Tablet, hibrida dan komputer riba skrin sentuh Windows 8 terbaik: apakah peranti Windows 8 yang terbaik?

Di sini kami telah membahagikan beberapa peranti Windows 8 kegemaran kami kepada tiga kategori - kacukan, tablet dan komputer riba skrin sentuh - supaya anda dapat mengetahui peranti mana yang paling sesuai. Untuk membantu anda membuat keputusan, kami telah memperkenalkan setiap bahagian dengan cepat melihat kelebihan dan kekurangan penggunaan faktor bentuk tersebut.

Tablet, hibrida dan komputer riba skrin sentuh Windows 8 terbaik: apakah peranti Windows 8 yang terbaik?

Tablet, hibrida dan komputer riba skrin sentuh Windows 8 yang terbaik

Komputer riba skrin sentuh

Ketika Windows 8 pertama kali tiba dengan antara muka baru yang mesra sentuhan, kebanyakan orang menganggap tablet sebagai penerima utama - dan mungkin peranti hibrid gaya Transformer seterusnya.

Sebaliknya, menampar skrin sentuh ke komputer riba adalah penyelesaian bersama, yang tidak akan dapat memanfaatkan antara muka Metro baru yang radikal. Secara terang-terangan, kami merasa terpalit dengan pengalaman kami dengan Windows 7 dan sentuhan - kenangan masih cukup untuk menggegarkan tulang belakang kami.

Tetapi kemudian kami menggunakan satu. Lebih daripada satu. Sebenarnya, kami telah menggunakan beratus-ratus komputer riba skrin sentuh Windows 8, dan tidak meremehkan untuk menyebut pengalaman itu sebagai wahyu. Mampu menghubungi dan mengeluarkan butang di layar atau dengan malas menjelajahi laman web dengan sikat jari adalah sesuatu yang segera menjadi sifat kedua - dan setelah anda membiasakannya, anda akan mendapati diri anda memacu setiap skrin komputer riba yang anda datang seberang.

Anda juga tidak perlu mengeluarkan sejumlah besar wang untuk komputer riba skrin sentuh. Walaupun skrin sentuh adalah ramuan utama untuk Ultrabook dengan harga premium (dan kadang-kadang muncul pada komputer riba stesen kerja kelas profesional), kini mungkin membelanjakan sebanyak £ 300 untuk komputer riba skrin sentuh yang boleh digunakan. Teruskan membaca untuk pilihan utama kami.

Komputer riba skrin sentuh windows 8 terbaik

Asus VivoBook S200E

Harga apabila dikaji semula: £ 450 termasuk PPN

Asus VivoBook S200 - depan

Komputer riba skrin sentuh 11,6 inci Windows 8 yang lazat dengan harga yang sangat rendah.

Dell Precision M3800

Harga semasa dikaji: £ 1,799 termasuk PPN

Dell Precision M3800

Banyak kekuatan dan paparan DPI tinggi yang disertakan dalam casis yang ramping dan menarik - namun ada ruang untuk diperbaiki.

Asus Zenbook UX301LA

Harga semasa dikaji: £ 1,500 termasuk PPN

Asus Zenbook UX301LA

Dilancarkan dari kepingan kaca dan logam, Zenbook UX301LA adalah kecantikan yang menarik perhatian - satu-satunya perkara yang salah adalah harganya.

Lenovo IdeaPad Flex 15

Harga semasa ditinjau: £ 550 termasuk PPN

Lenovo IdeaPad Flex 15

Komputer riba 15.6 inci yang bergaya dan menarik yang lebih fleksibel daripada kebanyakan, tetapi paparan yang suram akan menarik perhatiannya.

Hibrida

Dari semua peranti Windows 8 di luar sana, generasi baru hibrida adalah yang paling menarik. Pada pandangan pertama, peranti hibrid ini kelihatan hampir tidak dapat dibezakan dari komputer riba, tetapi berkat engsel putar dan reka bentuk pintar mereka juga boleh berubah menjadi tablet.

Sejauh ini kami mempunyai skrin gelongsor, putar, berputar dan membalik - terdapat banyak percubaan, dengan pengeluar semua mencari reka bentuk sukar difahami yang hanya berfungsi.

Contoh terbaik di luar sana dapat digunakan sama seperti komputer riba mana pun berkat papan kekunci bersaiz penuh mereka, dan ia juga berfungsi dua kali ganda lebih berkesan, jika dibandingkan dengan tablet yang besar. Sebilangan besar kegemaran kami memanfaatkan pendirian bersendi dua dengan membentuk pelbagai pose - satu prestasi yang berguna untuk menonton video di ruang sempit, atau mengubahnya menjadi PC all-in-one skrin sentuh mini.

Sehingga baru-baru ini, hibrida Windows 8 hanyalah pembelian belanjawan. Namun, sekarang, beberapa model tersedia dengan harga hanya £ 500, jadi anda tidak perlu mengeluarkan banyak wang. Teruskan membaca untuk memilih kacukan Windows 8 kegemaran kami.

Hibrid tingkap 8 terbaik

Lenovo IdeaPad Yoga 2 (11 inci)

Harga semasa dikaji: £ 500 termasuk PPN

Lenovo IdeaPad Yoga 2 (11 inci)

Hibrida 11.6in yang dibuat dengan hebat dengan paparan cantik dan spesifikasi yang dinilai baik - dengan harga yang sangat berpatutan.

Lenovo IdeaPad Yoga 2 Pro

Harga semasa ditinjau: £ 1,000 termasuk PPN

Lenovo ThinkPad Twist

Lenovo memberikan rangkaian peningkatan Yoga, memberikan CPU Haswell, SSD besar dan skrin DPI tinggi yang mulia dengan harga £ 1,000.

Dell Venue 11 Pro

Harga apabila dikaji semula: £ 407 termasuk PPN

Dell Venue 11 Pro

Dell's Venue 11 Pro adalah tablet yang harus diperhitungkan - tetapi aksesori tidak murah.

Dell XPS 12 (2013)

Harga semasa ditinjau: £ 1,279 termasuk PPN

Dell XPS 12 (2013)

Dell meningkatkan XPS 12 dengan pemproses Haswell - hasilnya adalah hibrida yang hebat, bercita-cita tinggi dan tahan lama.

Lenovo ThinkPad Yoga

Harga semasa ditinjau: £ 1,100 termasuk PPN

Lenovo ThinkPad Yoga

Pemenang lain dari Lenovo, dengan jangka hayat bateri yang hebat, skrin teratas dan banyak ciri inovatif.

Tablet

Sejak Windows 8 tiba di tempat kejadian, tablet telah berubah menjadi pelbagai bentuk dan ukuran yang memusingkan. Kini, Windows 8 memperuntukkan segalanya dari tablet kompak 8in yang boleh anda masukkan ke dalam poket, hingga tablet 4K 20in bersaiz king yang berharga paling banyak £ 5,000.

Dalam banyak aspek, tablet Windows 8 kini lebih mampu menggantikan komputer riba, atau berganda sebagai pengganti netbook berbakat. Sebilangan besar tablet kegemaran kami sama ada dilengkapi dengan papan kekunci dok sebagai standard, atau menyediakannya sebagai tambahan pilihan, jadi yang diperlukan hanyalah sedikit dan satu klik untuk mengubahnya dari tablet menjadi komputer riba. Beberapa juga dilengkapi dengan stylus, jadi anda dapat mencoretkan catatan tulisan tangan atau membuat lakaran di layar dalam aplikasi seni.

Harga bermula dari harga hanya £ 200 untuk tablet kompak 8in, dan menjangkau sehingga £ 1,000 apabila anda mula melihat model premium dengan papan kekunci tambahan, stylus dan spesifikasi kelas Ultrabook. Apa pun anggaran anda, ada banyak pilihan di luar sana, jadi baca tablet Windows 8 kegemaran kami sekarang.

Tablet Windows 8 peranti terbaik

Microsoft Surface Pro 2

Harga apabila ditinjau: £ 599, 64GB - £ 1,199, 512GB termasuk PPN

Microsoft Surface Pro 2

Hayat bateri sepanjang hari dan alat pendorong baru menjadikan Surface Pro 2 salah satu hibrida paling menarik yang ada.

Buku Asus Transformer T100

Harga semasa ditinjau: £ 349 termasuk PPN

Buku Asus Transformer T100

Terima kasih kepada CPU Atom baru Intel, Transformer Book T100 memberikan Windows 8.1 penuh dalam pakej kecil dan berpatutan - netbook kembali.

Dell Venue 11 Pro

Harga apabila dikaji semula: £ 407 termasuk PPN

Dell Venue 11 Pro

Dell's Venue 11 Pro adalah tablet yang harus diperhitungkan - tetapi aksesori tidak murah.

Toshiba Encore

Harga semasa ditinjau: £ 200 termasuk PPN

Toshiba Encore

Tablet Windows 8 kompak pertama yang kami serius mempertimbangkan untuk membeli, mengemas prestasi yang boleh digunakan dan sekumpulan perisian yang murah hati dengan harga yang sangat menggoda.

Toshiba Satellite U920t

Harga semasa dikaji: £ 898 termasuk PPN

Toshiba Satellite U920t

Toshiba yang boleh ditukar mempunyai papan kekunci yang bagus tetapi skrinnya buruk, dan terlalu berat untuk digunakan sebagai tablet.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found