Aplikasi terjemahan percuma terbaik untuk iOS, Android dan Windows Phone

Aplikasi terjemahan percuma terbaik untuk iOS, Android dan Windows Phone

Gambar 1 dari 19

Terjemahan Pro Arab dipotong

Cakap & Terjemahkan roti
Menu buku frasa Translate Pro
Terjemahan Pro Bahasa Arab dan Bahasa
Terjemahkan Pro Finland
Cakap & Terjemahkan
Cakap & Terjemahkan
Cakap & Terjemahkan
Terjemahan Google salah
Bahasa Arab Terjemahan Google
Terjemahan Google Bahasa Tamil
Google Translat Turki
Pengecaman suara Penterjemah Bing
Sejarah Penterjemah Bing
Kamera Penterjemah Bing
Kamera Penterjemah Bing
Kamera Penterjemah Bing
Kamera penterjemah Bing
Papan Kekunci Penterjemah Bing

Sekiranya anda mencari aplikasi terjemahan percuma untuk telefon pintar atau tablet anda, anda mungkin akan terharu dengan jumlah yang tersedia.

Oleh itu, daripada membiarkan anda berjuang dengan bahasa Sepanyol anda dan membingungkan bahasa Poland anda, Pro PC telah melalui aplikasi di iOS, Android dan Windows Phone untuk memilih alat terjemahan percuma terbaik yang ada.

Aplikasi terjemahan percuma terbaik untuk ketepatan

Terjemahan Google: Android, iOS dan Windows Phone

Bahasa Arab Terjemahan Google

Dalam soal ketepatan, Terjemahan Google masih merupakan alat percuma terbaik, sama ada dalam talian atau dalam bentuk aplikasi. Walaupun berjuang dengan ayat yang lebih panjang dan lebih rumit, untuk pemeriksaan frasa atau kata cepat, ia masih mengalahkan semua aplikasi lain yang diuji.

Google Translat Turki

Ia juga yang paling komprehensif; tidak ada satu bahasa yang tidak dikenali atau tidak dapat diterjemahkan.

Aplikasi terjemahan percuma terbaik untuk pengecaman suara

Cakap & Terjemahkan: iOS

Cakap & Terjemahkan

Speak & Translate sangat sesuai untuk pengecaman dan terjemahan ucapan.

Pilih dua bahasa anda dari bar sisi, ketuk bendera bahasa yang anda gunakan dan sebutkan apa sahaja yang anda mahu terjemahkan. Aplikasi ini kemudian akan menunjukkan di layar apa yang didengar anda katakan dan membaca terjemahan, yang juga dipaparkan di skrin.

Salah satu kelebihan utama aplikasi terjemahan ini ialah ia menawarkan pelbagai dialek bahasa yang sama - terdapat empat versi bahasa Inggeris yang tersedia, dan masing-masing dua bahasa Perancis, Sepanyol dan Portugis.

Cakap & Terjemahkan

Ini sangat berguna bagi kita orang Britania, kerana Bahasa Inggeris sahaja di AS sering keliru dengan loghat kita.

Aplikasi ini mengalahkan yang lain ketika datang ke pengecaman suara. Ia dengan mudah memahami ayat ujian kami, tetapi ketika itu menafsirkan kami dengan tidak betul pada kali pertama, percubaan kedua biasanya diperlukan untuk memperbaikinya.

Cakap & Terjemahkan

Er, tidak cukup…

Cakap & Terjemahkan roti

Lebih baik

UI juga estetik dan senang digunakan.

Satu-satunya batasan serius adalah dalam pelbagai bahasa yang tersedia - kami tidak dapat menguji mana-mana bahasa India - dan suaranya sangat robot. Anehnya, ini juga menyenaraikan orang Afrika sebagai "Afrika".

Yang perlu diperhatikan ialah kenyataan bahawa Speak & Translate berjuang dengan ayat yang lebih panjang dan lebih kompleks. Walau bagaimanapun, untuk terjemahan gaya buku frasa sederhana tidak boleh salah, dan ketepatan terjemahannya juga sangat tinggi.

Aplikasi terjemahan percuma terbaik sepanjang masa

Penterjemah Bing: Windows Phone

Pengecaman suara Penterjemah Bing

Penterjemah Bing adalah aplikasi terjemahan percuma all-in-one terbaik yang kami cuba; mengecewakan bahawa ia hanya tersedia di Windows Phone.

Aplikasi ini mengambil frasa untuk terjemahan melalui papan kekunci, kamera dan pengecaman suara, dan pek luar talian boleh dimuat turun dan diakses jika anda tidak mempunyai sambungan internet - berguna ketika anda dalam perjalanan.

Selain itu, walaupun tidak selengkap senarai bahasa Terjemahan Google, ia mempunyai pilihan yang padat, merangkumi rentang geografi yang baik.

Sejarah Penterjemah Bing

Kami mendapati fungsi kamera sangat menarik, walaupun anda harus memastikan bahawa kata-kata anda digariskan dengan betul untuk mendapatkan terjemahan yang masuk akal.

Kamera penterjemah Bing

Kamera Penterjemah Bing

Kamera Penterjemah Bing

Walaupun sangat bagus untuk mempunyai aplikasi yang begitu komprehensif, termasuk fungsi luar talian, satu keluhan kami ialah aspek pengecaman suara terhad kepada empat bahasa Eropah benua, ditambah bahasa Inggeris AS dan Inggeris.

Aplikasi terjemahan percuma terbaik untuk jalan pintas

Translate Pro: iOS

Terjemahkan Pro Finland

Translate Pro adalah aplikasi yang mudah digunakan yang, seperti aplikasi lain yang disemak di sini, dapat digunakan untuk terjemahan on-the-fly, tetapi juga menampilkan menu gaya frasa buku di sebelah kiri.

Kategori merangkumi tawar-menawar, memesan makanan dan minuman, perjalanan, dan bahkan percintaan - walaupun kami tidak dapat tidak memikirkan bahawa mencabut iPhone anda sebelum bertanya "bolehkah saya mencium awak?" mungkin merosakkan mood sedikit.

Menu buku frasa Translate Pro

Juga mudah untuk memilih antara 50 bahasa yang tersedia, dan beralih ke belakang dan maju antara yang dipilih.

Terjemahan Pro Bahasa Arab dan Bahasa

Dua kelemahan utama aplikasi adalah bahawa hanya 11 bahasa dalam pangkalan data Translate Pro yang disertakan dalam format "buku frasa", dan jumlah watak yang dapat anda masukkan adalah terhad. Ini dapat membuat kalimat atau kata-kata terpotong ("Neth" seharusnya "Belanda"), atau mengacaukan tatabahasa beberapa bahasa jika anda memutuskan untuk membagi ayat menjadi dua.

Terjemahan Pro Arab dipotong

Aplikasi terjemahan: kekili blooper

Terjemahan Google salah

Tidak ada aplikasi terjemahan yang akan 100% sempurna.

Dalam Translate Pro, komen kami kepada penguji bersama Finland kami bahawa Korea Utara yang dilaporkan mengaku telah memenangi Piala Dunia adalah "mental" diterjemahkan sebagai "rohani", sementara terima kasih kepada Google Translate, kami memberitahu penguji bersama Turki kami bahawa ada pengadilan tarikh, bukannya "percubaan" dalam arti menguji sesuatu.

Walaupun kami mendapati bahawa kebanyakan hasil dari aplikasi dan alat dalam talian yang diuji memberi anda inti dari apa yang anda cuba terjemahkan, berbanding dengan sesuatu yang sempurna secara tatabahasa, apabila anda mempertimbangkan output terjemahan mesin pada masa lalu, ini adalah bukti sejauh mana teknologi telah datang bahawa ini adalah satu-satunya pelolong.

Bagaimana kami menguji aplikasi terjemahan percuma terbaik

Pro PC menguji pelbagai aplikasi di iOS, Android dan Windows Phone dengan penutur asli Inggeris Inggeris yang bercakap (dan menaip) kepada penutur asli Arab, Finland, Perancis, Hindi, Kannada, Sepanyol, Tamil, Telugu dan Turki.

Kami memilih bahasa-bahasa ini untuk memastikan terdapat banyak sistem tulisan dan tatabahasa yang diuji.

Semua aplikasi diuji dalam sembilan bahasa di atas, dengan syarat bahasa sasaran tersedia, untuk menguji permainan yang setara dan mencari aplikasi yang menurut kami paling sesuai.

Tidak ada bahasa logografi (seperti Jepun atau Mandarin) yang diuji, kerana kami tidak dapat menemui penutur asli dalam masa percubaan kami.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found