Ulasan Epson Expression Photo XP-950

£ 250 Harga semasa dikaji

Epson Expression Photo XP-950 adalah, dalam banyak cara, kebalikan dari Pixma iP8750 dengan harga yang sama. Walaupun Canon adalah model minimalisme, skrin sentuh Epson all-in-one adalah pesta automasi yang bergerak. Dulang keluaran kertas secara automatik terbuka apabila diperlukan dan melipat diri apabila tiba masanya untuk mematikan.

Ulasan Epson Expression Photo XP-950

Ulasan Epson Expression Photo XP-950 - foto wira

Namun pada masa lain Epson memerlukan usaha manual yang terlalu banyak. Cetak foto A3 dari dulang input belakang dan anda harus terlebih dahulu mengirim tugas ke pencetak, tunggu beberapa saat untuk menyusunnya sendiri, dan hanya kemudian masukkan helaian A3 di dulang belakang - atau printer mengeluarkan kertas menunggu di dulang belakang. Anda juga harus menunggu cetakan foto A3 itu: 7 minit 48 saat untuk melengkapkan cetakan percubaan kami pada kualiti tertinggi, walaupun mod berkelajuan tinggi berhenti tiga minit tanpa penurunan kualiti yang besar.

Ulasan Epson Expression Photo XP-950: kualiti cetak

Walaupun XP-950 adalah serbaguna all-in-one, percetakan foto tidak buruk. Ia memberikan warna semula jadi dan variasi halus pada warna kulit pada wajah model pada cetakan ujian. Ini menunjukkan lebih banyak variasi pada skala abu-abu daripada Pixma iP8750, dan itu tidak jauh dari Pro-100, yang mempunyai tiga kartrij tinta berasingan untuk abu-abu dan hitam, sementara Epson hanya memiliki enam tinta secara keseluruhan. Foto ujian monokrom kami menunjukkan kontras yang sangat baik, walaupun kecerunan latar belakang tidak dihasilkan dengan lancar seperti pada Pro-100, dan nada kelabu memiliki warna biru pada mereka.

Potret studio ujian kami dikendalikan dengan baik. Nada kulit sedikit lebih gelap daripada yang seharusnya, tetapi potret itu muncul dari halaman. Perinciannya sedikit lebih lembut daripada pada Pixma iP8750, tetapi kualiti keseluruhan lebih daripada boleh diterima.

cc_test_form_rgb

Sekiranya Epson mempunyai kelemahan, itu adalah warna coklat. Batu-batu coklat di lanskap ujian kami keluar hampir kelabu arang dan kelihatan tidak semula jadi. Ini mengecewakan, kerana dalam hampir semua aspek lain, XP-950 memberikan foto yang lebih baik daripada yang anda harapkan dari all-in-one.

Ketika datang ke pencetakan dokumen umum, Epson melancarkan ujian brosur warna lima halaman kami, mengeluarkan dokumen itu hanya dalam 52 saat. Teks dan carta berwarna ditangani dengan baik, dan kartrij hitam XL boleh bertahan sekitar 500 halaman dokumen monokrom.

Ulasan Epson Expression Photo XP-950: kos berjalan

Walau bagaimanapun, kos cetak secara keseluruhan lebih tinggi daripada Pixma iP8750. Cetakan A3 tanpa sempadan akan berharga £ 1,87 (tidak termasuk kertas) menggunakan kartrij XL, yang kira-kira 30 p lebih banyak daripada mencetak cetakan A3 + yang sedikit lebih besar pada Canon. Semua kartrij dakwat tersebut dapat diganti secara individu, dan skrin pencetak memberikan panduan langkah demi langkah tentang cara mengubahnya.

Ulasan Epson Expression Photo XP-950 - tangki dakwat

Epson lebih banyak menawarkan daripada sekadar mencetak foto, tentu saja. Pengimbas flatbed 4,800 dpi A4 sangat baik, mengekalkan tahap perincian yang tajam ketika mengimbas foto, walaupun gambar menjadikan bayangan lebih gelap daripada yang asal. Kami juga menyukai pilihan untuk memanfaatkan Wi-Fi bawaan dan mengimbas terus ke perkhidmatan awan seperti Dropbox atau Google Drive. Skrin sentuh menjadikan akses ke ciri-ciri ini relatif tidak menyakitkan, walaupun panel lipat di mana layar berada harus ditusuk dengan lembut atau lipatan kembali ke dalam pencetak.

Secara keseluruhan, Expression Photo XP-950 adalah serba boleh. Ia tidak menawarkan kualiti foto yang terbaik, tetapi lebih dari cukup untuk jurugambar kasual yang mahukan kemudahan mencetak di rumah.

Spesifikasi Epson Expression Photo XP-950

TeknologiInkjet
Resolusi cetakan maksimum5,760 x 1,440dpi
Resolusi imbasan optik maksimumN / A
Bilangan warna (kartrij)6
Jumlah warna maksimum (kartrij)6
Antara muka standardUSB 2; Ethernet
Antara muka pilihanYa
Dimensi (WDH)479 x 356 x 148mm
Pengendalian kertas
Saiz kertas maksimumA3
Berat kertas maksimumTidak dinyatakan
Dulang kertas standard (kapasiti)100
DupleksYa
Kapasiti Pengumpan Dokumen AutomatikTidak
Ciri foto
Percetakan tanpa sempadanYa
Percetakan langsung (tanpa PC)Ya, melalui Apple Airprint, Google Cloud Print dan PictBridge
Sokongan kad memoriMemory Stick, SD, SDHC, SDXC
Sistem operasi yang disokongWindows 8, 7, Vista, XP, Mac OS X 10.5.8+
Ciri-ciri lainSkrin sentuh warna 8.8cm
Membeli maklumat
Jaminan1tahun RTB
Harga£ 250 termasuk PPN
Bahagian dan harga habisHitam 24XL, £ 13.37, Cyan 24XL, £ 13.37, Magenta 24XL, £ 13.37, Kuning 24XL, £ 13.37, Light Cyan (Light Cyan 24XL, £ 13.37); Light Magenta (Light Magenta 24XL, £ 13.37)
Kos setiap gambar A493 p
Kos setiap 6 x 4 inci gambar22 p
Pembekalpcworld.co.uk

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found