Telefon Windows terbaik untuk tahun 2014

Telefon Windows terbaik untuk tahun 2014

Gambar 1 dari 2

Nokia Lumia 1020

Telefon Windows 8 terbaik untuk tahun 2013

Windows Phone 8 perlahan-lahan menjadi OS telefon pintar yang harus diperhitungkan, dengan rangkaian Nokia Lumia yang sangat baik yang menghasilkan telefon bimbit untuk menyaingi Android dan Apple terbaik yang ditawarkan. Kami telah menyenaraikan kegemaran kami di bawah ini, dengan model mulai dari unggulan utama hingga tawaran harga murah.

Nokia Lumia 1520

Nokia Lumia 1520

Terdapat telefon besar, dan ada telefon BESAR dan Nokia Lumia 1520 pastinya termasuk dalam kategori terakhir. Dengan skrin Full HD 6in, ia lebih besar daripada Samsung Galaxy Note 3 dan lebih berat. Sekiranya anda dapat mengatasi ukuran dan berat badan, ini adalah telefon pintar yang sangat baik.

Seperti rangkaian Lumia yang lain, ia dibuat dengan indah: langsing, dengan kemasan matte sutera ke badan plastiknya yang berwarna cerah. Ini adalah telefon bimbit Windows Phone 8 yang paling kuat yang kami temui, yang menampilkan Qualcomm Snapdragon SoC 2.2GHz quad-core dan RAM 2GB. Ia mempunyai kamera hebat - unit PureView 20 megapiksel - dan hayat bateri juga bagus. Ini mungkin terlalu besar bagi sesetengah orang, tetapi kami menyukai telefon bimbit besar ini.

Baca ulasan lengkap Nokia Lumia 1520 kami

Nokia Lumia 1020

Nokia Lumia 1020

Ini semua mengenai kamera dengan telefon bimbit Windows Phone 8 yang mencolok ini. Menawarkan sensor 41 megapiksel, penstabilan gambar optik, kawalan manual penuh dan lampu kilat Xenon, ia meledakkan kamera telefon pintar lain dengan kualiti gambarnya.

Nokia Lumia 1020 bukan satu-satunya kuda poni, dan pasangan yang mempunyai kualiti gambar yang menakjubkan dengan reka bentuk yang sama menarik. The 1020 mempunyai badan plastik yang kukuh dan berkualiti tinggi dengan kemasan matte yang halus dan skrin Gorilla Glass 3 4.5in yang melengkung lembut di tepinya. Dan sebagai telefon pintar, ia juga berfungsi dengan baik. Windows Phone 8 terasa licin seperti biasa, dan walaupun gedung aplikasi Windows Phone tidak dapat menandingi pesaing Apple dan Android dari segi pelbagai aplikasi yang ditawarkan, rangkaian perisian yang disertakan dengan 1020 tidak ada duanya.

Nexus 5, HTC One dan Samsung Galaxy S4 tetap lebih serba maju daripada Nokia Lumia 1020, tetapi jika anda menginginkan foto dan video berkualiti terbaik, inilah ponsel yang dapat dibeli.

Baca ulasan lengkap Nokia Lumia 1020 kami

Nokia Lumia 625

Nokia Lumia 625

Nokia Lumia 625 terletak di hujung bawah rangkaian Lumia Nokia yang luas, berharga di bawah £ 200, namun pada pandangan pertama ia kelihatan seperti unit yang jauh lebih mahal. Ia mempunyai paparan 4.7 inci yang besar, dan casis plastik melengkungnya menarik dan dibuat dengan baik.

Pengorbanan terbesar yang dibuatnya adalah resolusi rendah paparan itu - ia adalah pixel 480 x 800 yang jelas - tetapi selain daripada ini, 625 adalah alat anggaran yang mampu. Paparan beresolusi rendah itu membantu menjadikan Windows Phone 8 berjalan lancar, walaupun pemproses dual-core 1.2GHz yang agak asas dan RAM 512MB, dan jangka hayat bateri sangat baik.

Baca ulasan lengkap Nokia Lumia 625 kami

Nokia Lumia 520

Nokia Lumia 520

Nokia Lumia 520 adalah telefon bimbit Windows Phone 8 termurah yang dihasilkan oleh Nokia, tetapi telefon pintar £ 110 ini membuat beberapa kompromi.

Paparan 4in mempunyai pukulan yang cukup untuk membuat jubin Live Microsoft kelihatan bersemangat, dan Lumia 520 mempunyai pemproses Snapdragon S4 1GHz - cip yang sama termasuk dalam Lumia 620 yang lebih mahal - dan kekuatan yang cukup untuk aplikasi dan permainan.

Reka bentuk Nokia yang sangat mengagumkan menjadikan Lumia 520 kelihatan dan terasa jauh lebih baik daripada banyak telefon bajet lain, dan aplikasi Drive, Muzik dan Peta percuma Nokia juga disertakan. Perlu dipertimbangkan jika anda mencari telefon pintar licin dan mudah digunakan yang tidak merosakkan bank.

Baca ulasan lengkap Nokia Lumia 520 kami

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found