Penghala wayarles terbaik tahun 2019: Ini adalah gear Wi-Fi terbaik yang boleh anda beli di UK

Penghala tanpa wayar yang rendah adalah pusat kediaman yang dihubungkan dengan internet. Ini adalah pintu masuk antara telefon, komputer riba, konsol permainan dan TV anda ke internet dan ia adalah alat yang sangat penting. Namun, ironinya, bagi kebanyakan orang, ia adalah satu-satunya produk yang mereka lebih suka mengabaikan; kotak hitam yang duduk di sudut dan dijangka berfungsi tanpa campur tangan atau kekecohan, walaupun pada hakikatnya banyak yang mungkin tidak menghabiskan wang sama sekali.

Penghala wayarles terbaik tahun 2019: Ini adalah gear Wi-Fi terbaik yang boleh anda beli di UK

Dengan permintaan Wi-Fi di rumah semakin meningkat, bagaimanapun, mengabaikan penghala lama yang lambat bukanlah pilihan. Sekiranya anda ingin menstrim TV 4K di sekitar rumah anda atau audio resolusi tinggi, misalnya, anda memerlukan wayarles anda agar cepat dan boleh dipercayai. Dan dengan peningkatan peranti rumah pintar, penghala harus dapat mengatasi peranti yang lebih serentak daripada sebelumnya.

Berita baiknya ialah dunia router Wi-Fi dan wayarles sentiasa berkembang dan terdapat banyak router yang cepat dan mudah digunakan di pasaran sekarang. Tetapi bagaimana anda memilih penghala tanpa wayar terbaik untuk keperluan anda? Adakah penghala wayarles terbaik untuk sambungan ADSL dan serat sama dengan penghala tanpa wayar terbaik untuk pelanggan kabel? Nah, jangan hairan lagi - panduan kami untuk penghala wayarles terbaik tahun 2019 ada di sini untuk membantu anda membuat keputusan.

Penghala wayarles terbaik tahun 2019: Memilih penghala tanpa wayar

Memilih penghala wayarles terbaik bergantung pada beberapa faktor, yang paling penting adalah jenis sambungan internet yang anda miliki. Ini juga akan menentukan sama ada anda boleh membuang model yang disediakan ISP sama sekali, atau sama ada anda harus menggunakannya bersebelahan dengan yang baru.

Lihat ulasan Netgear Orbi yang berkaitan: Jawapan untuk tinjauan BT Pintar Wi-Fi deadspots: Hanya penghala yang dibekalkan ISP terbaik di sekitar tinjauan D-Link DIR-890L: Penghala dengan kelajuan tanpa wayar terbaik Ulasan Asus RT-AC3200: Cepat, sangat ulasan Synology RT1900ac pantas: Synology membawa kepakaran NASnya kepada penghala

Pelanggan ADSL mempunyai pilihan paling luas kerana ADSL adalah sambungan yang paling banyak disokong di antara pengeluar penghala di UK. Mula-mula periksa bahawa pembekal anda dengan senang hati memberikan maklumat masuk ISP anda (misalnya, Sky enggan); jika ada, anda seharusnya dapat menukar penghala lama anda dengan yang baru dan lebih berkuasa tanpa terlalu banyak keributan.

Sebelum anda mengambil risiko, anda perlu mengetahui beberapa perkara. Pertama, tidak semua penghala ADSL juga menyokong VDSL untuk sambungan jalur lebar gentian dan ini terutama berlaku di antara model yang lebih murah. Sekiranya anda membeli salah satu daripada peranti ini, anda tidak akan dapat menyambungkannya terus ke soket telefon anda dan perlu mengaitkannya dengan router asal anda, yang tidak sesuai. Walau bagaimanapun, sokongan VDSL berkembang pesat sehingga dengan penghala yang tepat, anda dapat mengganti sepenuhnya kit yang ada.

Sambungan kabel seperti Virgin Media paling kurang disokong oleh penghala pihak ketiga dan ini bermakna anda hampir pasti perlu menggunakan penghala yang ada seiring dengan model baru yang anda beli. Berita baiknya adalah bahawa melakukan ini adalah mudah. Penghala yang disediakan ISP Virgin Media dengan mudah ditukar ke modem, menjadikannya mudah untuk menghubungkan pengganti.

Dalam kes ini, anda perlu mencari penghala yang mempunyai WANITA pelabuhan. Ini banyak dan harganya lebih murah daripada kotak ADSL / VDSL yang setara juga, jadi pilihan anda cukup luas.

Pilihan ketiga, dan ini adalah perkembangan yang relatif baru dalam lingkaran tanpa wayar, adalah memilih a rangkaian jejaring kit. Ini biasanya bersambung melalui kabel ke bahagian belakang penghala wayarles anda yang ada dan memperluas jangkauan, kelajuan dan kebolehpercayaan rangkaian wayarles anda dengan melantunkannya di beberapa "simpul" rangkaian yang anda letakkan di sekitar rumah anda.

Cara kerja peranti rangkaian mesh berbeza dari satu pengeluar ke pengeluar yang lain, dan ia biasanya agak mahal, tetapi kesannya sama. Anda mendapat rangkaian wayarles yang lebih kuat dan lebih dipercayai dengan jarak yang lebih besar daripada sistem penghala tunggal yang mudah.

Memahami nombor

Walau apa pun jenis sistem wayarles yang anda pilih, anda perlu sentiasa memilih produk yang menyokong standard tanpa wayar 802.11ac terkini. Semua penghala seperti itu adalah dual band, dan mereka berkelajuan lebih pantas daripada router 802.11n asas, dan kebanyakan komputer riba, tablet dan telefon kini menyokong standard juga.

Namun, perhatikan bahawa nombor yang digunakan pengeluar untuk menjual penghala yang serasi boleh sedikit mengelirukan dan membingungkan. Penghala AC1900 sebenarnya tidak memberikan kelajuan pemindahan data 1,900Mbits / saat; jumlah itu, sebenarnya, adalah jumlah kelajuan maksimum yang digabungkan melebihi 802.11n dan 802.11ac.

Untuk sambungan kabel, anda mungkin perlu menggunakan kotak yang ada bersama dengan penghala yang anda beli

Walaupun begitu, kelajuan terbaik yang dapat anda capai akan dibatasi oleh kelajuan terpantas yang dapat dicapai oleh peranti yang anda sambung dan, yang lebih penting, bilangan antena yang dimilikinya.

Sekiranya, misalnya perkakasan Wi-Fi komputer riba anda menyokong MIMO 2 × 2 dan anda mempunyai penghala MIMO 3 × 3 yang dinilai pada AC1900, kelajuan maksimum terpantas yang anda dapati ialah menyambungkannya adalah 867Mbits / saat.

Itu kerana penghala 3 × 3 MIMO AC1900 memberikan sambungan rangkaian 802.11n hingga 600Mbits / saat dan sambungan 5GHz 802.11ac hingga 1,300Mbits / saat. Dan kerana anda memerlukan komputer riba berkemampuan MIMO 3 × 3 untuk mendapatkan 1.300Mbits / saat penuh, kelajuan tertinggi untuk peranti MIMO 2 × 2 dibatasi pada 867Mbits / saat. Jadual di bawah harus membersihkannya:

Hasil maksimum
Penghala ‘penilaian’802.11ac; Peranti MIMO 1 × 1802.11ac; 2 × 2 peranti MIMO802.11ac; Peranti 3 × 3 MIMOPeranti 802.11n
AC1900433Mbit / saat 867Mbit / saat 1,300Mbit / saat600Mbits / saat
AC1350433Mbit / saat867Mbit / saat867Mbit / saat400Mbits / saat
AC1200433Mbit / saat867Mbit / saat867Mbit / saat300Mbit / saat

Walaupun dalam keadaan ideal, anda tidak akan melihat kadar pemindahan fail mencapai kecepatan Wi-Fi maksimum teoritis penghala anda, berkat protokol rangkaian, kemacetan dan overhed lain. Namun, dengan kit yang betul, anda seharusnya dapat mencapai prestasi yang serupa dengan sambungan Gigabit Ethernet berwayar. Perlu diingat bahawa menggunakan beberapa peranti pada masa yang sama akan membahagikan lebar jalur yang tersedia melainkan anda menggunakan penghala Wave 2 dengan MIMO Berbilang Pengguna (MU-MIMO).

Ingat juga bahawa menaik taraf penghala anda tidak akan menjamin kelajuan wayarles secepat mungkin: anda juga perlu melabur dalam rangkaian rangkaian tambahan untuk PC atau komputer riba anda jika mereka tidak menyokong 802.11ac.

Penghala wayarles terbaik tahun 2019: Ulasan

1. Google Wifi

Harga semasa ditinjau: £ 325 untuk pek tiga kali ganda; £ 118 setiap unit - Penilaian: 5/5, Disyorkan

google-wifi-dengan-penghargaan-logo-alphr

Untuk masa yang lama, cara yang paling berkesan untuk meningkatkan jangkauan dan kebolehpercayaan rangkaian rumah tanpa wayar anda adalah dengan melaburkan sejumlah wang dalam penghala yang baik. Kedatangan sistem "mesh Wi-Fi" baru sejak kebelakangan ini, bermaksud bahawa ada cara yang lebih baru dan lebih baik.

Sistem Wi-Fi Mesh ada sebagai tambahan pada penghala anda yang ada dan memperluas isyarat tanpa wayar dengan memantulkannya di sekitar rangkaian kotak penghala tanpa wayar mini, yang dipasang pada selang waktu berkala di rumah anda. Google Wifi adalah yang terbaik yang kami gunakan setakat ini - mungkin bukan yang terpantas, dan yang paling murah, tetapi mudah yang paling pintar dan paling mudah untuk disiapkan dan dijaga.

Aplikasi ini, khususnya, hebat, yang membolehkan anda mengatur rangkaian tetamu dan kawalan ibu bapa dengan mudah, tetapi yang paling kami sukai mengenai Google Wifi adalah ia menyesuaikan diri dengan persekitarannya, memantau gelombang udara di sekitar dan menukar wayarles saluran ketika mengesan kesesakan dan gangguan. Baca kami Ulasan Google Wifi di sini

Beli Google Wifi - Pek Triple dari Amazon sekarang | Beli Google Wifi - Unit tunggal dari Amazon sekarang

2. TP-Link Archer VR2800

Harga semasa ditinjau: £ 170 termasuk PPN - Penilaian: 5/5, Disyorkan

tp-link_archer_vr2800_1_of_3

TP-Link Archer VR2800 membuktikan bahawa anda tidak perlu menghabiskan bumi untuk mendapatkan penghala wayarles berprestasi terbaik yang penuh dengan ciri. Penghala ini menyokong semua standard tanpa wayar terkini dan kelajuan AC2800 terpantas juga dengan kelajuan 2167Mbits / saat melebihi 5GHz dan 600Mbits / saat melebihi 2.4GHz.

Ia berfungsi dengan baik sebagai hasilnya dan juga fleksibel, dengan kedua-dua sambungan VDSL2 / ADSL2 + dan port Ethernet WAN khusus untuk sambungan ke modem luaran. Ia juga berfungsi dengan tawaran ADSL dan jalur lebar gentian Sky, yang tidak boleh dibanggakan oleh setiap penghala DSL.

Tambahkan sekumpulan ciri mudah tetapi hebat, termasuk kawalan ibu bapa yang berkesan dan aplikasi mudah alih yang berguna dan berkesan, dan anda mempunyai penghala yang retak dengan harga yang sangat menggoda. Sekiranya anda ingin menggantikan penghala wayarles semasa anda, anda boleh melakukan lebih buruk daripada ini.

3. TP-Link Deco M5

Harga semasa dikaji: £ 180 termasuk PPN untuk tiga pek - Rating: 5/5 Disyorkan

tp_link_mesh_network_1

Rangkaian jejaring adalah cara industri penghala wayarles sedang menuju ke arah ini dan syarikat terbaru yang melompat adalah TP-Link. Sistem Deco M5 memberikan tiga nod satelit dengan harga yang sama dengan dua yang anda dapatkan dengan Google Wifi dan terdapat juga beberapa ciri bonus: perlindungan antivirus untuk rangkaian selama tiga tahun ditambah dengan kawalan ibu bapa berdasarkan kategori yang komprehensif.

Secara teknikal, Deco juga sesuai untuk Google Wifi. Setiap node mempunyai sepasang port Gigabit Ethernet dan menyokong kelajuan tanpa wayar hingga 867Mbits / saat dan, berkat kehadiran Bluetooth dan aplikasi mudah alih yang sangat baik, menetapkan semuanya adalah doddle. Satu-satunya titik lemah yang kami dapati ialah, dalam ujian kami, kelajuan sedikit lebih perlahan pada jarak dekat daripada dengan Google Wifi.

Namun, dengan harga £ 180, anda tidak boleh mengeluh. Mungkin lebih mahal daripada Wi-Fi Seluruh Rumah BT dan harga yang sama dengan Google Wifi, tetapi anda mendapat lebih banyak ciri daripada kedua-duanya dan liputan tanpa wayar yang sekurang-kurangnya bagus. Ini adalah kaedah hebat untuk memperluas rangkaian wayarles rumah anda.

4. D-Link EXO AC2600

Harga apabila dikaji semula: £ 99 termasuk PPN - Rating: 4/5

best_wireless_routers_d-link_exo_ac2600

D-Link EXO AC2600 menandakan semua kotak yang sesuai dengan harga di bawah £ 100; ini mungkin bukan penghala yang paling cepat atau dilengkapi dengan ciri-ciri yang kita lihat pada model yang bersaing, tetapi ia murah, mempunyai reka bentuk yang hebat dan sambungan berwayar yang sangat baik. AC2600 adalah penghala dua jalur yang memberikan liputan yang boleh dipercayai berkat empat antena dan sokongan penuh untuk 802.11ac. Anda akan menemui penyambung USB 2 dan USB 3 di bahagian belakang untuk berkongsi pemacu luaran dan empat port Ethernet Gigabyte.

Sekiranya anda sudah lama menggunakan sambungan WiFi yang tidak kemas dari penghala lama anda, kami akan mengarahkan anda ke arah model D-Link tanpa masalah. Sudah pasti untuk mempercepat.

5. Netgear Nighthawk X10

Harga semasa ditinjau: £ 349 termasuk PPN - Penilaian: 4/5

netgear_nighthawk_x10_review_4

Rangkaian router Netgear Nighthawk telah menjadi kegemaran lama di Alphr tetapi tahun ini syarikat ini benar-benar mengalahkan Nighthawk X10. Ini adalah penghala mandiri paling mahal yang pernah kami uji dan mungkin juga yang terbesar. Ia adalah binatang mutlak.

Jadi, apa yang anda dapat untuk wang anda? Perkara pertama yang perlu diberi perhatian ialah X10 tidak dilengkapi dengan modem ADSL / VDSL yang dibina, yang mengecewakan harganya. Tetapi, sebaliknya, ini adalah penghala dengan lebih banyak ciri dan kekuatan daripada yang anda mahukan. Ia mempunyai enam port Gigabit Ethernet dan yang terbaru dalam teknologi quad-stream 802.11ac Wi-Fi, ia dapat menjalankan Plex Server secara asli dari mana-mana cakera keras atau USB thumbdrive yang disambungkan dan ia adalah penghala wayarles terpantas dan paling kuat yang pernah kami uji .

6. Asus RT-AC3200

Harga semasa ditinjau: £ 230 termasuk PPN - Penilaian: 4/5, Disyorkan

Asus RT-AC3200

Ini adalah binatang buas, dan harganya tinggi, tetapi penghala jarak jauh Asus menunjukkan prestasi cemerlang dalam ujian kami. Tanpa wayar tiga jalurnya membolehkan ramai pengguna mendapat prestasi rangkaian maksimum, dan walaupun kelajuan USBnya tidak terbaik, ia adalah pembelian yang baik untuk frekuensi kelajuan. Baca ulasan Asus RT-AC3200 kami di sini

7. Hab Pintar BT

Harga: Dari £ 50 - Penilaian: 5/5

Imej utama BT Smart Hub

Kami biasanya tidak memasukkan peranti yang dibekalkan ISP dalam penggabungan penghala terbaik kami, tetapi Smart Hub terbaru BT cukup baik untuk hidup dengan yang terbaik. Ia mempunyai tujuh antena dalaman, membolehkan 4 × 4 MIMO 802.11ac tanpa wayar dalam jalur 5GHz dan 3 × 3 MIMO melebihi 2.4GHz.

Ini bermaksud kelajuan teoretikal tertinggi masing-masing 1,700Mbits / sec dan 450Mbits / sec - peningkatan besar berbanding maksimum 1.300Mbits / saat dan maksimum 300Mbits / saat dari Home Hub sebelumnya. Yang paling penting, Wi-Fi BT terbaru berkinerja cemerlang, memberikan kelajuan dan kestabilan yang hebat di beberapa bahagian rumah saya yang sukar dilalui oleh banyak penghala untuk menyampaikan apa-apa jenis sambungan.

Seperti kebanyakan penghala ISP, tidak lengkap dengan fitur, tetapi pelanggan BT baru dan sedia ada berhutang kepada mereka sendiri untuk mempertimbangkan untuk meningkatkan ke penghala BT terbaru. Ia adalah keropok. Baca ulasan BT Smart Hub penuh di sini

8. Netgear Orbi

Harga semasa dikaji: £ 400 - Kedudukan 4/5

Netgear Orbi - kedua-dua modul

Cara kerja rangkaian Wi-Fi di rumah tetap tidak berubah selama bertahun-tahun, tetapi pada tahun 2017 semuanya akan berubah, berkat gelombang produk baru yang bertujuan untuk menyelubungi rumah anda dengan kebaikan Wi-Fi yang kuat, semua kecuali menghilangkan tempat mati. Kami melihat Sky Q menawarkan sesuatu yang serupa dengan tahun lalu dengan sistem TV jaringan pseudo-meshnya, tetapi Netgear's Orbi menaikkannya.

Sistem yang elegan ini menggunakan dua penghala jalur tiga yang bersambung, satu dihubungkan ke saluran masuk ADSL anda, yang lain diletakkan di tengah rumah anda untuk menyebarkan rangkaian sehingga ada isyarat kuat di mana-mana. Ia juga berfungsi dengan baik, dan mudah disediakan dan digunakan. Satu-satunya kelemahan adalah bahawa pada harga £ 400, sangat mahal. Walau bagaimanapun, ini adalah masa depan tanpa wayar, jadi Berharap untuk melihat lebih banyak sistem seperti ini tiba pada tahun 2017. Baca ulasan Netgear Orbi penuh di sini

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found