Cara Menukar Nama dalam Wira Emblem Api

Anda mula bermain Fire Emblem Heroes, dan anda ingin menukar nama samaran lalai anda, atau nama yang anda pilih, terdapat di kiri atas menu utama. Tidak seperti permainan lain, Fire Emblem Heroes menjadikan pertukaran nama panggilan anda dan nama dalam permainan lain sangat mudah.

Cara Menukar Nama dalam Wira Emblem Api

Sekiranya anda ingin memilih nama panggilan yang lebih memberi inspirasi atau hanya mahu memperibadikan nama panggilan lalai, anda berada di tempat yang tepat. Panduan ini akan merangkumi menukar nama anda di FEH, dan arahannya berfungsi di pelbagai platform seperti Android, iOS, dan Bluestacks.

Cara Menukar Nama Anda dalam Wira Emblem Api

Sekiranya anda bosan menjadi "Kiran", anda tidak perlu bermain dengan nama itu. Dahulu, nama itu adalah nama panggilan lalai yang diberikan kepada pemain baru. Sebilangan memilih untuk tidak mengubah lalai, sementara yang lain mempertahankan nama panggilannya berkat reroll dalam perlumbaan untuk mendapatkan watak terbaik.

Syukurlah, menukar nama panggilan anda adalah proses yang agak mudah.

Oleh itu, anda tidak perlu menjadi "Kiran" yang lain di khalayak ramai. Lihat langkah di bawah untuk memulakan dengan menukar nama panggilan anda. Anda juga akan menemui langkah untuk menukar nama pasukan dan Pemanggil anda di hadapan.

Cara Menukar Nama Panggilan Anda

Walaupun menukar nama panggilan anda dalam permainan tidak intuitif, ini adalah proses yang agak mudah setelah anda belajar bagaimana melakukannya. Lihat arahan ini untuk menukar nama panggilan FEH anda:

 1. Buka "Pelbagai" di kanan bawah skrin anda.

 2. Ketik "FAQ / Dll" butang berwarna hijau di bahagian bawah skrin.

 3. Pilih "Tukar Nama Panggilan."

 4. Setelah menukar nama anda, tekan "Selesai" pada papan kekunci di layar anda, dan permainan akan muncul di nama panggilan baru anda.

 5. Tekan butang "Confirm" berwarna hijau.

Anda boleh menukar nama panggilan anda tanpa had, tetapi ada beberapa peraturan untuknya. Sebagai contoh:

 • Anda tidak boleh menggunakan beberapa watak khas, walaupun mungkin menggunakan spasi.
 • Nama panggilan anda tidak boleh melebihi 12 aksara.

Namakan Pasukan Anda

Anda boleh membentuk sehingga 20 pasukan dan menamakannya. Ikuti langkah-langkah ini untuk menamakan atau mengedit pasukan FEH dan nama mereka:

 1. Pergi ke "Sekutu."

 2. Berinteraksi dengan "Edit Pasukan."

 3. Ketik "Edit Nama Pasukan."

 4. Masukkan nama dan ketuk "Sahkan."

Tukar Nama Karakter Custom FEH Anda

Mengubah nama panggilan anda tidak sama dengan menukar nama watak khas anda, iaitu Summoner atau Tactician. Lihat langkah-langkah berikut untuk menukar nama Summoner anda:

 1. Buka "Sekutu." Ia berada di bahagian bawah.

 2. Ketik "Berinteraksi dengan Sekutu."

 3. Berinteraksi dengan "My Summoner."

 4. Ketik ikon biru tepat di sebelah Hero Summoner untuk menukar nama anda.

 5. Ketik nama baru dan tekan "Selesai."

 6. Pilih butang "Confirm" untuk menyelesaikan prosesnya.

Mengikuti kaedah sebelumnya membolehkan anda meneroka jalan ke "My Summoner" dan tetapan lain yang berkaitan. Kemas kini yang lebih baru membolehkan anda mengakses "My Summoner" secara lebih cepat dari Home dengan mengetuk Summoner. Anda akan menjumpainya di bahagian atas.

Sebagai catatan, setelah menukar nama panggilan anda, anda mesti bertempur sekali sehingga rakan FEH anda dapat melihat nama baru.

Menggunakan Ciri "Pemanggil Saya" Baru

Salah satu kemas kini tahun ini, khususnya Kemas kini 5.2.0 dari Februari 2021, membolehkan anda mengakses "My Summoner" lebih cepat dari skrin Utama.

Untuk melakukannya, tekan pada Summoner anda dan pilih "To Summoner saya."

Anda akan menemui avatar Summoners anda di bahagian atas skrin anda. Apa yang perlu diperhatikan ialah kemas kini ini membolehkan Taktis anda berpartisipasi dalam pasukan pertahanan Strike Mjölnir anda. Anda boleh memasukkan Summoner di semua slot kecuali untuk "slot khas." Summoner saya dilengkapi dengan sekumpulan sub-ciri: Salam, Penampilan, Kemahiran Salin, Edit Aksesori, dan Tukar Senjata.

Salam anda

Anda boleh menukar ucapan yang ditunjukkan untuk rakan anda dengan cara yang sama seperti anda menukar nama anda.

Penampilan Summoner Anda

Gunakan pilihan yang terdapat di bahagian bawah layar bernama "Edit Look" untuk mengubah penampilan Summoner. Walau bagaimanapun, pilihan ini dipilih. Pada masa ini, anda boleh memilih dari sembilan penampilan yang berbeza, dan yang anda pilih akan muncul dalam situasi tertentu.

Kemahiran Menyalin

Anda boleh menggunakan "Salin Kemahiran" untuk menyalin apa-apa kemahiran dan Mohor Suci dari Pahlawan yang anda lancarkan atau dari Buku Tempur yang anda miliki. Ini boleh didapati melalui Pakar Taktik anda. Perhatikan bahawa melakukan ini tidak akan menghilangkan kemampuan Pahlawan lain dari kemahiran yang anda salin.

Edit Aksesori

Pilihan ini akan membolehkan Pakar Taktik anda melengkapkan aksesori yang anda ada. Sama seperti kemahiran, anda boleh memakai aksesori dengan menyalinnya. Melakukan ini membolehkan anda dan pasukan anda mempunyai aksesori yang sepadan.

Tukar Senjata

Anda boleh memilih senjata untuk Summoner anda di antara tujuh jenis: Pedang, Tombak, Kapak, Tome Merah, Tome Biru, Tome Hijau, dan Tome Tanpa Warna.

Pilihlah nama yang berapi-api dan dilahirkan semula

Selalu memuaskan apabila permainan membolehkan anda melakukan perkara mudah dengan mudah. Itu termasuk menukar nama anda. Fire Emblem Heroes adalah salah satu permainan yang membolehkan anda menamakan semula masa tanpa had dan memberi anda banyak kebebasan ketika memilih nama panggilan anda. Terdapat beberapa sekatan, tetapi mereka mungkin bernilai kompromi.

Oleh itu, nama panggilan baru apa yang anda fikirkan? Siapa yang berada dalam pasukan utama anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found