Cara Mengeksport Reka Bentuk ke PDF dalam Figma

Tidak seperti aplikasi penyuntingan grafik yang serupa, Figma menyedari keinginan pengguna untuk mengeksport reka bentuk mereka ke PDF dan dapat membaginya dengan ahli pasukan, artis, atau pelanggan lain. Pada tahun 2018, Figma memperkenalkan Eksport PDF mereka sendiri yang membolehkan penukaran reka bentuk menjadi PDF dengan cepat dan mudah.

Cara Mengeksport Reka Bentuk ke PDF dalam Figma

Sekiranya anda ingin mengetahui cara mengeksport ke PDF di Figma, anda sudah sampai di tempat yang tepat. Artikel ini akan membincangkan pelbagai cara untuk melakukannya dalam aplikasi desktop dan mudah alih.

Cara Mengeksport ke PDF dalam Figma pada PC

Anda boleh menggunakan beberapa kaedah untuk mengeksport ke PDF dalam Figma, bergantung pada kesan yang ingin anda capai.

Yang pertama adalah melakukannya melalui tab sifat:

 1. Pilih lapisan yang ingin anda eksport. Sekiranya anda ingin mengeksport semuanya, pastikan untuk tidak memilihnya.
 2. Pergi ke panel Properties.

 3. Pilih "PDF" di bawah "Eksport".

 4. Eksport fail dengan nama yang disukai.

Dengan melakukan ini, anda akan membuat fail PDF yang terpisah untuk setiap lapisan yang telah anda eksport.

Sekiranya anda ingin mengeksport semua bingkai ke satu fail PDF, anda boleh melakukannya melalui menu Fail. Dalam kes itu, setiap bingkai akan menjadi halaman terpisah dalam PDF, dalam urutan yang sama seperti pada Figma. Ikuti langkah di bawah untuk menggunakan kaedah ini:

 1. Setelah selesai dengan reka bentuk anda, ketuk logo Figma di sudut kiri atas untuk membuka menu Fail.

 2. Tekan "Eksport Bingkai ke PDF."

Apabila anda ingin memindahkan bingkai atau menyesuaikan kualiti sebelum mengeksport, kami mengesyorkan memasang pelanjutan yang dipanggil TinyImage Compression:

 1. Buka Figma dan pergi ke tab semak imbas.

 2. Tekan "Komuniti."

 3. Ketik "TinyImage Compressor" di bar carian dan pilih "Plugin."

 4. Tekan "Pasang."

 5. Setelah memasangnya, pilih bingkai yang ingin anda eksport dan pastikan "PDF" dipilih di tab sifat di sebelah kanan.
 6. Tekan "Plugin" dan pilih "TinyImage Compressor," atau klik kanan di mana sahaja di kanvas dan tekan "Plugins."

 7. Sesuaikan kualiti fail, sehingga mengubah ukuran file dan tekan "Buat PDF."

 8. Sesuaikan kedudukan bingkai dengan menyeret dan menjatuhkan. Anda juga boleh memberikan kata laluan ke fail PDF.

 9. Tekan "Eksport Bingkai ke Gabungan PDF."

Fail PDF anda akan dieksport ke destinasi pilihan. Pelanjutannya tidak percuma, tetapi anda mendapat 15 percubaan percuma. Selepas itu, anda boleh memutuskan sama ada peluasan itu bernilai.

Sekiranya anda hanya mahu beberapa item dari kanvas anda untuk dieksport ke PDF, atau kanvas anda berantakan, ada kaedah lain yang boleh anda gunakan.

Prosesnya lebih mudah bagi pengguna Mac kerana mereka mempunyai alat dari Pratonton yang tersedia, yang membolehkan mereka bekerja dengan PDF tanpa memasang program lain:

 1. Pilih lapisan yang ingin anda eksport.
 2. Di tab Properties, pastikan "PDF" dipilih di bawah "Export".
 3. Tekan "Eksport [nombor] lapisan."

Bolehkah saya Mengeksport ke PDF dalam Figma pada iPhone?

Figma mempunyai versi mudah alih bernama "Figma Mirror." Aplikasi ini membolehkan anda melihat reka bentuk anda pada peranti sebenar dan mengesan perubahan. Anda hanya perlu log masuk dengan nama pengguna dan kata laluan yang sama untuk mengakses reka bentuk yang telah anda buka di desktop anda.

Walaupun ini adalah kaedah terbaik untuk melacak kemajuan anda, Figma Mirror tidak membenarkan anda mengedit reka bentuk melalui telefon anda. Ini bermakna tidak ada cara untuk mengeksport reka bentuk ke PDF menggunakan iPhone anda. Sekiranya anda mahu fail dieksport ke PDF, anda harus melakukannya melalui aplikasi desktop dan kemudian menghantarnya ke telefon anda.

Bolehkah saya Mengeksport ke PDF dalam Figma pada Peranti Android?

Sekali lagi, tidak mungkin untuk mengeksport ke PDF secara langsung dari telefon anda. "Figma Mirror" adalah versi mudah alih Figma. Aplikasi ini membolehkan anda melihat reka bentuk pada telefon anda semasa mengerjakannya di dalam aplikasi desktop. Setiap kali anda membuat perubahan pada reka bentuk anda, anda dapat melihat perubahan tersebut berlaku pada peranti Android anda.

Mengeksport ke PDF dalam Figma Bukan Enigma

Sekiranya anda ingin mencetak reka bentuk Figma anda atau membaginya dengan orang lain, penting untuk belajar bagaimana mengeksportnya ke PDF. Pada masa ini, hanya mungkin dilakukan di PC, dan anda boleh memilih kaedah bergantung pada apa yang ingin anda capai.

Bagaimana anda mengeksport ke PDF di Figma? Adakah anda menggunakan salah satu kaedah yang disebutkan di atas? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found