Cara Mendapatkan Kod Perintah di FGO

Kad Nasib / Pesanan Besar mempengaruhi bagaimana Hamba anda berperang dalam pertempuran, tetapi kadangkala tidak begitu berkesan. Untuk meningkatkan permainan, para pengembang memperkenalkan sistem Kod Perintah, dengan mana pemain dapat memperbaiki Kad Perintah Pelayan secara kekal.

Cara Mendapatkan Kod Perintah di FGO

Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana mendapatkan beberapa Kod Perintah untuk diri anda sendiri, anda bernasib baik. Item-item ini tidak terlalu sukar diperoleh jika anda bermain permainan dengan kerap. Kami juga akan mengajar anda cara mengukir Kad Perintah anda dan juga membuang Kod Perintah.

FGO Bagaimana Mendapatkan Kod Perintah?

Sebelum kita membincangkan mendapatkan Kod Perintah, anda harus membiasakannya dengan mereka. Memahami apa yang mereka lakukan akan menjadikannya lebih mudah diakses.

Apakah Kod Perintah?

Kod Perintah adalah kad sendiri, walaupun anda tidak dapat menggunakannya secara langsung dalam pertengkaran. Sebagai gantinya, mereka berfungsi sebagai peningkatan kepada Command Cards yang digunakan oleh Hamba ketika dalam pertempuran. Ini adalah kad berlabel Buster, Quick, atau Arts.

Anda menggunakan gabungan ketiga-tiga jenis kad ini untuk mengikat serangan yang kuat, tetapi dengan bantuan Kod Perintah, kad-kad ini memperoleh bonus tetap selagi mereka terukir. Contohnya, Legendary Beast of the Grove Command Code memberikan sumpahan kepada lawan selama tiga giliran.

Kod Perintah terdapat dalam kelainan yang berbeza, dari satu hingga lima bintang. Semakin bermulanya Kod Perintah, semakin mahal harganya diukir pada Kad Perintah. Inilah kosnya

 • Satu bintang: 100,000 Potongan Kuantum (QP)

 • Dua bintang: 200,000 QP

 • Tiga bintang: 300,000 QP

 • Empat bintang: 500,000 QP

 • Lima bintang: 1 juta QP

Anda juga boleh membuang Kod Perintah dan mengukirnya pada Kad Perintah yang lain. Tindakan ini akan memerlukan item tambahan, dan kita akan membahasnya kemudian.

Sekiranya anda mempunyai Kod Perintah tambahan, anda boleh membakarnya untuk Mana Prisma dan beberapa QP.

Mendapatkan Kod Perintah

Terdapat empat cara utama untuk mendapatkan Kod Perintah. Mari kita lihat semuanya:

 • Saman Titik Rakan

Friend Points (FP) adalah mata wang unik yang boleh anda gunakan untuk memanggil Kod Perintah. Anda mendapat FP apabila anda memilih Servant sokongan dan bermain dalam pencarian, atau jika pemain lain memilih Support anda sebagai Servant mereka yang menyokong.

Anda memperoleh 10 FP daripada memilih Sokongan, bukan dalam senarai rakan anda. Jumlahnya meningkat menjadi 25 jika pemain itu adalah rakan anda. Sekiranya anda bermain Main Quests dan menggunakan pegawai sokongan NPC, anda memperoleh 200 FP.

Selain daripada beberapa Servant dan Craft Essences, terdapat 10 Kod Perintah untuk dipanggil dengan FP. Sebilangan besar mempunyai dua bintang, tetapi beberapa adalah item satu bintang.

 • Bengkel Da Vinci

Bahagian Rare Prism Exchange di Da Vinci's Workshop mempunyai banyak barang yang kuat. Di sini, anda boleh menghabiskan Prisma Langka pada Kod Perintah. Walau bagaimanapun, mereka tidak boleh diperbaharui melainkan kemas kini membuatnya.

Terdapat empat Kod Perintah di Rare Prism Exchange, tetapi anda hanya boleh membelinya semasa acara berlangsung. Selain itu, hanya satu salinan masing-masing yang dijual di kedai ketika acara itu datang dan pergi.

 • Acara Terhad Masa

Acara Terhad Masa tertentu memberi anda Kod Perintah di kedai. Salah satu contohnya ialah Lynchpin of Heaven Command Code. Ini adalah hadiah dalam Battle of New York 2018, dan seiring waktu menulis, acara itu akan dijalankan lagi.

Seperti acara ulangan yang lain, jika anda tidak berjaya mendapatkan ganjaran yang lebih lama, anda berpeluang mendapatkannya sekarang. Pada tahun 2021, anda mungkin mendapat satu salinan Lynchpin of Heaven hari ini jika anda terlepas sebelum ini. Sekiranya anda sudah menerimanya pada masa lalu, ia tidak akan tersedia lagi untuk anda.

 • Bermain dalam Kempen

Dalam FGO, kata "Kempen" tidak merujuk kepada kisah utama. Sebaliknya, Kempen adalah acara khas yang dikeluarkan oleh pembangun untuk meraikan kejayaan. Bermain dalam misi ini akan memberi anda ganjaran yang lumayan, walaupun anda baru sahaja masuk.

Nasib / Perintah Besar iversary Ulang Tahun ke-5 reward Ganjaran Kod Perintah Kempen adalah Crest of Titan's Pit. Itu adalah penurunan dari Quest Quest.

Mengukir Kod Perintah pada Kad Perintah

Mengetahui cara mengukir Kad Perintah anda boleh menghasilkan strategi baru dan pasukan yang lebih baik. Inilah yang mesti anda lakukan untuk mengukir Kad anda:

 1. Dapatkan Kod Perintah dan Pembuka Kod yang sesuai.

 2. Buka Kad Perintah dengan Pembuka Kod.

 3. Pilih Kod Perintah yang ingin anda terukir pada Kad Perintah.

 4. Gunakan Kod Perintah.

 5. Sekarang, Kad Perintah anda akan menerima kesan bonus.

Kod Perintah, Kad Perintah, dan Pembuka Kod mestilah sama jenis. Anda tidak boleh menggabungkan Kod dan Pembuka Buster dan Seni. Berhati-hati untuk membeli Pembuka Kod yang betul.

Anda boleh menggantikan Kod Perintah dengan dua bintang dan lebih rendah, tetapi memadamkan yang pertama.

Semua pemain boleh mengeluarkan Kod Perintah walaupun selepas ukiran, dan anda boleh melakukannya selagi anda mampu menanggung kosnya. Dahulu, proses ini memerlukan Penghapusan Kod, tetapi pada bulan Ogos 2020, barang-barang ini dibuat hampir usang. Menukar dan membuang Kod Perintah kini percuma.

Penyembuhan Semasa Menyerang

Kod Perintah dapat menjadikan Pelayan anda lebih serba boleh, terutamanya jika anda menikmati percubaan. Anda akhirnya akan mendapat banyak salinan peringkat rendah untuk bereksperimen, dan anda juga boleh membakar tambahan. Syukurlah, sistem ini mendapat peningkatan, menjadikan pertukaran lebih murah dan lebih mudah diakses.

Apakah Kod Perintah yang paling jarang anda? Adakah anda fikir penghapusan Code Removers adalah perkara yang baik? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found