Cara Mengaktifkan Flash di The Kindle Fire

Rangkaian tablet Amazon's Fire mempunyai banyak perkara untuk mereka. Mereka murah, mempunyai daya tahan bateri yang baik, dan dinaik taraf dan diperbaharui secara berkala, dengan model baru yang dilancarkan hampir setiap tahun. Walau bagaimanapun, mereka agak serupa dengan iPad Apple. Secara lalai, mereka ditutup. Fungsi yang mungkin anda harapkan atau bahkan dianggap biasa pada tablet lain yang menjalankan sistem operasi berasaskan Android, perlu dipasang secara manual pada tablet Fire.

Cara Mengaktifkan Flash di The Kindle Fire

Walaupun terdapat banyak masalah keselamatan, perisian Flash Adobe telah menjadi bagian penting dari sebilangan besar laman web selama bertahun-tahun. Sebenarnya, kebimbangan ini mendorong Adobe untuk mengumumkan berakhirnya sokongan untuk program ini pada tahun 2020. Walaupun begitu, untuk memanfaatkan yang terbaik dari banyak laman web yang kini dalam talian, Flash berfungsi dengan baik adalah suatu keharusan mutlak. Dalam artikel ini, kami akan menuntun anda tentang perkara yang perlu anda lakukan untuk memasang Flash pada Amazon Fire Tablet anda.

Dayakan Aplikasi dari Sumber Tidak Diketahui

Untuk dapat memasang aplikasi atau perkhidmatan apa pun pada peranti anda yang tidak disediakan secara khusus oleh Amazon, anda perlu mengubah tetapan untuk membolehkan aplikasi dari sumber yang tidak diketahui pada tablet anda. Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikuti untuk mengaktifkan tetapan ini:

 1. Nyalakan atau bangunkan tablet anda, dan pergi ke skrin utama.
 2. Tarik bar alat tindakan pantas dari bahagian atas skrin peranti anda.
 3. Ketuk butang Tetapan berbentuk roda gigi.
 4. Ketik Keselamatan & Privasi
 5. Ketuk togol di sebelah kanan Aplikasi dari Sumber Tidak Diketahui, sehingga togol diatur ke kanan (kedudukan aktif).

  kilat

Pasang Adobe Flash, dan Penyemak Imbas Web yang Boleh Menggunakannya

Seperti disebutkan di atas, terdapat beberapa kebimbangan mengenai keselamatan pemain Flash, sebab itulah ia tidak dipasang pada set tablet Amazon yang mudah digunakan. Mereka sangat menentang idea orang yang mempunyai Flash pada tablet mereka, sebenarnya, penyemak imbas web bawaan yang disertakan dengan tablet Amazon Fire, Silk Browser, sebenarnya tidak menyokong Flash walaupun anda sudah memasangnya.

Ini bermaksud bahawa untuk melihat laman web yang mempunyai kandungan berasaskan Flash, anda juga harus memasang penyemak imbas alternatif ke peranti anda. Cadangan kami ialah Penyemak Imbas Dolphin, atau Opera Mobile, yang kedua-duanya tersedia dari Google Play Store, jika anda telah memuat turun dan memasangnya di tablet anda. Jika tidak, anda boleh mengikuti arahan kami untuk memuat turun dan memasang Dolphin bersama dengan Flash.

Inilah yang perlu anda lakukan untuk menggunakan Flash dan Dolphin yang berfungsi pada tablet anda:

 1. Pergi ke skrin utama tablet anda.
 2. Ketik ikon aplikasi Penyemak Imbas Sutera.
 3. Untuk memuat turun Flash, ketik pautan ini, atau tampalkannya ke bar alamat penyemak imbas: //rawapk.com/flash-player-apk-download/.
 4. Tatal ke bawah dan ketik butang APK Muat turun Flash Player biru.
 5. Untuk memuat turun Penyemak Imbas Dolphin, ketik pautan ini, atau tampalkannya ke bar alamat penyemak imbas anda: //rawapk.com/dolphin-browser-apk-download/.
 6. Tatal ke bawah dan ketik butang APK Muat turun Penyemak Imbas Dolphin berwarna biru.
 7. Kembali ke skrin utama peranti anda.
 8. Ketik aplikasi Dokumen.
 9. Ketik Penyimpanan Tempatan.
 10. Ketik pada Muat turun.
 11. Ketuk APK Flash, dan kemudian ketuk Pasang ke kanan bawah skrin. Apabila pemasangan selesai, ketuk Selesai.
 12. Ikuti proses yang sama untuk APK Penyemak Imbas Dolphin, jika anda ingin memasangnya di tablet anda.

Anda sekarang mesti mempunyai Flash dan penyemak imbas yang dapat menggunakannya dipasang pada tablet Amazon Fire anda.

ikan lumba-lumba

Mengaktifkan Flash dalam Penyemak Imbas Dolphin

Akhirnya, anda perlu memastikan bahawa penyemak imbas baru anda yang berkilau disiapkan untuk mengaktifkan kandungan Flash, jika tidak, nampaknya anda belum memasang Flash. Inilah caranya:

 1. Pergi ke skrin utama tablet anda.
 2. Ketik ikon aplikasi Penyemak Imbas Dolphin.
 3. Leret ke kiri untuk mengikuti perkenalan.
 4. Ketuk ikon menu berbentuk roda gigi di sebelah kanan bawah skrin.
 5. Ketik pada Tetapan.
 6. Ketik Ejen Pengguna.
 7. Ketuk Desktop (penyemak imbas berfungsi lebih baik dalam mod ini, dan membolehkan anda melihat versi desktop laman web biasa dan bukannya yang mudah alih).
 8. Ketik Kandungan Web.
 9. Ketik Mati di sebelah kanan Pemain Flash.
 10. Ketik Sentiasa Aktif (atau Sesuai permintaan jika anda mahukan sedikit kawalan keselamatan anda).

Aplikasi penyemak imbas Dolphin anda kini harus siap untuk melihat kandungan Flash Player pada tablet Fire anda.

Kilat di Kuali

Walaupun Flash dengan cepat keluar dari gaya memilih alternatif yang lebih moden dan selamat, web adalah tempat yang besar dengan banyak laman web yang tidak berdasarkan infrastruktur terbaru. Dengan mengaktifkan Flash pada tablet Amazon Fire, anda memastikan bahawa anda dapat melihat semua laman web yang menggunakannya dengan cara yang dimaksudkan untuk dilihat.

Sekiranya anda mempunyai penyemak imbas berkemampuan Flash lain yang lebih suka anda gunakan berbanding Dolphin, mengapa tidak membaginya dengan kami di bahagian komen di bawah?

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found