Pembaikan Mudah Untuk Kesalahan ERR_NETWORK_CHANGED di Windows

Sekiranya anda melihat ralat ERR_NETWORK_CHANGED pada komputer Windows anda, ini biasanya kerana terdapat salah konfigurasi dalam tetapan rangkaian anda. Nasib baik, ada beberapa cara mudah untuk memperbaikinya sehingga anda dapat melihat dan melayari dalam masa yang singkat.

Pembaikan Mudah Untuk Kesalahan ERR_NETWORK_CHANGED di Windows

Sebilangan besar orang yang melaporkan ini menggunakan Google Chrome tetapi biasanya Chrome tidak bersalah, itu hanya sintaks yang digunakan oleh Chrome. Sekiranya anda menghadapi kesilapan di Edge, ia akan mengatakan seperti 'Hmmm, ini memalukan'. Bukan mesej ralat yang paling bermaklumat, saya pasti anda setuju!

Cara Memperbaiki Kesalahan ERR_NETWORK_CHANGED di Windows

Kesalahan ERR_NETWORK_CHANGED biasanya menunjukkan bahawa perubahan telah dilakukan dalam konfigurasi rangkaian di komputer anda. Perubahan itu adalah menghentikan atau mengganggu sambungan rangkaian antara penyemak imbas dan internet. Inilah yang perlu kita atasi untuk memperbaiki kesalahan.

Ini boleh disebabkan oleh salah konfigurasi, perisian VPN, atau masalah DNS. Masing-masing mudah ditangani.

Mulakan semula Komputer dan Penghala Anda

Seperti yang disarankan oleh kebanyakan sokongan IT, mulakan dengan komputer dan mulakan semula rangkaian.

 1. Nyalakan semula komputer dan penghala anda.
 2. Sekarang, periksa sama ada sambungan internet anda berfungsi dan berjalan walaupun penyemak imbas anda salah.
 3. Pastikan anda tidak mempunyai VPN perisian yang aktif di komputer semasa anda cuba menyemak imbas.

Sekiranya anda masih melihat ralat, sudah tiba masanya untuk mencuba penyelesaian seterusnya.

Tetapkan semula Konfigurasi TCP / IP Anda

Bukan untuk membosankan anda dengan perincian bagaimana internet berfungsi, tetapi internet berkomunikasi dengan serangkaian protokol yang menentukan bagaimana maklumat dipindahkan dan ditafsirkan. Sekiranya beberapa di antaranya mengalami masalah, seperti TCP / IP, maka anda akan menerima kesilapan.

Inilah cara menetapkan semula TCP / IP di komputer anda:

 1. Buka menu Mula, ketik “arahan prompt", Dan kemudian klik Menjalankan sebagai pentadbir. Menu mula
 2. Sekarang, taip 'tetapkan semula netsh int ipDan tekan Masukkan. Arahan prompt
 3. Uji semula sambungan anda menggunakan penyemak imbas internet anda.

Menetapkan semula TCP / IP biasanya melakukan muslihat, Windows kemudian memuat semula lalai untuk kad rangkaian anda dan menimpa salah konfigurasi yang menyebabkan ralat. Sekiranya itu tidak berjaya, teruskan membaca.

Periksa Tetapan DNS Anda

Sekiranya tidak ada penyelesaian lain yang berjaya, maka anda perlu menyemak tetapan DNS anda.

 1. Buka menu Mula, ketik “Panel kawalan”Dan kemudian klik pada aplikasi. Menu mula
 2. Seterusnya, arahkan ke Rangkaian dan Internet. Menu Panel Kawalan
 3. Sekarang, klik pada Pusat rangkaian dan Perkongsian dan pilih Tukar tetapan penyesuai di panel kiri. Cara memperbaiki ralat ERR_NETWORK_CHANGED pada Windows-2
 4. Klik kanan penyesuai rangkaian anda dan pilih Hartanah.
 5. Sorotan Protokol Internet Versi 4 dan klik Hartanah butang di tingkap.
 6. Sekiranya Dapatkan alamat pelayan DNS secara automatik dipilih klik butang lain, ‘Gunakan DNS berikut…’, Tambahkan 8.8.8.8 dan 8.8.4.4 sebagai pelayan. Klik okey dan menguji semula. Sekiranya anda menetapkan pelayan DNS, ubah tetapan menjadi automatik, klik OK dan uji semula. Cara memperbaiki ralat ERR_NETWORK_CHANGED pada Windows-3

Sekiranya masalahnya berkaitan dengan DNS maka ini harus memperbaikinya. Sekiranya anda masih melihat ralat ERR_NETWORK_CHANGED dalam penyemak imbas anda, biarkan kami menetapkan semula kad rangkaian anda sepenuhnya. Ini akan memaksa Windows memuat semula konfigurasi sama sekali.

 1. Sekali lagi, buka Panel Kawalan dan arahkan ke Rangkaian dan Internet. Menu Panel Kawalan
 2. Seperti sebelumnya, pilih Tukar tetapan penyesuai di panel kiri. Cara memperbaiki ralat ERR_NETWORK_CHANGED di Windows-2
 3. Sekarang, klik kanan penyesuai rangkaian anda dan pilih Lumpuhkan. Ikon harus berwarna kelabu dan anda mungkin akan melihat mesej ‘sambungan rangkaian terputus’, tidak apa-apa.
 4. Klik kanan penyesuai rangkaian anda sekali lagi dan pilih Aktifkan. Biarkan Windows memuatkan konfigurasi dan kemudian uji semula.

Dalam setiap kes yang saya lihat, menetapkan semula kad rangkaian sepenuhnya telah memperbaiki kesilapan. Itu tidak bermaksud ia tidak akan kembali tetapi sekurang-kurangnya anda akan tahu kaedah mana yang paling sesuai jika ia berlaku lagi!

Memperbaiki Ralat Rangkaian

Atas pelbagai alasan, kesalahan rangkaian berlaku dan nampaknya ia adalah masa terburuk. Namun, sekarang anda sudah tahu bagaimana untuk mengatasi ralat tersebut dan dapat mengetahui kembali apa yang anda lakukan.

Adakah anda dapat menyelesaikan masalah ini? Adakah kesalahan hanya muncul semasa menggunakan aplikasi tertentu? Beritahu kami di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found