Facebook Tetap Logam Saya - Apa yang Perlu Dilakukan?

Facebook telah wujud selama lebih dari satu dekad sekarang, dan sukar untuk mengingati dunia sebelumnya. Semua orang terbiasa berhubung melalui Facebook, dan ini adalah alat carian utama untuk mencari sesiapa pada masa kini, terutamanya rakan dari sekolah menengah yang belum anda temui pada zaman dahulu.

Facebook Tetap Logam Saya - Apa yang Perlu Dilakukan?

Semua orang terbiasa mempunyai Facebook di hujung jari mereka sehingga kebanyakan orang tidak perlu keluar. Tetapi Facebook kadang-kadang mengeluarkan anda sendiri.

Apabila ini berlaku, anda mungkin berfikir, “Tunggu sebentar; mengapa ini berlaku? " Terdapat beberapa jawapan untuk soalan ini, dan kami akan membahasnya dalam artikel ini.

Kuki

Sekiranya anda menggunakan Facebook di komputer anda, anda mungkin mendapati bahawa sesekali anda log keluar tanpa diduga. Itu boleh menjengkelkan, bukan? Ini mungkin ada kaitan dengan kuki yang digunakan penyemak imbas anda untuk mengesan laman web yang anda lawati. Mungkin tetapan anda disiapkan secara automatik untuk mengakhiri sesi anda setelah jangka waktu tertentu. Teruskan dan periksa tetapan kuki anda untuk penyemak imbas yang anda gunakan.

Tidak seperti beberapa aplikasi lain (seperti yang anda gunakan untuk akaun bank anda), Facebook mempunyai masa sesi aktif yang lebih lama. Walau bagaimanapun, sesi Facebook juga habis. Juga, mengosongkan cache dan kuki anda mungkin dapat membantu anda menyelesaikan masalah ini.

facebook

Log Masuk Auto Facebook

Log masuk automatik adalah salah satu alat yang lebih berguna yang boleh dimiliki pengguna di internet. Menaip semua maklumat e-mel dan kata laluan anda setiap kali mungkin merupakan laluan yang lebih selamat, tetapi lebih memakan masa dan membosankan. Sekiranya anda satu-satunya orang yang menggunakan komputer riba anda, tidak ada sebab mengapa anda tidak boleh memilih untuk log masuk automatik.

Perkara yang sama berlaku untuk Facebook. Semasa anda log masuk, anda mempunyai pilihan untuk membiarkan laman web anda masuk secara automatik semasa anda kembali. Sekiranya anda tidak memilih pilihan ini, anda akan log keluar setelah anda meninggalkan laman web ini.

Lebih Dari Satu Orang Dilog masuk

Walaupun tidak kerap berlaku, jika orang lain cuba mengakses akaun Facebook anda semasa anda menggunakannya secara aktif, anda boleh dikeluarkan dari sesi tersebut. Terutama jika seseorang itu menggunakan alamat IP yang berbeza.

Mungkin rakan baik anda yang tidak ada di Facebook mempunyai kata laluan anda dan telah log masuk pada masa yang sama. Atau seseorang cuba menggodam akaun anda. Sekiranya yang terakhir berlaku, ini adalah masa yang tepat untuk melakukan sesuatu mengenainya.

Pergi ke halaman Tetapan Facebook, dan di bawah Keselamatan dan Log Masuk, anda boleh memilih untuk menukar kata laluan anda dan memilih untuk mendapatkan amaran untuk log masuk yang tidak dikenali. Anda juga boleh menggunakan pilihan untuk mempunyai tiga hingga lima rakan sebagai kenalan sekiranya anda tidak bernasib baik untuk terkunci dari akaun anda. Sebaiknya ambil langkah berjaga-jaga tambahan ketika datang ke Facebook dan keselamatan data anda.

log keluar facebook

Kesalahan Facebook

Jangan lupa, Facebook mempunyai lebih daripada 2.4 bilion pengguna aktif. Ia pasti mempunyai bug dan gangguan sesekali. Anda mungkin keluar kerana laman web ini sedang menjalani penyelenggaraan atau mengalami masalah lain.

Sekiranya Facebook terus mengeluarkan anda, walaupun setelah anda memastikan bahawa anda mengosongkan kuki dan cache, dan tidak ada orang lain yang cuba log masuk, log keluar dan tunggu sebentar. Selepas beberapa ketika, cuba log masuk sekali lagi dan lihat apakah masalahnya berlanjutan.

Sekiranya anda telah menghabiskan setiap pilihan, dan anda masih tidak dapat menggunakan Facebook tanpa terus dikeluarkan, anda boleh menghubungi Facebook secara terus. Gunakan pautan ini untuk pergi ke Pusat Bantuan Facebook, pilih masalah yang anda alami dari menu drop-down, dan lanjutkan untuk menjelaskan masalahnya secara terperinci. Yang perlu anda buat hanyalah menghantar borang dan menunggu penyelesaiannya.

facebook terus mengeluarkan saya

Log Keluar Bila Anda Mahu

Anda seharusnya dapat log keluar ketika anda mahu dan bukan ketika seseorang atau sesuatu yang lain memutuskan untuk log keluar anda. Mungkin logik dan sihat untuk keluar dari semua aplikasi media sosial sesekali. Tetapi, anda mesti melakukannya mengikut syarat anda.

Bahagian yang paling penting adalah memastikan bahawa tidak ada yang berusaha untuk mendapatkan akses yang tidak sah. Semua yang lain boleh diperbaiki. Kosongkan kuki dan cache anda dan teruskan menggunakan log masuk automatik jika senang.

Soalan Lazim

Bolehkah saya log masuk ke lebih dari satu peranti dalam satu masa?

Ya. Facebook akan membolehkan anda masuk ke beberapa peranti dan terus masuk ke dalam peranti tersebut pada masa yang sama. Cara perkhidmatan ini berfungsi ialah anda mesti log masuk ke aplikasi, ke dalam setiap penyemak imbas web, dan setiap peranti.u003cbru003eu003cbru003e Yang dikatakan, anda boleh log masuk ke beberapa peranti dan penyemak imbas dari pelbagai lokasi tanpa Facebook log keluar mana-mana peranti.

Bagaimana saya tahu jika orang lain log masuk ke akaun Facebook saya?

Kami sebenarnya mempunyai artikel u003ca href = u0022 // social.techjunkie.com / check-seseorang-else-using-your-facebook-account / u0022u003ehere u003c / au003ee menerangkan bagaimana mengetahui jika orang lain log masuk ke akaun anda dan bagaimana anda boleh berhenti. Sekiranya anda mengesyaki seseorang log masuk kerana anda mempunyai rakan baru yang tidak anda kenal, aplikasi Facebook Messenger anda mempunyai mesej yang anda tidak hantar, atau anda tidak dapat log masuk dengan kata laluan anda, kemungkinan seseorang ada di dalam akaun anda.u003cbru003eu003cbru003eJika Facebook mengeluarkan anda secara rawak, adalah idea yang baik untuk menukar kata laluan anda. Sebagai langkah berjaga-jaga, ubah kata laluan e-mel anda juga. Sekiranya seseorang log masuk ke akaun Facebook anda dengan pengesahan dua faktor diaktifkan, mereka mungkin juga mendapat akses ke akaun e-mel anda.

Adakah Facebook masih mengeluarkan anda selepas beberapa ketika? Sekiranya anda mengetahui jalan keluar yang kami gagal sertakan, silakan kongsikan dengan komuniti TJ yang lain di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found