Cara Mengisi Kawasan di Photoshop

Photoshop adalah aplikasi penyuntingan gambar yang tiada tandingan, sejauh ini alat No.1 di kalangan profesional sejak dilancarkan pada tahun 1990.

Cara Mengisi Kawasan di Photoshop

Penyunting gambar profesional mengetahui semua muslihat yang dapat membantu mereka menjimatkan masa dan menyelesaikan tugas tertentu dengan lebih cepat. Sebagai permulaan, mengisi kawasan yang luas pada gambar dengan warna padat. Anda boleh menggunakan alat melukis dan melukis di sini, tetapi boleh dilakukan dengan lebih pantas di Photoshop.

Mengapa Tidak Menggunakan Cat dan Lukisan

Iblis mungkin ada dalam perinciannya, tetapi jika anda menghabiskan banyak masa untuk menangani setiap butiran, anda akan membuang masa yang berharga dan mungkin kehilangan kesabaran dan fokus, yang hanya dapat muncul dalam karya anda.

Daripada melukis dan melukis, ada dua cara menarik untuk mengisi kawasan dengan warna yang sama. Anda boleh menggunakan salah satu Baldi cat alat atau Isi Perintah. Kedua-duanya sama-sama cekap dan, bergantung pada keutamaan dan keadaan anda, anda mungkin lebih suka yang lain daripada yang lain.

kedai gambar

Baldi cat

Inilah cara menggunakan Baldi cat alat di Photoshop:

  1. Aktifkan Pemilih Warna dengan menavigasi ke swatch warna latar depan di kotak alat. Sekarang, cari warna yang anda mahu gunakan dan pilih atau pilih warna dari salah satu perpustakaan warna. Mengklik okey akan terkunci dengan warna yang dipilih.

  2. Untuk memilih Baldi cat alat, tekan G kekunci pada papan kekunci anda. Sekiranya ini tidak berfungsi, anda mungkin telah menggunakan alat yang terdapat di kotak alat yang sama dengan Baldi cat (yang Kecerunan alat, misalnya). Sekiranya ini berlaku, tekan Shift + G dan tekan / tahan pada Kecerunan alat dalam kotak alat, yang harus menunjukkan Baldi cat.

  3. Sekarang, anda perlu menetapkan pilihan untuk Baldi cat alat dan ini dilakukan di Pilihan. Sekiranya anda ingin menggunakan pengisian corak tertentu dan bukan warna latar depan, anda perlu membuka menu sumber pengisian dan mengubah tetapannya menjadi Corak daripada Latar depan. Sekarang, pilih corak yang dikehendaki dari galeri corak. Buka Mod menu, pilih mod pengadunan, dan cari kelegapan yang betul untuk pengisian. The Toleransi medan menentukan seberapa dekat kawasan yang anda isi harus menyerupai warna kawasan. Dengan kata lain, seberapa dekat piksel harus menyerupai kawasan yang dimaksudkan. The Bersebelahan, Anti-Alias, dan Semua Lapisan kotak pilihan membantu anda menentukan tepi kawasan pengisian anda.

  4. Akhirnya, klik gambar dengan Baldi cat alat di kawasan sasaran (warna yang ingin anda ganti).

Isi Perintah

Inilah cara menggunakan Isi Perintah di Photoshop:

  1. Menggunakan Pemilih Warna alat untuk memilih warna latar (latar depan). Untuk melakukan ini, klik swatch warna latar / latar depan di kotak alat. Pilih warna dengan memilih satu dari perpustakaan warna atau dengan memasukkan formula yang sesuai. Klik okey untuk menetapkan warna ini.

  2. Untuk membesarkan Isi kotak dialog, tekan Shift + Ruang Belakang pada PC, atau Shift + Padam pada Mac. Pilih antara Warna latar belakang atau Warna Foreground di dalam Gunakan Sekiranya anda berubah fikiran, mengesampingkan warna ini semudah memilih Warna untuk memunculkan Pemilih Warna. The Gunakan menu boleh diatur ke Sejarah, Putih, Hitam, 50%Kelabu, atau Corak. The Corak pilihan akan membuka Corak Tersuai galeri untuk anda memilih isian anda. Pastikan bahawa anda memilih Kandungan-Sedar pilihan untuk pilihan untuk mengisi dirinya sendiri dengan melukis perincian dari kawasan bersebelahan gambar.

  3. The Mod menu membolehkan anda mengawal adunan isi dengan warna yang ada di kawasan sasaran. Kelegapan menentukan seberapa buram pengisian anda. The Memelihara Ketelusan kotak pilihan membantu anda memastikan bahawa isian tidak mempengaruhi kawasan telus dalam gambar. Untuk menggunakan pengisian selepas memperibadikannya, klik okey.

Perkara yang Perlu Diingat

Walaupun ini terdengar cukup asas, ada perkara yang perlu anda perhatikan. Pertama sekali, yang disebutkan Kandungan-Sedar isi selalunya boleh menghasilkan keputusan secara rawak. Ini bermaksud bahawa anda akan bermain dengan Buat asal perintah sedikit.

The 50% Kelabu tetapan tidak seperti menetapkan warna CMYK di Pemilih Warna. Hasilnya cenderung berbeza-beza. Pada asasnya, 50% Kelabu memberi anda warna yang berukuran 128 dalam fail RGB di ketiga-tiga saluran, ditambah 50% di setiap saluran fail CMYK.

Perkara yang Perlu Diingat

Penjimatan Masa Sebenar

Kita boleh berjanji banyak ini. Sebaik sahaja anda mengetahui cara menggunakan Baldi cat alat dan Isi Perintah, apa sahaja kerja yang anda lakukan di photoshop akan menjadi lebih berkesan.

Berapa kerap anda menggunakan dua arahan ini? Adakah anda lebih suka mengambil jalan panjang melukis dan melukis? Kenapa? Kenapa tidak? Bincangkan!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found