Cara Membuat Kilang Tetapkan Semula Anda Sebelum Menjual atau Memberikannya

Apabila anda membeli Kindle dari Amazon, ia biasanya didaftarkan terlebih dahulu ke akaun anda (melainkan anda menunjukkan bahawa anda membelinya sebagai hadiah untuk orang lain, iaitu). Ini memberi anda akses segera ke eBook anda dan kandungan Amazon lain yang serasi dari luar kotak.

Tetapi rangkaian produk Kindle telah berada di pasaran selama hampir sepuluh tahun, dan ada kemungkinan anda telah meningkatkan Kindle anda ke model yang lebih baru selama ini. Walaupun model Kindle yang lebih tua kekurangan beberapa ciri Kindles terbaru dan terhebat, mereka masih merupakan alat e-membaca yang sangat baik, dan anda mungkin ingin memberikan Kindle lama anda kepada orang lain untuk dinikmati.

Sebelum anda menyerahkan Kindle lama anda kepada seseorang, bagaimanapun, anda ingin menetapkan semula peranti untuk membuang akaun dan kandungan anda. Jika tidak, pemilik baru mungkin dapat membeli buku yang dikenakan ke akaun Amazon anda atau, sekurang-kurangnya, mereka mungkin akan menimbulkan konflik dengan ciri penyegerakan kemajuan membaca peranti. Syukurlah, cepat dan mudah untuk menetapkan semula Kindle ke tetapan kilang, yang membolehkan penerima Kindle lama anda menyiapkan peranti dengan akaun Amazon mereka sendiri seolah-olah masih baru. Inilah cara untuk melakukannya.

Cara Membuat Kilang Tetapkan Semula Anda Sebelum Menjual atau Memberikannya

Kilang Tetapkan Semula Kindle Anda

Untuk memulakan, ambil Kindle lama anda dan pastikan terlebih dahulu bahawa sebarang kandungan atau kemajuan membaca yang tidak diselaraskan ke awan disandarkan, kerana proses untuk menetapkan semula Kindle akan menghapus semua kandungan penggunanya. Anda boleh melakukan ini dengan melakukan penyegerakan awan secara manual, atau dengan menyambungkan peranti ke PC atau Mac anda dan membuat salinan tempatan mana-mana buku atau dokumen yang tidak diselaraskan. Pastikan juga Kindle anda mempunyai jangka hayat bateri lebih dari 50 peratus, kerana bateri anda boleh dibuat secara tidak sengaja sekiranya bateri gagal semasa proses penetapan semula.

Setelah anda bersedia, pergi ke skrin utama Kindle dan ketik ikon Tetapan (tiga titik) di sudut kanan atas.

tetapkan menu utama

Dari menu yang muncul, pilih Tetapan.

tetapan kindle

Pada halaman Tetapan, ketik ikon tiga titik itu lagi. Kali ini anda akan melihat bahawa ia mengandungi senarai item yang berbeza. Salah satunya ialah Tetapkan Semula Peranti.

tetapkan semula kindle

Pilih Tetapkan Semula Peranti untuk memulakan proses menetapkan semula kilang Kindle anda. Anda akan melihat kotak muncul yang memberi amaran bahawa akaun dan semua data pengguna anda akan dihapus. Pilih Ya untuk mengesahkan dan menetapkan semula Kindle anda. Kindle anda sekarang akan menghabiskan beberapa minit untuk mengatur semula dirinya sendiri, dan mungkin dimulakan semula sekali atau dua kali. Setelah selesai, anda akan melihat skrin persediaan awal yang terakhir anda lihat ketika peranti ini baru.

tetapkan semula pengesahan kindle

Pada ketika ini, matikan Kindle sahaja. Anda sekarang boleh memberikannya atau menjualnya dan pemilik baru akan dapat menyiapkan dan mendaftarkan Kindle dengan akaun Amazon mereka sendiri.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found