Cara Memperbaiki Kesalahan Err_quic_protocol_ di Google Chrome

Adakah anda kadang-kadang melihat Err_quic_protocol_error di Google Chrome? Adakah anda kadang-kadang tidak dapat melayari laman web menggunakan Chrome tetapi menggunakan penyemak imbas lain tidak mengapa? The Err_quic_protocol_error adalah ralat berselang yang sering boleh menyusahkan untuk menyelesaikan masalah, tetapi TechJunkie ada jawapannya. Inilah cara membetulkannya Err_quic_protocol_error di Google Chrome.

Cara Memperbaiki Kesalahan Err_quic_protocol_ di Google Chrome

Google Chrome mesti menjadi salah satu penyemak imbas paling stabil di luar sana. Sudah bertahun-tahun dan dikembangkan oleh syarikat yang berminat untuk anda melayari dengan cepat dan selamat. Walaupun dikalahkan oleh Firefox Quantum dari segi kelajuan dan ciri, Chrome masih digunakan oleh berjuta-juta dan masih menjadi asas untuk penyemak imbas lain yang menggunakan Chromium.

Versi pelepasan penyemak imbas sangat stabil, tetapi penyemak imbas Chrome dilengkapi dengan pelbagai ciri eksperimen yang sering tidak disokong oleh pelbagai peranti dan laman web. Ingatlah, seringkali fitur harus dikembalikan untuk mengelakkan masalah, seperti perubahan pada autoplay audio yang secara tidak sengaja mematikan permainan penyemak imbas dalam talian. Walaupun jarang berlaku, perkara ini berlaku dan merupakan harga yang kami bayar untuk penyemak imbas canggih.

Memperbaiki ralat Err_quic_protocol_er

Perkataan ringkas di laman web yang menawarkan untuk memperbaiki ralat ini dengan memuat turun. Ia tidak memerlukannya dan merupakan kaedah yang sangat mudah. Walaupun saya tidak menyebutkan nama, laman web yang menawarkan satu alat memperbaiki semua ubat mujarab untuk Chrome, Windows atau program apa pun yang menjual minyak ular. Walaupun mereka menawarkan tambalan khusus untuk ralat ini, anda tidak memerlukannya, jadi gunakan laman web tersebut dengan berhati-hati.

Protokol QUIC sebenarnya cukup menarik tetapi daripada mengaburkan tajuk utama, saya akan menunjukkan kepada anda cara memperbaiki ralat sebelum membincangkannya.

The Err_quic_protocol_error nampaknya berlaku di rangkaian gentian dengan penghala pantas. Saya tidak tahu mengapa ia berlaku tetapi penghala ADSL atau ADSL2 yang lebih perlahan nampaknya tidak menghadapi masalah ini. Sama ada cara, berikut adalah cara memperbaikinya.

 1. Buka Chrome, taip 'krom: // benderaKe bar URL dan tekan Masukkan. Bar Carian Chrome
 2. Cari atau cari ‘Protokol QUIC eksperimental’. Tetapan Bendera Chrome
 3. Pilih kotak di sebelah kanan dan ubah tetapan dari Lalai ke Kurang Upaya. Tetapan Bendera Chrome 2
 4. Mulakan semula Chrome untuk perubahan tersebut berlaku.

Ini harus cukup untuk memperbaiki Err_quic_protocol_error dalam kebanyakan keadaan. Saya telah melihat pasangan yang tidak melakukannya dan satu-satunya pilihan ialah menyahpasang dan kemudian memasang semula Chrome. Sekiranya anda perlu melakukannya, inilah caranya. Setelah anda memasang semula Chrome, periksa semula bendera QUIC seperti di atas untuk menghentikannya berulang.

Pada Windows:

 1. Buka menu Mula Windows dan cari Google Chrome. Menu Mula Windows
 2. Klik kanan entri dan pilih Nyahpasang.
 3. Muat turun salinan baru dari sini.
 4. Pilih pemasang dan jalankan untuk memasang.

Pada Mac:

 1. Klik kanan ikon Chrome di Dok anda dan pilih Berhenti.
 2. Gunakan Finder untuk mencari Chrome dan seret ikon ke Sampah.
 3. Muat turun salinan baru dan pasang.

Sekiranya anda perlu memasang semula, kaedah ini harus menyimpan semua kegemaran dan tetapan anda. Ia menggantikan fail Chrome inti dengan yang baru dan akan mengambil penanda halaman dan semua yang lain dari tempat lain di komputer anda. Sekarang Chrome harus berfungsi dengan baik tanpa Err_quic_protocol_error.

Protokol QUIC

Protokol Sambungan Internet UDP Pantas (QUIC) adalah mekanisme pengangkutan rangkaian eksperimental yang sedang diusahakan di Google. Ideanya adalah untuk akhirnya menggantikan protokol TCP. Dengan mengecilkan overhead TCP dan multiplexing stream daripada melakukannya secara berturut-turut QUIC ditakdirkan menjadi jauh lebih cepat daripada TCP.

Sambungan TCP khas melibatkan satu aliran dan banyak berulang-alik antara penyemak imbas anda dan destinasi. Terdapat jabat tangan, pengakuan, penyegerakan, penyediaan dan pemindahan data awal sebelum paket data sebenar pertama dihantar. Ini menyebabkan kelewatan dan memperkenalkan potensi kemacetan. Sekiranya satu paket TCP tersekat, yang lain tersekat di belakangnya menyebabkan ketinggalan.

QUIC di sisi lain telah dirancang untuk kepantasan. Daripada berbilang mesej penyediaan TCP, QUIC melakukannya dalam satu mesej. QUIC juga menggunakan UDP multiplexing yang membolehkan mesej seterusnya dihantar walaupun ada yang tersekat. Ia juga merangkumi kawalan kesesakan terbina dalam untuk kecekapan maksimum.

Satu lagi ciri QUIC ialah kawalan ralat. Ia dapat menangani paket yang hilang dengan mudah dan menguruskan kehilangan dengan penghantaran semula spekulatif. TCP menggunakan penghindaran kesesakan tetapi ini terhad kepada rangkaian sesak yang lebih cepat atau kurang. Rangkaian yang perlahan atau tidak boleh dipercayai menyebabkan sakit kepala TCP. QUIC mempunyai sistem sempadan dan langkah paket yang tersendiri untuk membantu menangani paket yang tertunda atau hilang.

QUIC telah dikembangkan selama enam tahun sekarang dan masih belum selesai. Google adalah pendorong di belakangnya tetapi nampaknya kurang dari 1% pelayan web menyokongnya. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai QUIC, sumber ini sangat baik.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found