Penghala wayarles terbaik untuk dibeli pada tahun 2013

Penghala tanpa wayar adalah pintu masuk anda ke internet, dan pusat rangkaian rumah anda, namun mungkin juga merupakan alat yang paling tidak dihiraukan di rumah kebanyakan orang.

Penghala wayarles terbaik untuk dibeli pada tahun 2013

Sekiranya anda berusaha untuk mendapatkan kelajuan tanpa wayar, kemungkinan anda akan dapat meningkatkannya dengan menaik taraf penghala anda. Kami telah mengumpulkan senarai kegemaran kami di bawah.

Asus DSL-N55U

Asus DSL-N55U

Di Makmal penghala tanpa wayar kami baru-baru ini, penghala utama Asus terbukti serba boleh. Direka untuk digunakan dengan sambungan ADSL, ini adalah model dual-band serentak yang menawarkan throughput maksimum 300Mbits / saat di setiap band. Ia mempunyai dua soket USB untuk berkongsi penyimpanan dan pencetak, dan ketika mengurus dan menyiapkan peranti, ini adalah antara muka pengguna yang paling mesra.

Walau bagaimanapun, prestasi serba boleh adalah penghala terkuat penghala ini. Ia mendapat markah tinggi dalam ujian kelajuan jarak jauh dan jarak pendek kami. Dengan kelajuan penyimpanan USB yang cukup pantas untuk menjadikannya pemacu NAS asas dan harga yang sangat berpatutan, ini adalah serba boleh yang sangat baik.

Baca ulasan penuh Asus DSL-N55U kami

Netgear D6300

Netgear D6300

Netgear D6300 adalah salah satu penghala pengguna yang mempunyai banyak ciri yang pernah kami tinjau. Di bahagian depan tanpa wayar, ia menggunakan standard 802.11ac terbaru, yang dinilai hingga 1.300Mbits / saat pada jalur 5GHz, jadi tepat di tepi pendarahan. Ia juga menyediakan sambungan ADSL dan kabel, jadi anda tidak perlu membeli penghala baru jika anda menukar penyedia jalur lebar dari BT ke Virgin.

Terdapat Gigabit serba lengkap untuk sambungan berwayar, dan antara muka pengguna web memberikan akses kepada pelbagai alat yang mengagumkan, termasuk kawalan ibu bapa Netgear yang sangat baik, yang menjadikan permainan kanak-kanak untuk menyiapkan penapisan laman web berdasarkan kategori.

Dengan prestasi serba hebat dari pemindahan fail tanpa wayar dan USB, ini adalah penghala serba terpantas yang pernah kita lihat. Walau bagaimanapun, prestasi itu berharga tinggi - terutamanya kerana anda perlu membeli penyesuai untuk memaksimumkan kelajuan 802.11ac.

Baca ulasan Netgear D6300 penuh kami

Netgear DGND4400

Netgear DGND4000

Naib juara dalam ujian Lab penghala tanpa wayar terakhir kami, Netgear DGND4400 menawarkan set ciri yang serupa dengan kakaknya, D6300, tetapi tanpa teknologi canggih 802.11ac.

Ia mempunyai sambungan ADSL dan kabel untuk pemeriksaan masa depan, ia menawarkan sambungan tanpa wayar tiga aliran melebihi 5GHz untuk throughput teoritis 450Mbits / saat, dan terdapat port USB berkembar untuk penyimpanan atau perkongsian pencetak.

Kami mendapati prestasi serba boleh menjadi baik, dengan hanya prestasi jarak jauh yang mengecewakan, dan kami juga menyukai bahawa Netgear menjadikannya mudah untuk menyediakan kawalan ibu bapa berasaskan OpenDNS, melalui sistem Kawalan Ibu Bapa Langsungnya.

Harga telah meningkat sejak tinjauan awal kami menjadi sekitar £ 115 termasuk PPN, tetapi masih berpatutan untuk penghala dengan spesifikasi tinggi.

Baca ulasan Netgear DGND4400 penuh kami

Edimax BR-6478AC

Edimax BR-6478AC

Tidak ada cara yang lebih baik untuk mendapatkan kereta muzik 802.11ac daripada Edimax BR-6478AC. Sejak pertama kali kami menyemaknya, harganya telah menurun secara mendadak, sehingga kini hanya £ 111 termasuk PPN untuk penghala dan penyesuai USB 3 yang anda perlukan untuk memanfaatkan kelajuan 867Mbits / saat teratas.

Pada komputer riba ujian kami, yang mempunyai penyesuai aliran spasial 3 × 3 yang cepat, kami tidak dapati teknologi baru membuat banyak perbezaan, tetapi untuk penyesuai 2 × 2 yang lebih biasa, ia akan menjadi lonjakan yang lebih besar. Kami mendapati bahawa prestasi lebih dari 802.11n sambungan juga kuat, antena luaran penghala yang besar sudah pasti membantu dalam hal ini.

Tidak ada cara yang lebih murah untuk berpindah ke 802.11ac, tetapi ini dikenakan dengan harga set ciri terhad, tanpa port USB untuk berkongsi penyimpanan atau pencetak di mana sahaja dapat dilihat, dan hanya port WAN untuk sambungan kabel.

Baca ulasan lengkap Edimax BR-6478AC kami

D-Link DIR-845L

D-Link DIR-845L

Sekiranya anda dapat menemui penghala yang lebih berbentuk daripada D-Link DIR-845L, maka kami ingin melihatnya. Penghala kabel ini lebih mirip timah kacang panggang memanjang daripada penghala tradisional, dengan portnya semuanya disusun dalam timbunan menegak di belakang. Sebab bentuknya adalah susunan antena pelbagai arah, yang duduk dengan selesa di dalam badan plastik di bahagian atas.

D-Link DIR-845L menggunakan teknologi pembentuk rasuk, yang seharusnya memusatkan isyarat ke arah peranti yang disambungkan, di mana sahaja mereka berada. Dalam ujian kami, kami tidak melihat bukti bahawa ini membuat banyak perbezaan, namun dengan pertengahan prestasi tanpa wayar pada jalur 2.4GHz dan prestasi jarak jauh yang lemah pada jalur 5GHz.

Kekuatan D-Link DIR-845L adalah set fiturnya, yang seluasnya. Ia menawarkan wayarles dual-band serentak, dan dinilai hingga 300Mbits / saat sambungan di kedua-dua band. Terdapat Gigabit sepanjang masa, soket USB untuk berkongsi simpanan, dan kawalan ibu bapa yang baik - semuanya dengan harga yang berpatutan.

Baca ulasan D-Link DIR-845L penuh kami

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found