Cara memasang semula kes PC

Cara memasang semula kes PC

Gambar 1 dari 4

Cara memasang semula kes PC

Cara memasang semula kes PC
Cara memasang semula kes PC
Cara memasang semula kes PC
 • Cara membina PC: Panduan dalam talian untuk membina komputer anda sendiri dari awal
 • Cara membezakan casing PC
 • Cara memasang bekalan kuasa
 • Cara memasang papan induk
 • Cara Memasang pemproses Intel
 • Cara memasang pemproses AMD
 • Bagaimana / Tempat Memasang Kabel / Kabel PC dengan betul untuk SSD, Suis Panel, dan Banyak Lagi
 • Cara Memasang Pemacu Keras Baru atau Pemacu SSD pada PC
 • Cara Memasang dan Menggunakan SSD (Solid-State Drive)
 • Cara Memasang Pemacu Optik
 • Cara memasang kad grafik
 • Cara memasang kad pengembangan
 • Cara memasang semula kes PC

Dapatkan senarai semak anda: adakah anda memasang papan induk, pemproses, memori, cakera keras atau SSD, pemacu optik, kad grafik dan kad pengembangan? Maka tiba masanya untuk menyelesaikan tugas.

Perlu meluangkan masa untuk membersihkan casing dengan betul, kerana ini meningkatkan aliran udara dan menjadikannya lebih mudah untuk menambahkan komponen masa depan.

1. Kemaskan kabel

bagaimana-untuk-meletakkan-a-pc-case-back-together-rapi-the-kabel

Sekiranya bahagian dalam komputer anda kemas dan kemas, anda akan mendapat aliran udara yang lebih baik dan menjadikannya lebih sejuk. PC yang rapi juga lebih mudah dikerjakan sekiranya anda perlu memasang peningkatan di kemudian hari.

Salah satu cara untuk memastikan kes anda kemas adalah dengan memasang tali leher. Cari kabel longgar yang bergerak ke arah yang sama dan putar tali leher di sekeliling kumpulan itu. Luncurkan tali melalui gesper dan tarik dengan ketat. Ratchet harus terkunci pada tempatnya dan menghentikan kabel menjadi tidak berfungsi. Sekiranya tidak, anda memasukkan tali dengan cara yang salah ke dalam gesper. Anda boleh memotong tali panjang setelah selesai. Untuk lebih kemas, putar tali melalui ruang pemacu pada casing. Ini akan melabuhkan kabel anda.

2. Jauhkan kabel dari kipas

bagaimana-untuk-meletakkan-a-pc-case-back-together-keep-cables-out-of-fans

Perlu diperiksa semula bahawa tidak ada kabel kuasa anda yang menghalang peminat di dalam PC anda. Sekiranya betul, anda menghadapi risiko memutuskan kabel semasa menghidupkan komputer anda untuk pertama kalinya. Tarik kabel yang longgar dari kipas dan selamatkan dengan ikatan kabel jika perlu. Kipas pemproses (terutama pada reka bentuk Intel) sering kali menjadi penyebab buruknya kabel penyekat, jadi periksa yang ini dengan teliti.

3. Pasang depan

bagaimana-untuk-meletakkan-a-pc-case-back-together-attach-front

Periksa manual kes anda untuk mendapatkan arahan pemasangan yang tepat. Sekiranya anda membuang bahagian depannya, sekarang adalah masa untuk memasangnya semula. Gariskan klipnya dengan lubang di casing dan tekan dengan kuat untuk memasangnya kembali. Sekiranya anda mendapati pemacu optik anda terlalu jauh, anda mungkin memasangnya dengan tidak betul. Tanggalkan skru (atau pelekapnya jika casing anda tidak mempunyai skru) dan luncurkannya lebih jauh ke dalam casing. Masukkan semula dan pasangkan bahagian depan casing.

4. Pasangkan sisi

cara-untuk-meletakkan-a-pc-case-back-together-attach-sisi

Periksa manual kes anda dengan teliti untuk mendapatkan arahan pemasangan yang lengkap. Bagi kebanyakan kes, memasang panel sisi adalah masalah melekatkan klip mereka dengan alur di bahagian dalam casing. Ambil setiap panel secara bergiliran, geser ke tempatnya dan pasangkannya dengan kuat dengan skru.

Beli casing PC sekarang dari Amazon.co.uk

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found