Cara Membuat Kilang Tetapkan Semula Roku Stick Anda Tanpa Jauh

Tongkat Roku anda telah berjalan dengan lancar sejak sekian lama, tetapi sekarang semuanya kelihatan memuat dengan lebih perlahan. Malah kadangkala membeku. Anda telah mencuba menghidupkan semula peranti, tetapi semuanya tidak berjaya menyelesaikannya. Perkara terbaik yang perlu dilakukan sekarang ialah menetapkan semula kilang, tetapi itu menjadi masalah kerana anda kehilangan alat kawalan jauh.

Cara Membuat Kilang Reset Tongkat Roku Anda Tanpa Jauh

Dan sekarang anda membaca artikel ini dengan alasan yang baik. Anda cuba mengetahui cara menetapkan semula kilang Roku anda tanpa alat kawalan jauh.

Tetapkan Semula Jauh Jika Anda Masih Memilikinya

Sekiranya anda masih mempunyai alat kawalan jauh tetapi tidak berfungsi dengan Roku Streaming Stick anda, anda boleh mencuba dan menjalin semula sambungan. Roku Stick anda harus dihidupkan sebelum anda meneruskan langkah-langkah berikut:

  1. Tanggalkan plastik yang menutup bateri dengan menariknya ke bawah.
  2. Anda harus melihat butang bulat kecil di bawah petak bateri. Ini dipanggil butang Pautan / Berpasangan.
  3. Tekan butang Pautan / Berpasangan. Sekiranya masalahnya adalah dengan pemasangan jarak jauh dan Stick, ini harus menyelesaikannya.

Melakukan Reset Kilang

Sekiranya alat kawalan jauh masih tidak berfungsi atau tidak tersedia, anda boleh mencuba yang berikut:

  1. Cari butang reset pada Roku Stick anda. Butang harus terletak di suatu tempat di bahagian belakang peranti. Beberapa versi Streaming Stick dilengkapi dengan lubang jarum dan bukannya butang standard. Anda boleh mengakses butang dengan sesuatu yang tipis dan agak panjang, seperti tusuk gigi.
  2. Anda mesti menekan butang selama sekitar 20 saat.
  3. Selepas 20 saat, cahaya akan mula berkelip. Ini menunjukkan bahawa tetapan semula kilang berjaya dan anda boleh melepaskan butang set semula.

Alternatif Tongkat Roku

Mungkin anda tidak boleh atau tidak mempunyai keinginan untuk memperbaiki batang aliran Roku anda. Anda mempunyai idea yang lebih menarik di fikiran anda - anda berada di pasaran sebagai pengganti. Hai, ini adalah kaedah terbaik untuk memberi penghargaan kepada diri sendiri dan menyokong ekonomi AS yang didorong oleh pengguna pada masa yang sama. Sekiranya demikian, berikut adalah beberapa alternatif terbaik untuk Roku.

TV Api Amazon

Amazon Fire TV berjalan pada sistem operasi Android yang banyak diubahsuai yang direka khas untuk kandungan Amazon Prime. Walaupun Amazon Prime Video dan Prime Music adalah perkhidmatan streaming unggulan, Fire TV juga merangkumi kebanyakan perkhidmatan terkenal lain seperti Hulu, Netflix, YouTube, dan baru-baru ini, Disney Plus.

Semua peranti Fire TV mempunyai pembantu Alexa yang dikendalikan oleh suara terbina dalam Amazon, termasuk kayu Fire TV. Sekiranya anda suka membiarkan tangan anda bebas semasa melihat-lihat kandungan yang tidak terkira banyaknya, anda mungkin ingin melihat Fire TV Cube. Versi asas tongkat Fire TV adalah $ 40 (tambah $ 10 untuk versi 4K). Sekiranya anda memutuskan untuk mendapatkan Fire TV Cube, ia akan memberi anda $ 120.

Sekiranya anda menonton kandungan Amazon Prime, ini mungkin merupakan pilihan terbaik untuk anda.

Apple TV

Walaupun masih tersedia dan pilihan yang bagus untuk streaming, Apple baru-baru ini mengumumkan bahawa syarikat itu akan menuju ke arah lain. Ini bermaksud bahawa mereka tidak akan membuat peranti penstriman mereka sendiri tetapi menyerahkannya kepada syarikat lain. Beberapa pengeluar TV pintar kini mempunyai akses ke media yang sebelumnya eksklusif untuk produk Apple.

Jauh AppleApple TV asas berharga $ 150 sementara versi 4K adalah $ 180, jadi mereka berada di sisi yang mahal. Selain daripada ciri penstriman, anda juga mempunyai akses ke pembantu kawalan suara Apple Siri, bersama dengan aplikasi dari Apple Store. Apple TV juga serasi dengan peranti Apple yang lain, jadi anda dapat melakukan streaming pada iPhone atau iPad anda dengan sangat selesa.

Oleh kerana ia akan dihentikan, anda mungkin hanya perlu mempertimbangkannya jika harganya betul.

TV Android

Peranti Android TV berjalan pada OS Android yang sedikit diubah, tidak seperti peranti Amazon Fire TV. Peranti TV Android yang asli adalah yang pertama memasukkan Netflix dalam 4k, walaupun agak besar berbanding dengan peranti moden. Versi semasa jauh lebih padat dan menawarkan lebih banyak ciri.

Seperti yang diharapkan, anda juga boleh menggunakan Google Assistant untuk mengawal peranti. Semuanya serasi dengan Google Cast, yang bermaksud bahawa anda boleh menghantar kandungan TV Android terus ke telefon atau tablet anda. Beberapa peranti berfungsi sama dengan Fire TV Cube, di mana mereka hanya bertindak balas kepada Google Assistant.

Ini adalah salah satu pilihan anggaran terbaik, dengan banyak fungsi.

Google Cast

Google terkenal dengan peranti dan perisian yang tidak rumit, yang diikuti oleh Google Cast kepada T. Chromecast dalam reka bentuk yang sangat sederhana dan sangat mudah dipasang. Anda hanya perlu menyambungkan satu hujung peranti ke TV dan yang lain ke sumber kuasa. Daripada alat kawalan jauh, anda hanya boleh menggunakan aplikasi untuk mengawal peranti.

GoogleSebahagian besar daya tarik adalah keupayaan untuk mengalirkan kandungan terus ke telefon atau tablet anda. Sekiranya anda memutuskan untuk menambahkan pembesar suara pintar Google ke dalam campuran, anda boleh mengawal semuanya hanya dengan suara anda. Chromecast standard ialah $ 35 dan Chromecast Ultra 4k $ 70.

Pilihan Penstriman Hebat

Roku Streaming Stick cukup bagus untuk mengalirkan kandungan kegemaran anda, tetapi bukan satu-satunya.

Peranti mana yang menjadi pilihan anda untuk streaming? Beritahu kami lebih banyak dalam komen!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found