Cara Mengedit Teks Snapchat Selepas Membuat Pengeposan

Snapchat terkenal dengan kebijakannya bahawa, setelah sesuatu dihantar, ia berada di tangan anda. Selama bertahun-tahun, platform ini telah memperkenalkan pilihan untuk menghapus Snaps yang belum dibaca, tetapi tidak pernah ada pilihan untuk mengedit apa pun setelah mengirim.

Cara Mengedit Teks Snapchat Selepas Membuat Pengeposan

Walau bagaimanapun, ciri Kenangan yang baru diperkenalkan membolehkan anda mengedit Gambar anda, termasuk teks di dalamnya. Mari lihat bagaimana ia berfungsi.

Kemas kini Snapchat

Snapchat membolehkan anda mengedit Snaps yang telah anda hantar sebelumnya. Namun, anda hanya dapat mengedit yang disimpan di Kenangan profil anda. Sebaliknya, Snaps "biasa" tidak dapat diubah setelah dikirim atau diposkan.

Logo Snapchat

Sekiranya anda ingin mengedit Snaps sebelumnya, pastikan anda memasang Snapchat versi terbaru pada telefon pintar anda. Versi lama tidak mempunyai ciri Kenangan.

Sekiranya anda mempunyai telefon pintar Android, lancarkan Play Store dari skrin Utama dan ketuk ikon Menu di sudut kiri atas. Ketik pilihan Aplikasi & permainan saya. Cari Snapchat di bahagian Kemas kini menunggu senarai. Ketik Kemas kini. Sekiranya Snapchat tidak ada dalam senarai, anda menjalankan versi terkini.

Sekiranya anda mempunyai iPhone, lancarkan App Store. Ketuk ikon Kemas kini - ia adalah yang kedua dari kanan di menu berhampiran bahagian bawah skrin. Cari Snapchat dalam senarai dan ketik butang Kemas kini di sebelah ikon aplikasi. Sekiranya Snapchat tidak ada dalam senarai, anda mempunyai versi terkini.

Edit Melalui Kenangan

Dengan versi terkini aplikasi yang dipasang pada peranti anda, mari kita selidiki pilihan penyuntingan yang ditawarkan oleh ciri Memories. Inilah cara penyelesaian asli Snapchat berfungsi. Perlu diingat bahawa langkahnya sama untuk Snapchat versi Android dan iOS.

Langkah 1

Lancarkan aplikasi yang diperbaharui dari skrin Utama telefon atau tablet anda. Sekiranya anda keluar dari aplikasi semasa kemas kini, log masuk sekali lagi.

Langkah 2

Sekarang, pergi ke skrin Kamera. Secara lalai, paparan Kamera harus menjadi perkara pertama yang anda lihat. Namun, jika anda telah membuka tetingkap Cerita atau Sembang untuk melihat yang baru, ketuk ikon bulatan yang terletak di dekat bahagian bawah layar.

Langkah 3

Pergi ke Kenangan. Setelah skrin Kamera diaktifkan, anda akan melihat bulatan lain yang lebih kecil di bawah butang Kamera standard. Itu butang Kenangan. Ketuk untuk pergi ke bahagian Kenangan aplikasi.

Langkah 4

Apabila bahagian Kenangan muncul di layar, anda akan mempunyai pilihan antara tab Camera Roll dan Snaps. Yang pertama membolehkan anda mengedit gambar yang anda ada di Roll Camera. Yang terakhir ada untuk melihat dan mengedit Snaps yang anda simpan ke Memories. Pilih yang mempunyai Snap yang ingin anda edit.

Rakaman atau Rol Kamera

Langkah 5

Semak imbas Roll Camera atau bahagian Snaps pada Kenangan untuk gambar yang ingin anda edit. Setelah anda menjumpainya, ketik padanya.

Langkah 6

Semasa gambar dimuat, anda harus mengetuk butang Edit & Kirim. Mengetuk butang ini akan memunculkan menu tindakan yang tersedia. Ia akan muncul di bahagian bawah skrin.

Langkah 7

Bahagian sebelah kiri menu mempunyai pilihan Padam, Kongsi, dan Edit. Lingkaran biru di sebelah kanan membuka menu Hantar. Ketuk ikon Pensil untuk membuka menu Edit di bahagian atas skrin.

Langkah 8

Menu Edit mengandungi lima ikon. Berus cat, gunting, pelekat, huruf T, dan pensil lain merangkumi senarai itu. Di sebelah kiri mereka, anda akan melihat butang Selesai. Ikon Pemasa Snapchat terletak di bahagian bawah skrin.

Inilah yang dilakukan oleh setiap alat ini:

  1. Alat Paintbrush menyembunyikan pelbagai kesan yang dapat anda tambahkan pada gambar yang sedang anda edit.
  2. Alat Gunting ada ketika anda ingin membuat pelekat yang diperibadikan dari sebahagian gambar anda.
  3. Alat Pelekat membolehkan anda menambahkan pelekat yang ada pada Gambar anda. Anda boleh menambah seberapa banyak yang anda mahu - tidak ada had. Pelekat disusun mengikut kategori agar mudah dilayari.
  4. Ikon Teks (atau Huruf T) berada di sebelah. Ini memungkinkan anda memasukkan, mengedit, dan membuang teks yang ada pada gambar yang ingin diedit.
  5. Ikon Pensil ada untuk kumpulan kreatif. Ia membolehkan anda melukis terus ke gambar. Terdapat banyak cara untuk menyesuaikan pensil anda.
  6. Alat Pemasa terletak di bahagian bawah skrin. Ia membolehkan anda mengubah pemasa untuk Snap anda. Angka di atasnya menunjukkan berapa lama Snap tetap dapat dilihat oleh pihak penerima setelah mereka membukanya. Tetapan lalai adalah 3 saat.

    Edit Menu

Ketuk ikon huruf T untuk mengedit teks pada Snap anda.

Langkah 9

Kotak teks akan terbuka dan papan kekunci akan muncul di layar, yang membolehkan anda memasukkan teks anda. Anda boleh mengubah teks atau memasukkan yang baru.

Ingat bahawa 80 adalah bilangan maksimum per kapsyen. Batasan ini merangkumi ruang dan tanda baca. Anda boleh mengetuk ikon T untuk mengubah ukuran dan warna teks. Anda boleh menukar warna teks menggunakan slaid warna yang terletak di sebelah kanan skrin.

Setelah anda berpuas hati dengan apa yang ditulis dan bagaimana rupanya, ketik butang Selesai.

Langkah 10

Anda kini boleh mengubah kedudukan dan sudut teks. Anda boleh menyeret bar kapsyen ke mana sahaja yang anda mahukan di skrin. Perlu diingat bahawa kapsyen lalai (bersaiz kecil) hanya dapat dipindahkan secara menegak. Sebaliknya, kapsyen yang ditulis dengan huruf besar juga dapat diputar dan dipindahkan ke kiri dan kanan.

Sekiranya anda ingin membuat kapsyen anda lebih kecil, cubit teks dengan ibu jari dan jari telunjuk anda. Sekiranya anda ingin memperbesar teks, rentangkan ibu jari dan jari telunjuk ke luar. Untuk memutar kapsyen, putar ibu jari dan jari telunjuk ke atas teks - gerakan lawan arah jam akan memiringkan teks ke kiri dan gerakan mengikut arah jam akan memutarnya ke kanan.

Langkah 11

Setelah selesai menyusun kapsyen, anda sudah bersedia untuk menghantar atau menerbitkan Snap anda yang baru. Ketuk ikon anak panah di sudut kanan bawah skrin. Pilih sama ada anda mahu menerbitkan Snap sebagai Kisah atau menghantarnya kepada rakan atau dua orang.

Hantar atau Terbitkan

Edit semasa anda pergi

Walaupun Snapchat membolehkan anda kurang mengawal Snaps dan Cerita anda daripada Facebook dan Instagram, pengenalan Memories adalah satu langkah ke hadapan. Di antara banyak perkara lain, ini membolehkan anda mengedit kapsyen Snaps anda.

Adakah anda menggunakan Kenangan untuk menukar Snaps anda? Seberapa mudah digunakan untuk anda? Adakah terdapat apa-apa yang anda akan ubah mengenai ciri ini? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found