perlu diingat bahawa AnyWho hanya akan memberikan anda data ini jika anda menggunakan nombor darat. Anda tidak akan dapat mengetahui alamat dengan nombor telefon bimbit.

Cara Mencari Alamat Dengan AllAreaCodes

Anda boleh menggunakan laman web AllAreaCodes untuk mencari alamat di AS dan Kanada. Ia juga menawarkan senarai semua kod kawasan mengikut negeri dan negara. Terdapat lebih daripada 80 juta nombor telefon berdaftar di laman web ini. Lebih-lebih lagi, perkhidmatan carian telefon terbalik adalah percuma.

Inilah yang perlu anda lakukan untuk mencari alamat dengan AllAreaCodes:

 1. Pergi ke laman web AllAreaCodes.
 2. Klik pada tab "Carian Telefon Terbalik" di bahagian atas skrin.

 3. Masukkan kod kawasan dan nombor telefon di kotak carian.

 4. Klik pada butang "Cari".

 5. Semak halaman hasil.

Dengan nombor telefon seseorang, AllAreaCodes akan memberi anda nama dan alamat mereka. Sekiranya nombor telefon yang anda masukkan tidak disenaraikan di laman web ini, anda masih akan mengetahui bandar yang paling mungkin mereka tinggali, penyedia perkhidmatan mereka, zon waktu, dan peta nombor telefon tersebut.

Cara Mencari Alamat Dari Nombor Telefon di UK

Anda juga boleh menggunakan nombor telefon seseorang untuk mencari alamatnya di United Kingdom. Laman web carian telefon terbalik Inggeris yang paling popular adalah Carian Percuma dan Siapa yang dipanggil. Kedua-dua laman web ini menggunakan kaedah carian telefon belakang untuk membantu anda mengenal pasti pemanggil anda. Walaupun mereka menawarkan perkhidmatan percuma, mengetahui lokasi tepat seseorang biasanya dikenakan bayaran.

Carian Percuma membolehkan anda mengenal pasti nombor telefon, sama ada nombor darat atau telefon bimbit. Laman web ini tidak menghendaki anda mendaftar atau memberikan jenis data peribadi apa pun. Anda bahkan boleh menggunakan laman web ini untuk mengenal pasti nombor telefon dari daerah lain.

Yang perlu anda lakukan hanyalah pergi ke laman web Pencarian Percuma, taipkan nombor telefon, dan cari. Apa yang hebat dari Free-Lookup ialah ia juga memberitahu anda berapa kali nombor telefon yang tepat ini dicari. Sekiranya terdapat catatan nombor tersebut dalam pangkalan data mereka, anda akan dapat melihat terakhir kali ia dicari. Di samping itu, jika anda mahu, anda boleh melaporkannya sebagai spam.

Laporan lengkap merangkumi alamat tempat tinggal, profil media sosial, nombor telefon yang berkaitan, dan banyak lagi. Walau bagaimanapun, jenis data ini memerlukan anda membayar yuran.

Anda juga boleh menggunakan laman web Who-calling untuk mengenal pasti nombor telefon UK. Ia sangat berguna untuk panggilan spam, kerana ini membolehkan anda melihat komen dari penerima panggilan sebelumnya.

Cara Mencari Alamat Dari Nombor Telefon di Australia

Pencarian telefon terbalik tidak selalu sah di Australia, tetapi hari ini, terdapat banyak laman web yang boleh anda gunakan untuk mencari alamat seseorang di Australia. Laman web terbaik yang boleh anda gunakan untuk ini adalah Reverse Australia.

Tidak seperti laman web lain yang disebutkan setakat ini, untuk menggunakan perkhidmatan pencarian telefon terbalik ini, anda perlu log masuk dengan akaun Facebook anda. Walaupun anda boleh melangkau langkah ini, anda tidak akan dapat alamatnya. Untuk mencari alamat seseorang dengan Reverse Australia, ikuti langkah-langkah di bawah:

 1. Pergi ke laman web Reverse Australia.
 2. Daftar ke laman web dengan akaun Facebook anda.

 3. Masukkan nombor telefon di bar carian.

 4. Klik pada butang kaca pembesar di sebelah kanan.

Anda juga dapat melihat apakah ada komen lalu yang berkaitan dengan nombor telefon yang anda masukkan. Anda bukan sahaja boleh menggunakan bahagian komen untuk memberitahu orang lain bahawa nombor itu adalah penipu atau spam, tetapi input anda akan benar-benar tanpa nama.

Reverse Australia juga berfungsi dengan nombor yang tidak tersenarai dan senyap.

Cara Mencari Alamat Dari Nombor Telefon di Kanada

Untuk mencari alamat dari nombor telefon di Kanada, anda boleh menggunakan AllAreaCodes dan Canada411.

Seperti disebutkan sebelumnya, AllAreaCodes adalah direktori dalam talian yang membantu anda mengenal pasti pemanggil dari AS dan Kanada. Sekiranya anda menatal ke bawah di laman utama, anda akan melihat senarai kod kawasan Kanada. Inilah yang perlu anda lakukan untuk mencari alamat dari nombor telefon Kanada:

 1. Lawati laman web AllAreaCodes.
 2. Navigasi ke tab "Reverse Phone Lookup" di bahagian atas skrin.

 3. Di bawah "Cari melalui Telefon", masukkan nombor telefon Kanada.

 4. Klik pada butang "Cari".

Itu sahaja yang ada. Anda akan dibawa terus ke halaman hasil, di mana anda akan melihat alamat yang anda cari.

Satu lagi laman web hebat untuk ini adalah Canada411. Ini adalah cara anda menggunakannya untuk mencari alamat seseorang di Kanada:

 1. Pergi ke laman web Canada411.
 2. Pilih antara bahagian "Cari Orang" dan "Cari Perniagaan".

 3. Teruskan ke "Pencarian nombor telefon terbalik."

 4. Masukkan nombor telefon.

 5. Klik pada butang "Cari".

Untuk mendapatkan maklumat yang lebih terperinci, anda mungkin perlu mendaftar ke laman web ini dengan akaun Facebook anda.

Ketahui Identiti Pemanggil Anda

Pencarian nombor telefon terbalik adalah alat yang bagus untuk ketika anda menerima panggilan dari nombor yang tidak diketahui. Terdapat beratus-ratus laman web carian telefon terbalik untuk dipilih, dan beberapa daripadanya adalah percuma. Menggunakan kaedah ini bukan sahaja memberi anda alamat pemanggil, tetapi juga pelbagai maklumat lain.

Adakah anda pernah mencuba mencari alamat seseorang dengan nombor telefonnya? Alat carian telefon terbalik mana yang anda gunakan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found