9 Ultrabook terbaik 2014: apa Ultrabook terbaik?

Walaupun spesifikasi yang diperlukan telah berubah dengan ketara sejak itu, penekanan selalu sama: untuk komputer riba ringan dan ringan yang mempunyai daya tahan bateri yang hebat. Dan, seperti yang anda harapkan dari standard yang dibuat oleh Intel, komponen utama tertentu (pemikir berfikir dan radio tanpa wayar khususnya) harus dibuat oleh syarikat juga.

9 Ultrabook terbaik 2014: apa Ultrabook terbaik?

Samsung Series 9 Ultrabook

Hasil akhirnya adalah sebilangan besar komputer riba berkualiti tinggi dari pengeluar teratas selama tiga tahun terakhir: jika komputer riba mempunyai lencana Ultrabook, anda boleh yakin bahawa ia akan memenuhi harapan yang tinggi.

Ambil kepantasan. Setiap Ultrabook baru perlu mempunyai salah satu pemproses Intel terbaru dan pantas di dalamnya (tepatnya, versi "Haswell" dari julat pemproses Core), sementara penyimpanan mesti memenuhi kadar pemindahan 80MB / saat minimum. Pada hakikatnya, semua Ultrabook yang kita lihat sekarang termasuk SSD di dalamnya, yang bermaksud mengambil fail cepat walaupun anda tidak mempunyai banyak ruang penyimpanan seperti cakera keras mekanikal tradisional. Lihat juga: Komputer riba terbaik tahun 2014

Semua skrin yang sekarang kita lihat di Ultrabooks juga terkenal. Sama ada model 13in, 14in atau 15in, anda harus mengharapkan resolusi Full HD.

Sebilangan besar Ultrabooks sekarang juga menyertakan skrin sentuh untuk memanfaatkan Windows 8, sementara anda juga harus mencari Wi-Fi kelas atas. Kami mengesyorkan 802.11ac agar sesuai dengan penghala terkini, jika anda mampu.

Kami menjalankan ujian pengurangan bateri bebas untuk memeriksa tuntutan pengeluar, tetapi kami dengan senang hati mengatakan bahawa ini bukan lagi masalah seperti dulu. Sekiranya anda membeli Ultrabook, anda boleh yakin bahawa ia akan berlangsung hampir sepanjang hari bekerja (dengan syarat anda tidak memerlukan tugas yang terlalu intensif, seperti penyuntingan video). Kelemahannya adalah bahawa bateri cenderung disatukan ke dalam badan, yang merupakan pembayaran balik untuk reka bentuk tipis seperti itu.

9 Ultrabook terbaik tahun 2014

Dell XPS 12

Harga semasa ditinjau: £ 1,279 termasuk PPN

Dell XPS 12 (2013)

Dell meningkatkan XPS 12 dengan pemproses Haswell - hasilnya adalah hibrida yang hebat, bercita-cita tinggi dan tahan lama.

Lenovo IdeaPad Yoga 2 Pro

Harga semasa ditinjau: £ 1,000 termasuk PPN

Lenovo IdeaPad Yoga 2 Pro

Lenovo memberikan rangkaian peningkatan Yoga, memberikan CPU Haswell, SSD besar dan skrin DPI tinggi yang mulia dengan harga £ 1,000.

Dell Latitud E7240

Harga semasa dikaji: £ 1,511 termasuk PPN

Dell Latitud E7240

Ultrabook perniagaan yang ringkas dengan banyak kuasa dan sambungan - hanya paparan resolusi rendah yang mengecewakan.

Dell Latitud E7440

Harga semasa dikaji: £ 1,523 termasuk PPN

Dell Latitud E7440

Ultrabook perniagaan 14in yang kukuh yang menawarkan prestasi hebat dan peningkatan yang mengejutkan.

Lenovo ThinkPad Yoga

Harga semasa ditinjau: £ 1,100 termasuk PPN

Lenovo ThinkPad Yoga

Pemenang lain dari Lenovo, dengan jangka hayat bateri yang hebat, skrin teratas dan banyak ciri inovatif.

Microsoft Surface Pro 2

Harga semasa dikaji: £ 562 termasuk PPN

Microsoft Surface Pro 2

Hayat bateri sepanjang hari dan alat pendorong baru menjadikan Surface Pro 2 salah satu hibrida paling menarik yang ada.

Toshiba Kira-101

Harga semasa ditinjau: £ 1,298 termasuk PPN

Toshiba Kira-101

Ultrabook pengguna baru Toshiba lebih kompeten di semua bidang, dan memiliki pelbagai perkakasan teras.

Asus Zenbook UX301LA

Harga semasa dikaji: £ 1,250 termasuk PPN

Asus Zenbook UX301LA

Dilancarkan dari kepingan kaca dan logam, Zenbook UX301LA adalah kecantikan yang menarik perhatian - satu-satunya perkara yang salah adalah harganya.

Apple MacBook Air 13in (pertengahan 2014)

Harga semasa ditinjau: £ 1,000 termasuk PPN

Ulasan MacBook Air (pertengahan 2014) 13.3in

MacBook Air 13in mendapat kenaikan kelajuan dan penurunan harga, tetapi paparannya mulai kelihatan di belakang zaman.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found