Panasonic SDR-S7

it_photo_40484Pengilang: Panasonic

//www.panasonic.com/

Pembekal: Wilkinson

www.wilkinson.co.uk

Harga: £ 153 (£ 180 termasuk PPN)

Penilaian: 5/6

Sumbangan Panasonic terhadap revolusi kamera video kompak adalah SDR-S7 yang tidak dapat dinafikan. Ia mungkin kelihatan seperti camcorder bersaiz penuh, tetapi sebenarnya, ini jauh lebih kecil daripada MX20, dan kira-kira separuh daripada ukuran camcorder rata-rata.

Ia lebih mirip mainan daripada teknologi yang serius, jadi mengejutkan apabila mengetahui bahawa, seperti MX20, ia penuh dengan ciri-ciri canggih. Ia mempunyai lensa zoom optik 10x - tidak sampai ke tahap yang sama dengan Samsung, tetapi masih mengagumkan. Ia juga mempunyai penstabilan gambar elektronik, rakaman audio stereo, zoom mik dan ciri pemotongan angin.

Sama seperti MX20, ia merakam kepada resolusi TV 720 x 576i dalam format MPEG2 pada kadar bit 10Mb / saat, yang membolehkan anda menyimpan sekitar 1 jam 40 minit pada 8GB

Kad flash SDHC, walaupun anda perlu membelinya secara berasingan, tetapi yang benar-benar menarik dengan SDR-S7 adalah prestasinya. Berbanding dengan MX20 yang lebih besar, Panasonic menghasilkan hasil serba lebih baik.

Khususnya, prestasi cahaya rendah jauh lebih mengagumkan, tetapi ia juga memberi tumpuan lebih cepat, menjadikan rakaman jauh lebih bersih dan lebih berguna.

Satu-satunya keluhan yang kita miliki adalah bahawa ergonomik sedikit tersangka - dengan layar dimatikan, kekurangan joystick di sebelah skrin menjadikan navigasi tetapan dan menu main semula menjadi canggung.

Tetapi ini adalah keluhan kecil, dan walaupun Panasonic sedikit lebih mahal daripada MX20, kami merasakan harga yang kecil untuk membayar kualiti video yang unggul dan dimensi yang lebih padat.

Samsung VP-MX20

Flip Video Ultra

Balik Video Mino

Vado Kreatif

Kembali ke: Kamera video padat

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found