Cara Menaikkan Taraf dalam Nasib / Pesanan Besar

Apabila anda memanggil Pelayan dari masa dan ruang di FGO, anda tidak akan mendapatkannya sepenuhnya. Sebaliknya, anda mesti memberi mereka pengalaman (EXP) yang mereka perlukan untuk naik ke tahap yang lebih tinggi. Tidak seperti permainan RPG lain, anda perlu menggunakan item tertentu untuk menaikkan taraf Pelayan anda.

Cara Menaikkan Taraf dalam Nasib / Pesanan Besar

Walaupun FGO adalah permainan gacha, anda masih boleh menggunakan EXP dengan cukup dipercayai. Akan memerlukan masa yang lama dan banyak penggilingan untuk memaksimumkan Servant, tetapi anda masih dapat melakukannya dengan sedikit bantuan. Teruskan membaca untuk mengetahui caranya.

Cara Meningkatkan Pelayan dengan Cepat

FGO tidak seperti permainan RPG biasa di mana anda boleh naik level secepat yang anda rela bekerja. Pertanian harian anda adalah minimum, dan anda memerlukan Mata Tindakan (AP) untuk bermain dalam Permintaan Percuma dan Permintaan Utama. Kecuali anda tidak keberatan membayar wang sebenar untuk mengisi Mata Tindakan anda, anda hanya akan mendapat begitu banyak Kad Pengalaman sehari.

Anda menjana semula AP dari masa ke masa, dan had AP anda bergantung pada Tahap Master anda. Pada masa ini, AP tertinggi yang dapat dimiliki oleh pemain melalui regenerasi semula jadi adalah 142. Anda boleh menggunakan Saint Quartz atau Apel untuk memperoleh lebih banyak, bahkan melebihi had semula jadi.

Selain menggunakan AP untuk memainkan Quests Harian, anda juga dapat mengorbankan Servant anda yang lain sebagai makanan EXP. Sebelum kita membahas ini, mari kita lihat memacu misi harian.

Meningkatkan Penjawat Anda Dengan Kad Pengalaman

Menggunakan Kad Pengalaman adalah kaedah terbaik untuk menaikkan taraf Pelayan anda. Kad-kad ini adalah ganjaran untuk menyelesaikan Permintaan Harian. Permintaan Harian mengalami empat atau lima kesukaran:

 • Asas (10 AP)
 • Pertengahan (20 AP)
 • Lanjutan (30 AP)
 • Ahli (40 AP)
 • Ekstrim (40 AP)

Semakin tinggi kesukaran, semakin banyak EXP yang anda perolehi daripada membersihkannya. Sebaliknya, anda juga akan menghabiskan lebih banyak AP untuk melakukannya.

Setiap Pencarian Harian terdiri daripada tiga bahagian:

 • Bidang Latihan
 • Perhimpunan Ember
 • Treasure Vault

Ember Gathering adalah bahagian yang memberi anda Kad Pengalaman sebaik sahaja anda mengalahkan musuh. Bidang Latihan menghasilkan item semasa memasuki Treasure Vault adalah sumber QP anda, mata wang yang diperlukan untuk melakukan pelbagai tugas di FGO.

Kad Pengalaman tergolong dalam lapan jenis, dengan tujuh yang sesuai dengan tujuh kelas Servant asal di FGO:

 • Sabre
 • Pemanah
 • Lancer
 • Penunggang
 • Kastor
 • Pembunuh
 • Berserker
 • Kad Semua Kelas

Menggunakan Kad Pengalaman yang sesuai pada Pelayan akan memberi mereka EXP tambahan. Untuk kelas di luar tujuh yang asal, anda hanya boleh menggunakan Kad Semua Kelas. Melakukannya membolehkan anda memanfaatkan sepenuhnya setiap Kad Pengalaman yang anda perolehi.

Untuk menaikkan taraf Hamba, ikuti langkah berikut:

 1. Pergi ke menu Synthesize.

 2. Pilih "Pengukuhan Hamba."

 3. Pilih sehingga 20 Kad Pengalaman.

 4. Guna mereka.

Lebih-lebih lagi, kad kelas yang berbeza jatuh pada hari-hari tertentu. Anda semestinya mengusahakan Kad Pengalaman setiap hari, tetapi jika anda bercadang untuk menyimpan sedikit lagi sehingga pencarian berubah, teruskan. Inilah yang dapat anda peroleh setiap hari dalam seminggu:

 • Isnin: Lancer, Assassin, Berserker
 • Selasa: Saber, Rider, Berserker
 • Rabu: Pemanah, Kastor, Berserker
 • Khamis: Lancer, Assassin, Berserker
 • Jumaat: Saber, Rider, Berserker
 • Sabtu: Pemanah, Kastor, Berserker
 • Ahad: Semua kelas secara rawak

Anda tidak dapat memperoleh Kad Pengalaman Semua Kelas dari Pertanyaan Harian. Anda harus melancarkannya di Friend Point Gacha sebagai gantinya. Isu ini dapat menjadikan Pelayan kelas bukan standard menjadi lebih sukar.

Walaupun begitu, jika anda mempunyai beberapa tambahan yang ada, tidak ada yang menghalang anda untuk menggunakan kad pada mana-mana Servant.

Semasa bermain melalui Pertanyaan Harian, cuba tim yang dibina untuk menyelesaikannya secepat mungkin. Pasukan terbaik dapat menyingkirkan musuh dalam satu pusingan, yang menjimatkan banyak masa.

Pemula yang ingin bertani dalam kesukaran yang lebih mudah, kerana mereka menghasilkan Kad Pengalaman terbaik, dapat berteman di FGO dan menggunakan Pelayan sokongan mereka. Pelayan ini mampu menangani misi mudah dengan sendirinya, menjadikannya strategi permainan awal yang kuat.

Sekiranya anda mempunyai banyak Saint Quartz dan Epal Emas, Perak, atau Tembaga, anda boleh memulihkan beberapa AP dan terus bertani. Itu bergantung pada stok barang anda, dan jika anda mempunyai kelas tertentu yang ingin naik level dengan cepat, anda mungkin ingin berkompromi dengan memakan lebih banyak AP untuk mendapatkan apa yang anda perlukan.

Setelah mendapat akses ke Kad Pengalaman empat bintang, kami mengesyorkan untuk membakar kad yang dinilai rendah untuk Mana Prisma. Anda boleh menggunakan Mana Prisma untuk memanggil lebih ramai Pelayan dengan menukarnya dengan Tiket.

Cara lain untuk mendapatkan Kad Pengalaman adalah:

 • Soalan Cerita Utama
 • Pertanyaan Percuma
 • Ganjaran Acara
 • Kedai Pertukaran Acara

Terdapat banyak perancangan dan strategi yang sesuai untuk setiap hari. Sebaik sahaja anda mendapat akses kepada Pelayan yang lebih penting, menyelesaikan Permintaan Harian akan menjadi urusan yang mudah.

Mengorbankan Hamba

Mengorbankan mana-mana Servant yang tidak diingini juga merupakan kaedah terbaik untuk membantu Level 5 Servant naik. Sebagai permainan gacha, anda pasti akan mendapat Pelayan yang tidak anda perlukan. Anda boleh menyimpannya atau mengorbankannya sebagai makanan ternakan EXP.

Memberi makan kepada Pelayan kelas yang sama kepada Pelayan sasaran juga memberi bonus EXP bonus. Sifat ini mencerminkan penggunaan Kad Pengalaman juga.

Langkah-langkah yang tepat untuk menggunakan Kad EXP juga memungkinkan anda mengorbankan Pelayan.

Cara Meningkatkan Pelayan di FGO

Dalam FGO, menaikkan taraf Servants anda disebut Meningkatkan, dan menaikkan level adalah sebahagian daripadanya. Cara lain untuk meningkatkan Servant anda adalah:

 • Peningkatan Phantasm Mulia

Setiap Hamba mempunyai Phantasm Mulia, senjata pilihan mereka. Dalam FGO, Phantasm Mulia merujuk kepada kad khas yang membolehkan mereka menggunakan kekuatan utama mereka semasa pertempuran. Kekuatan ini dapat menyerang, menyembuhkan, atau memberi status negatif kepada musuh.

Apabila anda meningkatkan Phantasm Mulia, ia menjadi lebih berkesan dalam pertarungan. Untuk menaik tarafnya, anda mesti memperoleh sekurang-kurangnya dua salinan dari Pelayan yang sama. Melakukan tindakan ini akan mengakibatkan peningkatan kerosakan dan kesan berlebihan.

Inilah cara menggabungkan dua daripada Pelayan yang sama:

 1. Pergi ke menu Peningkatan.

 2. Pilih "Fantasia Mulia."

 3. Pilih Fantasia Mulia yang ingin anda tingkatkan.

 4. Teruskan dan gabungkan salinannya.

 5. Ulangi jika anda mempunyai lebih banyak salinan.

Tidak ada alasan untuk menangguhkan Noble Phantasm Enhancement, kerana anda tidak dapat memiliki dua dari Hamba yang sama di medan perang.

 • Kenaikan

Hamba dapat melakukan Ascension, yang melibatkan pertanian untuk mendapatkan barang yang unik dan membelanjakannya. Walau bagaimanapun, anda perlu menaikkannya sebelum ini mungkin. Setiap Hamba dapat Menaik empat kali.

Pelayan yang Ascend mempunyai had tahap maksimum baru dan memperoleh kemahiran baru. Ganjaran menjadikannya lebih berkesan dalam pertempuran.

Ascension berfungsi dengan melakukan perkara berikut:

 1. Pergi ke menu Peningkatan.

 2. Pilih "Kenaikan."

 3. Pilih Hamba yang ingin anda naiki.

 4. Luangkan semua sumber yang diperlukan.

 5. Ulangi untuk Pelayan lain jika anda boleh.

Ingat bahawa anda memerlukan lebih daripada bahan dan barang, kerana anda menghabiskan sejumlah besar QP untuk Ascension. Lakukan Ascension hanya apabila anda mampu.

Bahan dan barang yang mesti anda gunakan untuk proses ini datang dari bermain cerita, Pertanyaan Harian, Acara dan banyak lagi. Anda akan memerlukan sedikit masa sebelum anda mengumpulkan cukup bahan, sebab itulah anda harus berusaha menyelesaikan pengisaran setiap hari dan memperoleh QP yang cukup untuk bertahan lama.

Bilas dan Ulangi

Proses menaikkan taraf dan meningkatkan Penjawat anda adalah sesuatu yang membosankan melainkan anda tidak mahu mengeluarkan sejumlah wang. Namun, ada sumber yang mencukupi untuk membolehkan anda memaksimumkan Hamba tanpa mengeluarkan satu sen pun. Yang anda perlukan hanyalah kesabaran, masa, dan rakan.

Siapa Hamba terkuat anda di FGO? Adakah anda fikir sistem meratakan semasa adalah ringan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found