Cara Menetapkan Semula Kilang Leapfrog Explorer

Dilengkapi dengan skrin sentuh, Leapfrog Leapster Explorer dirancang untuk membantu anak-anak belajar dengan bermain permainan yang menarik. Semua permainan ini difokuskan untuk mengajar anak-anak bagaimana membaca, melakukan matematik, dan perkara-perkara lain yang penting untuk dipelajari oleh anak-anak. Resolusi skrin hampir dengan kualiti HD, jadi sangat bagus untuk mainan. Leapster Explorer juga dilengkapi dengan stylus supaya anak-anak dapat menulis di skrin.

Cara Menetapkan Semula Kilang Leapfrog Explorer

Dengan itu, peranti elektronik ini akan menghadapi masalah dari semasa ke semasa. Sebagai ibu bapa, anda mungkin pernah menghadapi situasi di mana Leapster Explorer anak anda tidak berfungsi sebagaimana mestinya. Ini mungkin termasuk layar yang tidak responsif, atau mungkin permainan kadang-kadang akan membeku tanpa alasan.

Sehubungan dengan itu, kami telah membuat panduan ini untuk memandu anda melalui beberapa masalah umum yang mungkin timbul dengan Leapfrog Leapster Explorer.

Matikannya dan Kemudian Hidupkan Lagi

Yang paling asas dari semua penyelesaian untuk peranti elektronik yang tidak berfungsi adalah dengan mematikannya dan kemudian menghidupkannya semula. Perkara ini kadangkala akan menyelesaikan masalah apabila sistem akan dimulakan semula. Sama ada skrin atau perkara lain yang tidak bertindak balas, mematikan peranti dan kemudian menghidupkan semula adalah perkara pertama yang harus anda cuba.

tetapan semula kilang

Lakukan Reset Kilang

Oleh itu, anda telah mematikan Leapster Explorer dan masih tidak berfungsi dengan baik apabila anda menghidupkannya semula? Sudah tiba masanya untuk melakukan sesuatu yang lebih drastik. Anda boleh melakukan tetapan semula kilang pada peranti anda sehingga ia kembali ke keadaan semasa ia meninggalkan kilang. Ini dapat menyelesaikan banyak masalah tetapi dengan kos. Melakukan tetapan semula kilang pada mana-mana peranti akan menghapus semua tetapan dan data anda, yang bermaksud bahawa kemajuan yang dibuat akan hilang.

Sekiranya anda masih mahu melakukan tetapan semula kilang, berikut caranya. Sangat mudah, ikuti beberapa langkah berikut:

  1. Pasang Leapster Explorer anda ke Leapfrog Connect.
  2. Pilih profil di bawah Leapster Explorer.
  3. Klik pada
  4. Sekarang, cari dan klik Tetapkan semula

Sekiranya anda tidak menggunakan Leapfrog Connect, anda juga boleh melakukannya dari menu Tetapan Ibu Bapa. Untuk mengakses menu Tetapan Ibu Bapa, anda perlu melakukan perkara berikut:

Langkah 1

Matikan Leapster Explorer anda. Setelah anda menghidupkannya semula, tunggu menu log masuk muncul. Semasa berada di menu log masuk, tekan Butang D-pad kiri dan juga Petunjukbutang pada masa yang sama. Ini akan memaparkan Menu Ibu Bapa.

Langkah 2

Dari sini, cari sahaja Tetapan pilihan. Sebaik sahaja anda mengklik Tetapan, anda akan mempunyai beberapa pilihan untuk dipilih. Navigasi menu ini dan cari pilihan yang dipanggil Tetapkan semula. Selepas mengklik pada Tetapkan semula pilihan, baca dan ikuti arahan yang tertera di skrin.

Perkara Berguna Lain dalam Tetapan Ibu Bapa

Menu Tetapan Ibu Bapa menawarkan lebih daripada sekadar pilihan untuk menetapkan semula peranti anda. Dari menu ini, anda juga dapat menghapus profil, mengubah bahasa atau waktu, dan bahkan menentukurkan skrin. Tatal ke menu Tetapan Ibu Bapa bila-bila masa anda perlu mengkonfigurasinya.

Apa yang Perlu Dilakukan Sekiranya Skrin Tidak Menanggapi Stylus

Sekiranya Leapster Explorer anda masih menghadapi masalah skrin setelah tetapan semula kilang, anda boleh cuba menentukurkan skrin. Ini lebih banyak melibatkan tetapan semula kilang, tetapi tidak menakutkan. Lakukan perkara berikut:

Langkah 1

Leapster Explorer anda dihantar dengan pelindung skrin. Agar anda dapat mengkalibrasi skrin, anda perlu menanggalkan lapisan pelindung ini. Ini untuk memaksimumkan daya tindak balas skrin sentuh. Kupas pelindung layar dan teruskan ke langkah seterusnya.

Langkah 2

Matikan Leapster Explorer. Anda hanya dapat melakukan penentukuran skrin jika anda memulakan dengan peranti dimatikan.

Langkah 3

Sambil menekan butang tanda tanya (terletak tepat di atas butang A besar di sebelah kanan peranti), hidupkan peranti. Terus tahan butang tanda tanya sehingga peranti dihidupkan dan anda melihat skrin penentukuran.

tetapan semula kilang

Langkah 4

Pada skrin penentukuran, sentuh ikon crosshair dengan stylus. Selepas itu, crosshair besar akan muncul di tengah-tengah skrin. Sentuh untuk memulakan penentukuran skrin.

Langkah 5

Teruskan menyentuh setiap persimpangan dengan stylus semasa mereka muncul. Harus ada lima keseluruhan. Apabila penentukuran selesai, tekan butang B untuk keluar.

Skrin harus bertindak balas dengan betul sekarang. Sekiranya masih tidak, pertimbangkan untuk menghubungi perkhidmatan pelanggan. Sekiranya Leapster Explorer anda masih dalam jaminan, masalah anda harus diatasi dengan satu atau lain cara.

Mengeluarkan Aplikasi untuk Mengosongkan Ruang

Mungkin peranti anda tidak responsif atau ketinggalan kerana anda mempunyai terlalu banyak aplikasi. Sekiranya Penjelajah anda berfungsi dengan perlahan, dan anda tahu bahawa terdapat banyak aplikasi yang dipasang, anda boleh memadam beberapa aplikasi tersebut untuk mengosongkan ruang. Begini caranya:

  1. Sambungkan peranti anda ke Leapfrog Connect.
  2. Setelah disambungkan, pilih nama profil yang ingin anda akses di skrin utama.
  3. Pilih Pada Penjelajah Ini tab
  4. Senarai aplikasi yang terpasang akan muncul. Hapus centang kotak di sebelah aplikasi yang ingin anda alih keluar.
  5. Klik Simpan Perubahan dan tunggu sehingga peranti anda berhenti menyegerakkan sebelum mencabut plag.

Meneroka Kesimpulan

Leapfrog Explorer adalah alat yang luar biasa untuk kanak-kanak bermain dan belajar pada masa yang sama. Seperti kebanyakan peranti elektronik, Penjelajah anda mungkin sekali-sekala bertindak. Kami harap panduan ini dapat membantu anda menyelesaikan beberapa masalah tersebut, dan jika ada perkara lain yang anda perlukan, beritahu kami dalam komen!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found